Mollie hulp

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Mede-verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en API ontwerp; Participeren in diverse projecten t.b.v. optimalisatie van diverse applicaties; Het opzetten van API koppelingen met externe applicaties. Hier ga je werken Betreffende organisatie is gevestigd in de regio van Swifterbant en is al ruim 20 jaar lang bedreven in het ontwikkelen en aanbieden van

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Om half 9 kom jij binnen en pak jij als eerst natuurlijk een bakje koffie of thee. Vervolgens ga jij je voorbereiden op de stand-up van kwart voor 9. Zijn er bijvoorbeeld dingen waar jij nog tegen aan loopt? Of is er nog code die getest of gereviewd moet worden? Vervolgens starten jullie met de stand up en na de stand up zoeken jullie elkaar op en gaan jullie aan de slag. Als team met 6 developers werken jullie in drie wekelijkse sprints. Het einde van een sprint is altijd op een donderdag zodat jullie op vrijdag de demo

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

Junior Fullstack Developer

Functie omschrijving Heb jij je universitair diploma Informatica afgerond en ben jij op zoek naar een startersfunctie waar jouw ontwikkeling in een hoog vaandel staat? Voor een softwarebedrijf in Amsterdam zijn wij op zoek naar een Junior Fullstack Developer. Je begint met een op maat gemaakte training om de kennis bij te spijkeren die jij nog mist. Uiteraard leer je het meeste tijdens je werk, maar de training geeft je hiervoor alvast de juiste handvatten. Je kunt het volgende verwachten! Jij ontwikkelt in technieken als Java, Javascript en SQL. Je werkt hierbij volgens de Agile/Scrum methode; Na het afronden van

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Software developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een Software developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP),

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »
Hans Dekker

Hans Dekker

21/03/2014 15:38:15
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik ben een beginnend php hobbyist en ben bezig met een simpele webshop met Ideal integratie via Mollie. Ik loop echter tegen het volgende probleem aan. Ik heb geen idee waar ik precies moet beginnen. Ik heb nu een pagina staan die het totaal af te rekenen bedrag berekend en om gegevens van de besteller vraagt, maar weet absoluut niet hoe ik deze informatie nu vervolgens bij Mollie moet krijgen en dus eigenlijk hoe ik mollie moet gebruiken om af te rekenen. Hopelijk kunnen jullie me in de goede richting wijzen?

Nog ter verduidelijking van de situatie: ik heb een variabele met het totaal en van mollie.nl een hele hoop php pagina's gedownload. Hoe moet ik nu verder?

Hans
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 05:19:16
 
Michael -

Michael -

21/03/2014 15:42:31
Quote Anchor link
Zie deze pagina. Waar je waarschijnlijk ook de PHP pagina's hebt gedownload.
Verder naar onder staat de documentatie hoe je het script kunt gebruiken.
Hier zie jij bijv hoe je een bedrag mee stuurt, maar ook hoe je terug krijgt of deze gelukt is, enzovoort.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
        $payment = $mollie->payments->create(array(
            "amount"      => 10.00,
            "description" => "My first API payment",
            "redirectUrl" => "https://webshop.example.org/order/12345/",
        ));
 
Hans Dekker

Hans Dekker

21/03/2014 16:00:55
Quote Anchor link
Dank je voor je snelle reactie, ik begrijp alleen eigenlijk niet zo goed wat er precies staat.
Ik zou echt niet weten waar ik die require statement moet zetten en die twee $mollie variables.
Kan iemand mij dit misschien vertellen? Of is iemand misschien op de hoogte van een wat makkelijkere/uitgebreidere tutorial? Of iemand die een tip kan geven over informatie die ik moet lezen om dit te begrijpen?
 
Siep de Veer

siep de Veer

21/03/2014 16:21:10
 
Erwin H

Erwin H

21/03/2014 16:28:47
Quote Anchor link
@Siep, heb je wel gekeken naar wat je linkt? Dat script is van 9 (NEGEN!) jaar geleden. Ik weet niet of Mollie toen al bestond, maar zeker de huidige API nog niet, want die is vrij nieuw.

@Hans
Kan je iets duidelijker uitleggen wat je niet begrijpt, want ik zie niet over welke twee variabelen je het nu hebt.
 
