mail() functie: meerdere BCC of CC

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jeroen Bastiaansen

Jeroen Bastiaansen

07/01/2011 10:50:57
Quote Anchor link
Hallo iedereen!
Ik hoop dat iemand me kan helpen ...

Ik ben bezig met een mailsysteem wat moet werken als volgt:

Er moet één (1) ontvanger zijn ($to) en meerdere BCC ontvangers.
Als ik een mail verstuurd wil ik een kopie ontvangen zelf ($to = naar mezelf)
en alle andere mailadressen die ik ophaal vanuit een MYSQL DB moeten dezelfde mail ontvangen d.m.v. de BCC functie, ze mogen elkaars mailadres dus niet zien.

Ik heb het onderstaande script reeds maar ik kom er maar niet uit !

Ik hoop dat iemand kan helpen!
Alvast bedankt!

Vriendelijke groeten
Jeroen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
<?
                
                $BCC
= "[email protected]";
                $to = "[email protected]";
                
                

        
          

                echo $email_cc;
        
                
                $sender = "[email protected]";
                $subject = "- - - Onderwerp - - - ";
                $headers = "From: Mysite.nl <[email protected]>\r\n";
                
        
                $headers .= "MIME-Version: 1.0\r\n";
                $headers .= "Content-type: text/html; charset=iso-8859-1\r\n";
                $headers .= "Reply-To: No-reply <[email protected]>\r\n";
        
        $mailadressen_Sql = mysql_query("SELECT * FROM tkg_mailadressen WHERE mailadres_sectie='".$_GET[sectie]."'");         while ($mailadres = mysql_fetch_object($mailadressen_Sql)){
        $headers .= "CC: ".$mailadres->mailadres."";
        }

            
                
                
        $code_Sql = mysql_query("SELECT * FROM tkg_code WHERE code_id=6");
        $code = mysql_fetch_object($code_Sql);
        
                
        mail($to, $subject, $code->code, $headers) or die ("Fout!");
        
        echo 'Verstuurd!';
                            
/* $query="INSERT INTO beheer_newsletter_mailing (message_date, message_subject, message, message_id_2) VALUES (NOW(), '".mysql_real_escape_string($_POST['subject'])."', '".mysql_real_escape_string($_POST['message'])."', '".$random_digit."')";  
mysql_query($query) or die (mysql_error()); */



                echo "Verstuurd!";
        
?>
Gewijzigd op 07/01/2011 11:01:17 door Jeroen Bastiaansen
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 06:17:48
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

07/01/2011 10:52:30
Quote Anchor link
Haal je mailadres even uit je post.

Geef even aan waar je niet uit komt. Wat werkt er niet? Anders wordt het wel wat lastig om je te helpen.

Waarom gebruik je swiftmailer of phpmailer niet?
Gewijzigd op 07/01/2011 10:53:19 door Obelix Idefix
 
Jeroen Bastiaansen

Jeroen Bastiaansen

07/01/2011 11:03:14
Quote Anchor link
Obelix en Idefix op 07/01/2011 10:52:30:
Haal je mailadres even uit je post.

Geef even aan waar je niet uit komt. Wat werkt er niet? Anders wordt het wel wat lastig om je te helpen.

Waarom gebruik je swiftmailer of phpmailer niet?


Alles werkt in principe, maar het probleem is dat hij het kopie naar mij mail toe mailt maar de BCC of CC niet verstuurd, m.a.w. andere mensen krijgen de mail niet aan.


De MYSQL Select is in orde, dat werkt, maar hoe kan ik bijvoorbeeld 10 mailadressen in BCC toemailen? Moet dit via een Array?

Toevoeging op 07/01/2011 11:04:14:

Jeroen Bastiaansen op 07/01/2011 11:03:14:
Obelix en Idefix op 07/01/2011 10:52:30:
Haal je mailadres even uit je post.

Geef even aan waar je niet uit komt. Wat werkt er niet? Anders wordt het wel wat lastig om je te helpen.

Waarom gebruik je swiftmailer of phpmailer niet?


Alles werkt in principe, maar het probleem is dat hij het kopie naar mij mail toe mailt maar de BCC of CC niet verstuurd, m.a.w. andere mensen krijgen de mail niet aan.


De MYSQL Select is in orde, dat werkt, maar hoe kan ik bijvoorbeeld 10 mailadressen in BCC toemailen? Moet dit via een Array?


Moet ik die BCC of CC $headers steeds herhalen? of?
 
Tikkes C

Tikkes C

07/01/2011 11:15:20
Quote Anchor link
cc of bcc moet alsvolgt in je header:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
Cc: "Mr x" <X@x.nl>, "Mr Y" <Y@y.nl>, "Mr Z" <Z@Z.nl>
?>


af te sluiten door \r\n denk ik (niet zeker van)
Gewijzigd op 07/01/2011 11:15:49 door Tikkes C
 
TJVB tvb

TJVB tvb

07/01/2011 11:33:08
Quote Anchor link
Waarom pak je niet gewoon een packet als swiftmailer waarbij je heel makkelijk meerdere ontvangers toe kunt voegen?
 
Write Down

Write Down

07/01/2011 11:40:13
Quote Anchor link
TJVB tvb op 07/01/2011 11:33:08:
Waarom pak je niet gewoon een packet als swiftmailer waarbij je heel makkelijk meerdere ontvangers toe kunt voegen?


Sluit ik me helemaal bij aan. Zelf verkies ik XPM (4). Simpel, maar doet wat het moet doen: mailen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.