Melding indien geen data voorhanden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pierre Web

Pierre Web

30/08/2015 19:16:20
Quote Anchor link
Hallo,

Ik filter op jaartal gegevens uit een DB,
als ik nou bijv. 2016 kies wat geen data bevat wordt uitkomst: Data aanwezig 0.
Indien jaar 2015 (wel data) uitkomst bijv. Data aanwezig 14

Voor 2016 zou Geen data voorhanden gelden , maar wordt maar niet geprint.



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
$res = "
SELECT
$result = mysqli_query($db,$res);

if ( $result )
{
   echo 'Data aanwezig';
  echo mysqli_num_rows($result);
}
else
{
 echo 'Geen data voorhanden';
}
Gewijzigd op 30/08/2015 19:17:15 door Pierre Web
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 21:11:46
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/08/2015 19:33:52
Quote Anchor link
$result geeft her resultaat of de query gelukt is. Dit is ook het geval als er geen resultaten gevonden worden.

Je zult dus moeten kijken of mysqli_num_rows($result) == 0.
 
Pierre Web

Pierre Web

30/08/2015 19:56:10
Quote Anchor link
Bedankt Aar opgelost !

Als het mag nog een vraagje..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
$result_pag_data = mysqli_query($db,$query_pag_data);
$i = 1;

html enz...

  <?php $i++; ?>


Met echo $i , voeg ik in elke rij het rij-nummer in, probleem is dat de 1e rij nummer een krijgt en bijv. da laatste rij nummer 24.
Ik zou dit graag andersom zien de 1e rij nummer 24 en de laatste rij nummer 1

Ik sorteer nu op datum
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
(ORDER BY date DESC)



Toevoeging op 30/08/2015 19:58:21:

Pierre Web op 30/08/2015 19:56:10:
Bedankt Aar opgelost !

Als het mag nog een vraagje..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
$result_pag_data = mysqli_query($db,$query_pag_data);
$i = 1;

html enz...

  <?php $i++; ?>


Met echo $i , voeg ik in elke rij het rij-nummer in, probleem is dat de 1e rij nummer een krijgt en bijv. de laatste rij nummer 24.
Ik zou dit graag andersom zien de 1e rij nummer 24 en de laatste rij nummer 1

Ik sorteer nu op datum
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
(ORDER BY date DESC)

Gewijzigd op 30/08/2015 19:57:18 door Pierre Web
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/08/2015 20:08:32
Quote Anchor link
Kan je het ID_nummer niet laten bepalen door Auto Increment? Dit lijkt mij een stuk makkelijker. Of doel je op visuele nummering voor de gebruiker, om makkelijk het aantal te kunnen zien?
Gewijzigd op 30/08/2015 20:11:10 door - Ariën -
 
Pierre Web

Pierre Web

30/08/2015 20:31:25
Quote Anchor link
Ik doel op "Of doel je op visuele nummering voor de gebruiker, om makkelijk het aantal te kunnen zien?"

het heeft dus met ID weinig van doen.
Ik had dus graag het hoogste nummer als eerste

Nu

1 rij een
2 rij twee
..
24 rij vierentwintig
---------------------------------
Wil:
24 rij vierentwintig
23 rij drieentwintig
..
1 rij een
Gewijzigd op 30/08/2015 20:34:58 door Pierre Web
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/08/2015 20:34:43
Quote Anchor link
Je kan toch bij 24 beginnen met tellen, en dan steeds $i--; doen?
 
Pierre Web

Pierre Web

30/08/2015 20:36:11
Quote Anchor link
Probleem is dat 24 in voorbeeld veranderd, morgen kan het 27 zijn.

Toevoeging op 30/08/2015 20:38:02:

Dan zou ik van $i een var mysqli_num_rows($result_pag_data) kunnen maken..
Gewijzigd op 30/08/2015 20:36:25 door Pierre Web
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/08/2015 20:39:51
Quote Anchor link
Klopt.
 
Pierre Web

Pierre Web

30/08/2015 21:02:06
Quote Anchor link
Beste Aar, bedankt voor je hulp ,,opgelost!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/08/2015 21:02:37
Quote Anchor link
Graag gedaan!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.