met .htaccess meerdere mappen van ww toegang voorzien

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

22/07/2014 21:48:24
Quote Anchor link
Hoi,

Ik heb meerdere mappen die ik met een wachtwoord en toegangsnaam wil beveiligen via .htaccess. De hoofdmap en een aantal andere mappen moeten wel toegankelijk blijven. Nu kan ik in elke map een .htaccess bestandje plaatsen, maar is het ook mogelijk om in de hoofdmap een bestandje te plaatsen met daarin de te blokkeren mappen op te nemen? En zo ja, hoe dan?

Alvast bedankt voor een antwoord.
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 11:17:28
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/07/2014 21:54:44
Quote Anchor link
Niet getest:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
AuthUserFile /je/pad/naar/je/.htpasswd
AuthType Basic
AuthName "Inloggen a.u.b."

<Files "/a">
  Require valid-user
</Files>

<Files "/b">
  Require valid-user
</Files>

<Files "/c">
  Require valid-user
</Files>
Gewijzigd op 22/07/2014 21:55:42 door - Ariën -
 

22/07/2014 22:10:11
Quote Anchor link
Helaas, dit lijkt niet te werken. Zou het niet met iets van <directory> moeten zijn?

Antwoord: nee, dan krijg ik een 500 errorcode

Iemand anders met een werkend voorbeeld?
Gewijzigd op 22/07/2014 22:28:16 door
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

22/07/2014 22:27:11
Quote Anchor link
lijkt me dat je /a /b /c even moet vervangen voor daadwerkelijke directories
 

22/07/2014 22:28:54
Quote Anchor link
Dat leek mij ook Frank, maar dan kan ik nog steeds door lopen ...

Zou er niet een verwijzing moeten zijn naar alle files in de directory? iets van *.* maar dan begrijpbaar voor apache? (* heb ik getest, maar dat gaf een 500 error)
Gewijzigd op 22/07/2014 22:31:22 door
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

22/07/2014 22:48:43
Quote Anchor link
en dit? (maak van system een directory naam)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<Directory "/system">
  require valid-user
</Directory>
 

22/07/2014 22:54:00
Quote Anchor link
@Frank: zie eerdere post: 500 error
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/07/2014 23:17:00
Quote Anchor link
Staat er wat over je 500-error in je logfile?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

22/07/2014 23:58:36
Quote Anchor link
Indien je filepath naar je .htpasswd niet klopt krijg je ook een foutmelding. dit moet het volledige pad zijn. een trucje is even een PHP bestand op de website te plaatsen met volgende zin:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo __DIR__;
?>

Deze kun je vervolgens aanroepen en dan zie je het volledige pad naar de directory waar het php bestand in staat. Hieruit kun je vrij makkelijk opmaken hoe het pad moet heten naar je .htpasswd
Gewijzigd op 22/07/2014 23:59:08 door Frank Nietbelangrijk
 

23/07/2014 10:38:38
Quote Anchor link
@Aar: Dit is de 500 error
Quote:
Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, [email protected] and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.

Additionally, a 500 Internal Server Error error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
Apache Server at www.xxxxxx.info Port 80


@Frank:
Het pad is goed, want als ik het standaard test (dus voor de betreffende hoofddirectory) dan werkt het allemaal zoals het hoort. Maar ik wil alleen bepaalde subdirectory's blokkeren.
 
- SanThe -

- SanThe -

23/07/2014 10:52:50
Quote Anchor link
Zo te zien is dat niet de error uit de logfile maar die van het scherm.
Wat staat er in de logfile?
 

23/07/2014 11:26:17
Quote Anchor link
welke log-file? waar vind ik die?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/07/2014 11:47:03
Quote Anchor link
Vaak buiten je webroot (/htdocs, /public_html).

Ik heb geen idee of je hosting ook een DirectAdmin controlepaneel levert. In dat geval kan je per domein bij 'Site Summary / Statistics / Logs' je error log uitlezen.

Als je het niet kan vinden dan hoor ik graag wel controlepanel je wel gebruikt.
Gewijzigd op 23/07/2014 11:47:41 door - Ariën -
 
- SanThe -

- SanThe -

23/07/2014 11:52:40
Quote Anchor link
De logfiles van Apache.
Waar die staan?
Dat ligt aan op welk OS Apache draait en of het Wamp o.i.d. is.
 

23/07/2014 11:57:14
Quote Anchor link
Die geeft: <Directory not allowed here, referer: etc.

Maar terug misschien eerst naar vraag 1:
Is het mogelijk? Ofwel, heeft iemand het werkend gekregen? Anders zitten we misschien tijd en moeite in iets te steken dat helemaal niet kan ...
Gewijzigd op 23/07/2014 12:03:59 door
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

23/07/2014 13:23:56
Quote Anchor link
Je kunt <Directory> niet gebruiken in .htaccess. Volgens de Apache-documentie is de context beperkt tot server config en virtual host, dus je zou dan httpd.conf moeten aanpassen.

Een andere oplossing is elke directory voorzien van een eigen .htaccess.
 

23/07/2014 13:32:06
Quote Anchor link
Elke dir voorzien van een .htaccess wilde ik juist voorkomen, maar kennelijk de enige oplossing. Dank voor je antwoord Ward, dan zoeken we niet verder.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.