mail functioneel krijgen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Xander hoogendoorn

xander hoogendoorn

19/11/2014 17:35:36
Quote Anchor link
Dit topic is op verzoek even een nieuwe


* mail()-functie van PHP.
Ik heb net in de archieven dit topic gevonden

http://www.phphulp.nl/php/tutorial/php-functies/mail/148/stapje-n-phpini-instellen-om-mail-te-kunnen-v/254/

mijn vraag: hoe pas ik de mail() functie praktisch toe
oftewel hoe scherm ik het af?

; For Win32 only.
;sendmail_from = [email protected]

Je zult OF SMTP in moeten stellen in je php.ini (met restart van Apache),


[mail function]
; For Win32 only.
SMTP = smtp.tele2.nl
smtp_port = 587

mijn vraag: moet dit op deze manier of ontbreekt hier een stukje?

mail()
Om met PHP te mailen hebben de makers de functie mail() bedacht.
De syntax van deze functie is zeer eenvoudig :
mail( aan , onderwerp , bericht );

mijn vraag: misschien is dit de herhaling van een vorige vraag. maar ik wil graag begrijpen hoe ik dit toe moet passen.
Gewijzigd op 19/11/2014 17:40:06 door Xander hoogendoorn
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 00:06:28
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/11/2014 18:10:07
Quote Anchor link
Je zult ook een geldig (tele2)-mailadres moeten toevoegen bij 'sendmail_from', en de puntkomma weg moeten halen.

Dan zou je mogelijk kunnen mailen.

Een alternatief is het gebruik het PHPmailer-script. Die werkt een stuk handiger, en is makkelijker te 'debuggen' in gevallen als een mail niet verzonden kan worden.
 
Xander hoogendoorn

xander hoogendoorn

20/11/2014 11:27:17
Quote Anchor link
dit is het script dat ik letterlijk heb overgenomen
http://www.freecontactform.com/email_form.php

in php.ini :

SMTP = mail.ikwil.nl
smtp_port = 587

sendmail_from = [email protected]

gedaan zoals hierboven, ik krijg bericht dat mijn formulier is verzonden maar nog komen mijn mails niet aan. (mail.axc.nl is echt de server en niet smtp.axc.nl)
Gewijzigd op 20/11/2014 11:52:36 door xander hoogendoorn
 
Ivo P

Ivo P

20/11/2014 13:48:59
Quote Anchor link
@mail($email_to, $email_subject, $email_message, $headers);

haal om te beginnen dat @ eens weg. Fouten ondrukken is niet heel verstandig als het niet werkt.
 
Xander hoogendoorn

xander hoogendoorn

20/11/2014 14:38:38
Quote Anchor link
als ik de @ van @mail weghaal krijg ik de volgende melding:

Warning: mail() [function.mail]: Failed to connect to mailserver at "localhost" port 25, verify your "SMTP" and "smtp_port" setting in php.ini or use ini_set() in C:\xampp\htdocs\test\send_form_email.php on line 137
Thank you for contacting us. We will be in touch with you very soon.

als ik de @ weer terug zet krijg ik de volgende melding


Thank you for contacting us. We will be in touch with you very soon.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/11/2014 14:46:52
Quote Anchor link
Die @ onderdrukt foutmeldingen, en verder zal er goede foutafhandeling missen op je mail() functie.
Heb je Apache al herstart na de aanpassingen in je php.ini? En gebruik anders eens poort 25?

Verder zie ik in een traceroute dat: mail.ikwil.nl niet bereikbaar is.
 
Xander hoogendoorn

xander hoogendoorn

20/11/2014 14:56:40
Quote Anchor link
mail is eigenlijk [email protected]
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/11/2014 15:00:37
Quote Anchor link
Gebruik bij voorkeur de SMTP van je provider. Gaat het hier om een webserver op je PC thuis?
 
Xander hoogendoorn

xander hoogendoorn

20/11/2014 15:04:35
Quote Anchor link
heb de poort 25 ook gebruikt en heb dezelde reactie
mijn server heeft de volgende gegegevens gegeven

POP server: mail.uwdomein.nl
SMTP server: mail.uwdomein.nl
IMAP poort: 143
POP poort: 110
SMTP poort: 587
Gebruikersnaam: [email protected]
Wachtwoord: zoals u hebt aangegeven
SSL: Uit!
Authenticatie voor SMTP is vereist!
 
Ivo P

Ivo P

20/11/2014 15:05:59
Quote Anchor link
de smtp server is de server waarmee jouw website de mail verstuurt. Dat is doorgaans niet de server waarheen de mail gestuurd moet worden.

Vergelijk het met de stagiair die je bij je roept met de melding "dit moet op de post". Daarbij maakt het ook niet uit waar de post heen moet.
De smtp server /stagiair zorgt vervolgens dat de mail opweg gaat.

Doorgaans moet je ook zorgen dat de smtp server jou kent. Ofwel zit je in zijn netwerk (adsl provider, hosting van de webserver in datacenter), ofwel geef je een wachtwoord en username op om je bekend te maken.(via gmail bijvoorbeeld).

op de envellop / in het TO veld staat wel waar de mail heen moet
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/11/2014 15:09:11
Quote Anchor link
Xander hoogendoorn op 20/11/2014 15:04:35:
heb de poort 25 ook gebruikt en heb dezelde reactie
mijn server heeft de volgende gegegevens gegeven

Maar goed, ik zie dat het om een lokale webserver gaat op XAMPP?
 
Xander hoogendoorn

xander hoogendoorn

20/11/2014 15:34:35
Quote Anchor link
Ik heb deze bestanden exact overgenomen van
http://www.freecontactform.com/email_form.php

Ik heb XAMMP eergisteren geinstalleerd en heb
pas net kennis leren maken met PHP, Apache en mySQL

Ik had gehoop dat het iets makkelijker was maar ben vastberaden het een keer onder de knie te krijgen

Heb de php.ini veranderd in xammp/apache/bin/php.ini
en in xammp/php/php.ini
Heb ik wel de juiste php.ini te pakken of zijn er nog meer.

in deze ini kan ik ook nog even wisselen met de poort nummer 587 en 25
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/11/2014 15:41:17
Quote Anchor link
Er is er vaak maar eentje actief, en die kan je vinden als je phpinfo(); uitvoert. Bij de "Loaded configuration file" wordt hij dan genoemd. In mijn geval is het: C:\xampp\php\php.ini

Maar welke provider heb je waarmee je op internet zit met je PC?
Gewijzigd op 20/11/2014 15:45:38 door - Ariën -
 
Xander hoogendoorn

xander hoogendoorn

20/11/2014 16:09:17
Quote Anchor link
Je bedoeld deze toch?

Loaded Configuration File C:\xampp\apache\bin\php.ini
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/11/2014 16:19:42
Quote Anchor link
In jouw geval zal het die dan zijn.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.