Hans Dekker

Hans Dekker

21/03/2014 16:59:42
Quote Anchor link
De twee $mollie variabelen staan in het tweede stuk code in de link van michael. Situatie is nu dat ik een variabele heb op mijn eigen site, maar weet eigenlijk niet waar ik die require statement moet plaatsen en de andere code die in diezelfde tutorial staat.
 
Erwin H

Erwin H

21/03/2014 17:02:59
Quote Anchor link
In het tweede stuk code staat maar 1 variabele (waarde). Dat is namelijk dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$mollie
= new Mollie_API_Client;    
$mollie->setApiKey("test_dHar4XY7LxsDOtmnkVtjNVWXLSlXsM");
?>

Dus wees alsjeblieft duidelijk (en plaats hier gewoon even het stuk dat je niet begrijpt), anders wordt het lastig je te helpen.
 
Hans Dekker

Hans Dekker

21/03/2014 17:14:24
Quote Anchor link
Excuus, dan heb ik inderdaad niet goed gekeken met het verwijzen naar deze code.
Ik weet echter niet waar ik deze code of de eerste include statement zou moeten plaatsen.
Ik heb nu een webpagina die het totaal van de bestelling in een variabele heeft staan.
Kan ik in diezelfde pagina deze code zetten en bij amount de variabele zetten met het totaal?
Ik probeer uit te leggen dat ik echt niet weet waar ik moet beginnen en dat ik wel een hoop begrijp van de code die ik heb gedownload maar niet wat de eerste stappen zijn om het werkend te krijgen.
 
Erwin H

Erwin H

21/03/2014 17:26:19
Quote Anchor link
Je blijft volharden in het niet willen plaatsen van code. Dat is jouw keuze, maar dan is het op een gegeven moment onmogelijk om je te helpen.
Op je vraag "Kan ik in diezelfde pagina deze code zetten en bij amount de variabele zetten met het totaal?" is het antwoord ja. Of je daar mee geholpen bent is een heel ander verhaal. Want je zal nog veel meer moeten doen. Mollie werkt in feite in drie stappen:
1) maak de payment aan bij Mollie
2) redirect de user naar Mollie
3) handel de zaak af zodra Mollie je een bericht geeft dat er iets veranderd is

Wat hierboven staat is alleen stap 1. Het maakt een nieuwe payment aan. Als je dat hebt gedaan moet je dus de redirect uitvoeren en je moet nog een andere pagina aanmaken die Mollie kan gebruiken als webhook. Mollie zal die url elke keer aanroepen dat er iets is gebeurt met je payment. Jij zal dan echter wel zelf een nieuwe call moeten uitvoeren naar Mollie om de nieuwe status op te vragen.
Gewijzigd op 21/03/2014 17:26:45 door Erwin H
 
Hans Dekker

Hans Dekker

21/03/2014 18:00:36
Quote Anchor link
Ik wil mijn code wel plaatsen, maar weet niet hoe dit correct moet. Ik denk dat niemand het zou waarderen als ik mijn code gewoon hier in een berichtje zou plaatsen.

Om de situatie toch nog duidelijker te krijgen:
Ik heb eerst (met hulp) een webshop gemaakt die het totaal van producten neemt en vervolgens een pagina geeft waar je het totaal ziet staan. Daar staat een html formulier met wat informatie die je in moet voegen (naam,email,tel) en een submit knop. De submitknop is nu gelinkt aant de mail functie en stuurt nu een mail naar de gebruiker met het bedrag wat hij over moet maken en naar de beheerder met het bedrag wat er over moet worden gemaakt en door wie.

In deze situatie wil ik graag Ideal invoegen via Mollie, maar nogmaals: ik weet niet hoe ik moet beginnen? Is het misschien moeilijker dan ik denk?

Ik hoop dat je mijn situatie nu iets beter begrijpt, in ieder geval al bedankt voor de hulp en tijd die je geeft!
 
Michael -

Michael -

21/03/2014 21:46:30
Quote Anchor link
Hans, het vergt in ieder geval wel een beetje basis kennis. Als jou alles onbekend is wordt het lastiger.
Je kunt er voor kiezen eerst was basis kennis op te doen mocht je deze niet bezitten zodat je in ieder geval begrijpend kunt lezen wat er staat.
Mocht je er geen moeite in willen steken kun je er nog altijd voor kiezen om het uit te besteden.

