Mijn eerste Javascript/Ajax

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Create elegant interfaces using VueJS for thousands of users? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Front-end Developer. Thanks to your efforts, our services are always presented in style. As a Front-end Developer you are responsible for website development and improving customer experience based on data analyze. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Front-end Developer you score by: Writing elegant, testable components without side-effects to provide functionality to the users Website development, adding

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

Medior/senior Fullstack developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Je komt in een DevOps-cultuur te werken waarbij je met je team werkt aan de front-end van diverse brand websites; Het ontwerpen van functionele en grafische ontwerpen die worden geïmplementeerd; Draagt zorg voor het maken van analyses; Je werkt nauw met je collega’s samen en geeft elkaar feedback en suggesties waar nodig; Het uitwerken van vraagstukken die afkomstig zijn van verschillende klanten; Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als developer heb jij de keuze om aan te sluiten bij het team (13 developers) die op locatie projectmatig bij klanten werkt. Wanneer jij liever intern bij de werkgever werkt is er ook alle ruimte voor jou in het interne team (8 developers) van dit bedrijf. Je werkt samen aan verschillende projecten bij of voor de klant. Het project wordt aangeleverd door sales aan de project manager. Die maakt samen met de Resourcer een planning en op basis daarvan wordt uit het development team een “projectgroep” opgesteld. Hoeveel en welke projecten jij wilt oppakken gebeurt geheel in samenspraak met

Bekijk vacature »

High level C++ QT Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13486 Introductie Would you like to be involved in every aspect of software development for our exceptional products, from specification and design to testing and integration? If you're passionate about software development and eager to apply your programming skills to create customer-focused deliverables, then this is the perfect chance for you to expand your expertise. You can become a member of our Machine Control department's data-driven development team, where you'll design and build software solutions that optimize machine productivity. As a senior software design engineer, you'll participate in all phases

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel verder en laat wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot aantal creatieve en ambitieuze ontwikkelaars. Ze

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn ze op zoek naar een Technische front end developer. Momenteel hun front end back end team gescheiden aan het werk. Hier willen ze verandering in krijgen. Omdat ook veel interne applicaties ontwikkeld worden zoeken ze iemand die hen kan helpen om de interne applicaties te voorzien van de juiste Vue.js componenten. Zodoende willen ze de interactie tussen front end en back end versoepelen en de volgende stap binnen het platform gaan zetten. Deze componenten die jij ontwikkeld zullen in elk project gebruikt worden. Het back end team bestaat momenteel uit 8 ontwikkelaars

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

- SanThe -

- SanThe -

19/03/2013 03:00:07
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

Ik ben mij vorige week toch maar eens gaan verdiepen in Javascript. Moest er toch eens van komen lijkt mij. En dus ook in het Ajax gebeuren. Al met al viel het allemaal best mee vond ik. Maar wat vinden jullie er van? Het is slechts een simpel spelletje, maar het werkt zo te zien goed.

SanThe.
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 15:20:40
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

19/03/2013 08:43:43
Quote Anchor link
hey San,

goed dat je de sprong gewaagd hebt. het is nog wel een klein begin hoor of mis ik iets?

Frank
 
- Mark -

- Mark -

19/03/2013 08:51:18
Quote Anchor link
Javascript en Ajax is ook niet echt mijn ding dus ik kan niet echt commentaar geven daarop. maar het speelt niet verkeerd. Wel is het behoorlijk vervelend dat je voor een scrollende div heb gekozen. Je kan nu niet de header wegscrollen zeg maar. Die blijft nu de hele tijd in beeld, iets dat niet nodig is.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

19/03/2013 09:49:30
Quote Anchor link
Bij mij (IE 10) werkt het spel niet.
 
- Mark -

- Mark -

19/03/2013 09:55:22
Quote Anchor link
In Firefox (19) werkt hij voor zover ik kan zien naar behoren. Ik heb hem ook nog even in Safari getest maar daar doet hij helemaal niets helaas. Ik zie alleen de vakjes en dat is het.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

19/03/2013 10:07:45
Quote Anchor link
SCRIPT1008: '{' wordt verwacht
boter%20kaas%20eieren.js, regel 59 teken 25
SCRIPT1008: '{' wordt verwacht
games.santhe.nl, regel 53 teken 25
 
- SanThe -

- SanThe -

19/03/2013 10:50:58
Quote Anchor link
Bedankt voor het kijken.

Frank Nietbelangrijk op 19/03/2013 08:43:43:
... het is nog wel een klein begin hoor ...

Klopt. Maar het begin is er.

- Mark - op 19/03/2013 08:51:18:
Wel is het behoorlijk vervelend dat je voor een scrollende div heb gekozen. Je kan nu niet de header wegscrollen zeg maar.

Hoe bedoel je? Met welke browser heb jij dan gekeken?

Ger van Steenderen op 19/03/2013 09:49:30:
Bij mij (IE 10) werkt het spel niet.

Geen idee waarom niet. Javascript wel aan?

