Meerdere waarde toekennen aan lijst

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bart Kok

Bart Kok

14/09/2015 10:26:38
Quote Anchor link
In html heb ik een lijst gemaakt:

<select name="Lijst1">
<option >optie 1</option>
<option >optie 2</option>
<option >optie 3</option>
</select>

<select name="Lijst2">
<option >optie a</option>
<option >optie b</option>
<option >optie c</option>
</select>

Deze waarden roep ik op, maar ik zou in php graag dit af willen handelen. optie 1 in combinatie met optie a, kost ?? euro. Maar optie 1 in combinatie met optie a is ook energieverbruik ?? kWh. Kortom, één value meegeven in html kan niet. Kan ik dit in combinatie doen met een array? Of kom ik er niet onderuit om veel if functies te maken?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 03:10:07
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/09/2015 10:35:25
Quote Anchor link
Bart Kok op 14/09/2015 10:26:38:
Kortom, één value meegeven in html kan niet. Kan ik dit in combinatie doen met een array? Of kom ik er niet onderuit om veel if functies te maken?

Waarom zou je geen values kunnen gebruiken?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

14/09/2015 10:52:11
Quote Anchor link
>> Kan ik dit in combinatie doen met een array?

Ja, een tabel met 3 rijen (1, 2, 3) x 3 kolommen (a, b, c) is een tweedimensionale array:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
$opties
= array(
    1 => array(
        'a' => '1a',
        'b' => '1b',
        'c' => '1c',
    ),

    2 => array(
        'a' => '2a',
        'b' => '2b',
        'c' => '2c',
    ),

    3 => array(
        'a' => '3a',
        'b' => '3b',
        'c' => '3c',
    ),
);

?>

Resultaat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
Array
(
    [1] => Array
        (
            [a] => 1a
            [b] => 1b
            [c] => 1c
        )

    [2] => Array
        (
            [a] => 2a
            [b] => 2b
            [c] => 2c
        )

    [3] => Array
        (
            [a] => 3a
            [b] => 3b
            [c] => 3c
        )

)
 
Bart Kok

Bart Kok

14/09/2015 10:53:27
Quote Anchor link
- Aar - op 14/09/2015 10:35:25:
Bart Kok op 14/09/2015 10:26:38:
Kortom, één value meegeven in html kan niet. Kan ik dit in combinatie doen met een array? Of kom ik er niet onderuit om veel if functies te maken?

Waarom zou je geen values kunnen gebruiken?



optie 1 is bijvoorbeeld 3€ maar ook 2 kWh.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/09/2015 10:54:53
Quote Anchor link
Kan je geen 'profielen' aanmaken waarin je de Kilowatturen en de prijzen in defineert?
 
Eddy E

Eddy E

14/09/2015 20:20:42
Quote Anchor link
Je zal beide waarden kunnen 'samenvoegen' tot 1 ding.
Voorbeeld:

$waarde = $_POST['Lijst1'].$_POST['Lijst2'];

$waarde zal dan bijvoorbeeld c4 kunnen zijn.
En dan definieer jij ergens, voor elke mogelijkheid, de prijs.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
// bedragen in hele euro's
$bedrag['a1'] = 483;
$bedrag['a2'] = 123;
$bedrag['a3'] = 444;
$bedrag['a4'] = 43383;
$bedrag['b1'] = 432483;
$bedrag['b2'] = 235483;
$bedrag['b3'] = 489883;
$bedrag['b4'] = 48983;
$bedrag['c1'] = 40983;
// etc
?>
 
Bart Kok

Bart Kok

15/09/2015 08:46:31
Quote Anchor link
AAR, wat bedoel je met profielen?

Daarentegen heb ik het al werkend kunnen krijgen, thanks daarvoor!

script:
Quote:
$bestaandeverlichting = array
(
'TL5'=> array('W'=>54,'prijs'=> 4,'type'=> 'TL 5','VSA'=>1),
'TL8'=> array('W'=>62,'prijs'=> 3,'type'=> 'TL 8','VSA'=>10),
'TL5HF'=> array('W'=>49,'prijs'=> 6,'type'=> 'TL 5 HF','VSA'=>1),
'TL8HF'=> array('W'=>55,'prijs'=> 5,'type'=> 'TL 8 HF','VSA'=>1),
'LEDtube'=> array('W'=>23,'prijs'=>32,'type'=> 'LEDtube','VSA'=>1)
)
;



Quote:
$vermogen =$bestaandeverlichting [$_POST['typebestaand']]['W'];


Eddy E, jouw optie werkt wel, maar raak het overzicht daar snel in kwijt.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/09/2015 10:18:21
Quote Anchor link
Bart Kok op 15/09/2015 08:46:31:
AAR, wat bedoel je met profielen?

Het is niet echt technisch, maar in een profiel staan alle eigenschappen vermeld die bij elkaar horen. Denk bijvoorbeeld aan webhostingpakketten, waarbij iemand een Gold-pakket heeft met daarin 10.000 MB webruimte, 1 TB dataverkeer.

Zo kan jij ook eigen profielen maken met daarin alle eigenschappen van de kilowatturen, de kosten etc....

Het is natuurlijk helemaal mooi om deze in de database op te slaan in plaats van een array. Dit geeft een beter overzicht, en je kan er zelfs nog een beheerpaneel voor schrijven zodat je nieuwe profielen aan kan maken in een handomdraai.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.