Meerdere velden samenvoegen in sql query

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Johan Vels

Johan Vels

16/09/2014 16:04:54
Quote Anchor link
Gebruik de volgende query om voornaam, tussenvoegsel en achternaam samen te voegen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
UPDATE aanmelding SET schermnaam = CONCAT(voornaam," ",tussenvoegsel," ",achternaam);


Nu komt er een dubbele spatie als er geen tussenvoegsel aanwezig is. Hoe lost ik dit op?
Gewijzigd op 16/09/2014 16:11:09 door Johan Vels
 
PHP hulp

PHP hulp

19/03/2024 03:07:24
 
Willem vp

Willem vp

16/09/2014 16:45:17
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
UPDATE aanmelding
SET schermnaam = CONCAT(voornaam,
                        IF(tussenvoegsel, CONCAT(' ', tussenvoegsel), ''),
                        ' ',
                        achternaam);
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

16/09/2014 17:31:57
Quote Anchor link
Waarom een kolom in de tabel?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT
    CONCAT(voornaam, ' ', LTRIM(CONCAT(tussenvoegsel, ' ', achternaam))) AS schermnaam
FROM
    tabel
 
Ivo P

Ivo P

16/09/2014 22:20:22
 
Willem vp

Willem vp

17/09/2014 01:23:43
Quote Anchor link
CONCAT_WS() is inderdaad wel de mooiste van het drietal. ;-)
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

17/09/2014 10:50:01
Quote Anchor link
Waarom heb je een apart veld voor schermnaam als die wordt opgebouwd uit andere velden in je database?
Zodra je de schermnaam wilt tonen, kun je toch op dat moment de benodigde velden combineren ipv een apart veld in database opnemen?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.