Makkelijke maar toch unieke barcodes

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Wij zijn voor een leuke opdrachtgever in omgeving Naaldwijk op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Wij zoeken iemand die breed inzetbaar is en die aan veel verschillende applicaties wilt werken. Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Binnen de functie van Front-end developer werk je mee aan uitdagende klantprojecten. In teamverband werk je aan de voorkant van onze state-of-the-art portaal oplossingen en apps. Dit alles gebeurt in een multidisciplinaire omgeving waarbij je de ruimte hebt om te sparren, je ideeën scherp te stellen, en waar je met de benodigde kennis en ervaring om je heen altijd terecht kunt bij je collega’s voor vragen en ondersteuning. Meestal werk je vanuit ons kantoor maar we bieden ook alle faciliteiten om thuis te kunnen werken. Voor sommige projecten ga je mee naar de klant, wellicht zelfs in het buitenland!

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

Front end developer React

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

SAP HANA Cloud Application Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12662 Introductie HANA Cloud Application Developer at a High Tech company. The company is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. This role is situated in the Big Data Analytics (BDA) Domain. The teams have mixture of young talent and senior specialists and have a

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als ervaren Front end developer bent een expert het gebied van Javascript en React. Je wordt onderdeel van een multidisciplinair team bestaande uit een PO, twee Front end developers, een DevOps/Back end developer, een UX/UI designer en een projectmanager. Verder is er iemand verantwoordelijk voor de HR en is de algemeen directeur nauw betrokken bij alle projecten. Dagelijks hou jij je bezig met de verschillende projecten die zijn opgenomen in de sprint. Daarnaast denk je mee over mogelijke oplossingen om de behoefte van de klant op de beste manier in te vullen. Verder spar jij intern met collega’s

Bekijk vacature »

Medior/senior PHP ontwikkelaar E-commerce

Functie Het software development team bestaat momenteel 5 scrum teams . Ieder team heeft een eigen SCRUM Master en eigen tester. Zij werken voornamelijk in PHP en met hun eigen geschreven framework wat Symfony based is . Jij bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het interne softwaresysteem en alle projecten die daar omheen lopen. Alles wat jij ontwikkelt, wordt direct toegepast en uitgerold (wereldwijd). Dit maakt jouw werk tastbaar en uitdagend! Een greep uit jouw werkzaamheden: Toevoegen en ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten Logistieke software ontwikkelen voor intern gebruik Tientallen gigabytes aan data inzichtelijk maken Altijd op zoek gaan naar

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »

Java Front-end Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Java met tools als Springboot, MS SQL Server (T-SQL) en JavaScript; Het onderhouden van de (web-)applicaties binnen een complexe omgeving; Werken aan de migratie van een monolithisch systeem naar een architectuur gebaseerd op Kubernetes; Code reviews met collega's en actieve kennisuitdelingsessies voeren; Het uitvoeren van unit- en systeemtests Experimenteren met nieuwe tools en technieken. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework. Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met back-end development. Verder staat dit

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »

Java Developer

Java Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

07/08/2014 08:58:39
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

Weet iemand hoe ik toch een uniek nummer kan krijgen, maar niet met uniqid(), want deze zijn bijna niet over te typen. Ze moeten dus makkelijk te lezen en over te typen zijn.
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 12:42:27
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/08/2014 09:00:56
Quote Anchor link
Geef eens een voorbeeld van een idnummer wat jij makkelijk te lezen vindt?

Waarom niet oplopend met AutoIncrement?
Gewijzigd op 07/08/2014 09:01:59 door - Ariën -
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

07/08/2014 09:23:50
Quote Anchor link
Ik gebruik nu uniqid(), maar voor onze monteurs is dit handig om over te typen (letters en cijfers door elkaar).

Maar ik ga denk ik het ID gebruiken, met daarvoor 1 letter ofzo.
 
Ivo P

Ivo P

07/08/2014 09:30:31
Quote Anchor link
was het handige van barcodes nu niet juist dat je ze met een barcode scanner/reader kunt inlezen. Of het nu 1 cijfer is, of een string van 25 tekens?