Als je code wilt plaatsen hier, doe je dat tussen code tags [code.] en [/code.] zonder punt
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

21/03/2014 22:02:35
Quote Anchor link
Je kunt ook, zolang je het nog niet hebt ingebouwd, kiezen voor een betaalprovider die iDEAL zelf online aanbiedt. Dan hoef je klanten alleen maar een betaallink te mailen, bijvoorbeeld:

http://e-acceptgiro.nl/12165/1a9d/12345/49500

Nadat de iDEAL-betaling succesvol is afgerond, ontvang je daarvan automatisch een mailtje.

Niet zo mooi als iDEAL zelf inbouwen, maar wel een goed tijdelijk compromis.
 
Hans Dekker

Hans Dekker

23/03/2014 10:24:46
Quote Anchor link
Daar ben ik weer,

Ik ben inmiddels een stuk verder, maar loop nu tegen een specifiek probleem aan.
Ik heb een SQL database met de OrderID en de status (open,paid,cancelled) van de betaling. Deze blijft echter altijd op open staan en geeft dus aan dat er niet betaald is.

In de example scripts zit een payment history page waar ik wel een 'paid' status krijg.

Ik wil dus dat er in de database ook een 'paid' status komt te staan. Nu moet je zelf de code toevoegen om de database te updaten, dus misschien zit hier het probleem in, maar volgens mij klopt de statement waarin de ID van de $mollie array wordt opgevraagd ook niet. Dit vermoed ik ook omdat er in de txt files waar standaard wordt naar geschreven de status ook op open blijft staan.
Kan iemand mij hier uit de brand helpen?

Orginele code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
/*
     * Retrieve the payment's current state.
     */
    $payment  = $mollie->payments->get($_POST["id"]);
    $order_id = $payment->metadata->order_id;

    /*
     * Update the order in the database.
     */
    database_write($order_id, $payment->status);
        // Functie die naar .txt schrijft (status blijft hier ook staan op 'open')


Mijn code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
    /*
     * Update the order in the database.
     */
        
    $status = $payment->status;
    include_once("../config.php");
 

$con=mysqli_connect($db_host, $db_username, $db_password,$db_name);
// Check connection
if (mysqli_connect_errno())
  {
  echo "Failed to connect to MySQL: " . mysqli_connect_error();
  }

mysqli_query($con,"UPDATE `test`.`order` SET (`order`.`status`=`$status`) WHERE(`order`.`orderID`=`$order_id`) ");


History page
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
$payments = $mollie->payments->all();

    foreach ($mollie->payments->all() as $payment)
    {
        echo "&euro; " . htmlspecialchars($payment->amount) . ", status: " . htmlspecialchars($payment->status) . ", order: " . htmlspecialchars($payment->metadata->order_id) . "<br>";
    }
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

23/03/2014 18:04:43
Quote Anchor link
Ik zag op Github dat iemand dat zelfde probleem heeft aangegeven. Tenzij jij dat zelf was, zou het dus kunnen dat de er een foutje in de code van Mollie zit.
 
Michael -

Michael -

24/03/2014 08:20:50
Quote Anchor link
Hans, heb je alle examples doorgenomen? Daarin zie je 2-webhook-verification.php hoe je een payment status controleert. Hij lijkt er inderdaad op dat de status altijd 'open' blijft. Eerder genoemde pagina controleert de status en schrijft deze status opnieuw weg naar het text bestand waarna het dus wel de gewenste status krijgt. Volgens mij is het dus geen bug.
 
Hans Dekker

Hans Dekker

24/03/2014 10:21:33
Quote Anchor link
Michael, het is juist in de examples dat ik tegen het probleem aan loop. Het opnieuw wegschrijven van deze status lukt volgens mij niet, omdat het opvragen van die status niet goed gaat. Ik denk dus juist dat het een bug is omdat de status in die txt bestanden niet veranderd.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

24/03/2014 12:23:47
Quote Anchor link
Heb je bij Mollie de webhook voor te testen wel (goed) ingesteld?
Want je kan wel een script hebben dat de status opvraagt, als dat nooit wordt aangeroepen, dan wordt er ook weinig bijgewerkt c.q weggeschreven;
Gewijzigd op 24/03/2014 12:24:18 door Ger van Steenderen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.