Ger van Steenderen op 19/03/2013 10:07:45:
SCRIPT1008: '{' wordt verwacht
boter%20kaas%20eieren.js, regel 59 teken 25
SCRIPT1008: '{' wordt verwacht
games.santhe.nl, regel 53 teken 25

Geen idee waar dit zou moeten zijn. Ik krijg geen enkele error te zien. Kan jij misschien daar ook de werkelijke regel bij vinden?
Gewijzigd op 19/03/2013 10:55:10 door - SanThe -
 
- Mark -

- Mark -

19/03/2013 10:54:34
Quote Anchor link
http://i46.tinypic.com/34i0pvn.png

Die scroll balk heb ik in zowel firefox als Safari.
 
- SanThe -

- SanThe -

19/03/2013 11:00:54
Quote Anchor link
Ik zie het. Jouw beeld is ook wel erg breed vergeleken bij de hoogte. Ik heb 1024 x 768 en daar heb ik er geen last van. Ik zal eens kijken of het anders/beter kan.
 
- Mark -

- Mark -

19/03/2013 11:08:36
Quote Anchor link
Mijn laptop is op een externe monitor aangesloten op het moment dus mijn beeld is 1920×1080. Als ik mijn browser ietsjes verklein dan gaat de scrollbalk inderdaad weg.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

19/03/2013 11:09:11
Quote Anchor link
Ik heb de pagina inmiddels afgesloten en dus ook de console.
Maar bv op regel 59 in boter_kaas_eieren.js staat iets van:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
setTimeOut(function() computerBoterZet(), 100);

Dit zou moeten zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
setTimeOut(function() {computerBoterZet();}, 100);

Je doet dit op meerdere plaatsen. Wel typisch dat het in FF wel werkt.
 
Wouter J

Wouter J

19/03/2013 11:11:30
Quote Anchor link
Hij werkt hier (Chrome Dev. Channel) ook niet. De errors zijn:
"Uncaught SyntaxError: Unexpected identifier | boter%20kaas%20eieren.js:59"
"Uncaught SyntaxError: Unexpected identifier | games.santhe.nl:53"
"Uncaught TypeError: Cannot call method 'focus' of null | games.santhe.nl:14"
"Uncaught ReferenceError: boterSpelerZet is not defined | onclick | games.santhe.nl:42"
 
- SanThe -

- SanThe -

19/03/2013 11:34:40
Quote Anchor link
@Ger: Bedankt. Ik heb het aangepast.

Doet ie het nu wel in Safari, IE en in Chrome?
Ben benieuwd...
Gewijzigd op 19/03/2013 11:35:40 door - SanThe -
 
Wouter J

Wouter J

19/03/2013 11:40:17
Quote Anchor link
Nee, deze regel klopt natuurlijk niet: (dat is de eerste error in mijn bericht)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
setTimeout(function() boterComputerZet(),100);

Evenmin klopt dit natuurlijk ook niet: (de 2e error)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
setTimeout(function() { boterComputerZet(); ),200);

Dan hebben we dit scriptje wat niet werkt omdat #focus niet bestaat: (3e error):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
document.getElementById("focus").focus();

En omdat je deze 3 fouten hebt wordt JavaScript niet uitgevoerd, maar de HTML wel. Daardoor krijg je error nummer 4.

Merk op dat het om die laatste regel altijd verstandig is om event listeners in JavaScript te schrijven ipv met inline HTML.
Gewijzigd op 19/03/2013 11:40:35 door Wouter J
 
- SanThe -

- SanThe -

19/03/2013 11:45:33
Quote Anchor link
Thanks Wouter.
Die setTimeout regels heb ik nogmaals aangepast, er zat ook een verkeerde haak in.

Zeg jij nou dat als document.getElementById("focus").focus(); een error geeft er verder helemaal geen Javascript zal werken?
 
Wouter J

Wouter J

19/03/2013 11:50:03
Quote Anchor link
Quote:
Zeg jij nou dat als document.getElementById("focus").focus(); een error geeft er verder helemaal geen Javascript zal werken?

Exact. Behalve als je het in een try...catch block zet.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

19/03/2013 11:55:05
Quote Anchor link
@SanThe
Hij werkt bij mij nu wel in IE10 behalve dan de eerste fout.
Die kan je ook vermijden door de body onload weg te halen, en die functie aan te roepen net voor de afsluit tag van de body.
 
- SanThe -

- SanThe -

19/03/2013 12:01:01
Quote Anchor link
De onload() heb ik verwijderd.

Doet ie het nu bij iedereen zonder errors?
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

19/03/2013 12:02:26
Quote Anchor link
Yepz!
 
- Mark -

- Mark -

19/03/2013 12:15:51
Quote Anchor link
In Firefox en Safari werkt hij nu zoals het moet in mijn geval.
 
- SanThe -

- SanThe -

19/03/2013 12:18:25
Quote Anchor link
Thanks.
Toch weer wat wijzer geworden ...
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.