In de titel heb je het over barcode, maar in je vraag weer niet?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

07/08/2014 09:30:56
Quote Anchor link
De 13 cijfers van een EAN-13 zijn al niet makkelijk over te typen (weet ik uit ervaring: ik maak er zelf wel eens fouten in). Voor een eenvoudigere barcode zou ik de kortere EAN-8 gebruiken: die bestaat uit 2 x 4 cijfers en heeft een checksum, zodat je invoerfouten kunt signaleren.

Afbeelding
 
Ivo P

Ivo P

07/08/2014 09:38:20
Quote Anchor link
vaak zit er een systeem in de codes: Bijvoorbeeld op producten in de supermarkt.

De eerste 2 cijfers zeggen iets over het land. Nederland is bijvoorbeeld 87.

Dan volgt nog een opbouw waarbij een reeks is toegekend aan een bedrijf, die dat vervolgens weer kan opdelen naar productgroepen of afdelingen.

Laten we zeggen het NL bedrijf PHPhulp heeft de reeks 87.1234.*
forum = afdeling 1 en beginners is 3
de toptics hebben dan een barcode in de serie: 87.1234.13.*

Dat scheelt al een heel stuk aan de te onhouden reeks.
Net als dat de telefoonummers in A'dam met 020 beginnen. Die hoef je er dan dus niet bij te onthouden.

Ik weet niet waar het precies om gaat.
Als het opdrachtnummers zijn dan hoeft zo iets niet te lang te zijn.

Maar verlies niet uit het oog dat uniek iets anders is dan random, een verwarring die vaak gemaakt lijkt te worden.

Hoe groot je reeks ook is, bijvoorbeeld met de bovenstaande 8 cijfers van Ward (of 7 + checksum), de kans op dubbelen blijft altijd aanwezig als je gaat voor random.
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

07/08/2014 09:49:11
Quote Anchor link
Het gaat inderdaad om barcodes. Deze zitten op artikelen (bulk en serienummer). Ook op projecten en transporten moeten barcodes komen.

Graag willen wij ook onderscheid maken, dus:
B12385 = Bulk
S12385 = Serienummer
P12385 = Project
etc.

Ik heb nu barcodes zoals: B53889de7ca5aa
 
Ivo P

Ivo P

07/08/2014 10:22:13
Quote Anchor link
en waarom wil je de barcodes over laten typen? Voor een paar tientjes heb je hand barcodescanners (ok, niet super robuust) die zich als een toetsenbord laten gebruiken aan een pc.
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

07/08/2014 10:36:05
Quote Anchor link
Klopt, we hebben Symbol scanners, en zelfs de monteur hebben scanners die ze kunnen koppelen via bluetooth aan hun telefoon.
Toch hebben we af en toe dat zo'n code overgetypt moet worden.

Maar na overleg gaan we toch gebruik maken van de lange barcodes met uniqid().

Want uniqid() is toch elke miliseconde uniek? of kan er toch ooit een dubbele zijn?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

07/08/2014 11:00:17
Quote Anchor link
Elke microseconde zelfs, maar dat garandeert helaas niet dat barcodes uniek zijn. Als iemand bijvoorbeeld in één klik twee items toevoegt, kan dat toevallig in dezelfde microseconde vallen.

Heb je meerdere servers, dan moeten hun klokken bovendien perfect synchroon lopen.

Volgens mij ben je dan beter af met een AUTO_INCREMENT en anders op zijn minst een extra controle die dubbelingen voorkomt, bijvoorbeeld met een unieke index c.q. primaire sleutel.
 
Willem vp

Willem vp

07/08/2014 11:48:29
Quote Anchor link
Alternatief is om uuid's te gebruiken, maar volgens mij heeft PHP daar geen standaard functies voor, dus dat zul je dan zelf moeten bouwen.

Overigens kan ik me voorstellen dat het handmatig invoeren van een uuid niet met gejuich zal worden ontvangen. Misschien toch maar die autoincrement dan. ;-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.