multidimensional array convert

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front end developer

Functie Binnen de functie van Front-end developer werk je mee aan uitdagende klantprojecten. In teamverband werk je aan de voorkant van onze state-of-the-art portaal oplossingen en apps. Dit alles gebeurt in een multidisciplinaire omgeving waarbij je de ruimte hebt om te sparren, je ideeën scherp te stellen, en waar je met de benodigde kennis en ervaring om je heen altijd terecht kunt bij je collega’s voor vragen en ondersteuning. Meestal werk je vanuit ons kantoor maar we bieden ook alle faciliteiten om thuis te kunnen werken. Voor sommige projecten ga je mee naar de klant, wellicht zelfs in het buitenland!

Bekijk vacature »

Hands-on Solution Architect / Software Architect (

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Solution Architect / Software Architect op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je werkt samen met gedreven DevOps teams, bestaande uit frontend, backend en middleware developers, testers, UX-designers. Samen met de teams ben je continu op zoek naar de beste oplossingen voor onze klanten. Als Solution Architect onderzoek

Bekijk vacature »

Front end developer React

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functieomschrijving Voor dit leuke softwarre bedrijf in de omgeving Vught zijn we per direct op zoek naar een C#/.NET Developer. Is development jouw passie en doe je dit graag met C#/.NET? Lees dan snel verder! Jou werkzaamheden zullen zijn: Zorgen voor de optimalisatie van de huidige software en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Naar aanleiding van de wensen van de klant ga je, met je collega's op zoel naar passende oplossingen en je werkt dit uit tot een mooi eindproduct. Je gaat webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen door middel van ASP.NET, C# en MVC Framework. Bedrijfsprofiel Deze opdrachtgever houdt zich bezig

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »

(Junior) Back-end Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Altijd al willen werken bij een organisatie, die maatwerk applicaties bouwt, die echt impact hebben in de maatschappij? Dit is je kans. Voor een kleine organisatie in de regio van Eindhoven ben ik op zoek naar een C# Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de ontwikkeling van maatwerk software en applicaties. Deze organisatie werkt voor grote organisaties in Nederland, maar ook voor het MKB. De projecten waar je aan gaat werken zijn erg divers, waardoor je werk uitdagend blijft en je erg veel kan leren. Verder ga je aan

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen Je gaat aan de slag in het websites team of portals team waarin je je bezighoudt met concept & design, implementatie en ook een stukje bugfixing en onderhoud; Je werkt met je team volgens de Scrum werkwijze; Zo adviseer je ook de PO & Scrum Master over de technische architectuur, koppelingen en integratie met externe systemen en API’s; Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van C# / .NET en deelt deze kennis binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de

Bekijk vacature »

Medior/senior Python developer

Functie Bedrijven komen bij deze organisatie om technische vraagstukken op te lossen en hierin ook tot oplossingen te komen waar ze zelf misschien niet aan gedacht hadden. Jij gaat vanuit je ervaring dus niet alleen hands-on aan de slag met het ontwikkelen, maar zult ook zeker adviseren en proactief meedenken met de klant. Er zijn meerdere lange en/of korte projecten en het type klanten is heel uiteenlopend. Zo kun je terecht komen in een multidisciplinair scrumteam waarin je als Python developer meewerkt, of juist voor een kleiner (Greenfield) project aan de slag gaan waarin je veel breder bezig bent. Door

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »
Sanne Zuidema

Sanne Zuidema

22/05/2015 21:15:16
Quote Anchor link
Op dit moment ben ik bezig met een enquête. Ik heb al een script gemaakt die de enquêtevragen in de database zet als iemand deze moet invullen word het formulier uit de database opgehaald. In mijn enquête zijn drie soort vragen: open vragen(textbox) checkbox(checkbox) en select vragen(radio). Hieronder het formulier
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
echo '<form action="'.$baseHref.'actions/functions.php" method="post">
<input type="hidden" name="action" value="invullenEnquette">
<input type="hidden" name="pagina" value="'.$pagina.'">
<input type="hidden" name="permission" value="'.$userPermission.'">
<input type="hidden" name="userid" value="'.$userId.'">
<input type="hidden" name="secretkey" value="'.$sectetKeyUsers.'">
<input type="hidden" name="basehref" value="'.$baseHref.'">';
$status = 1;
$sql_vraag = "SELECT * FROM enquette_vragen WHERE status = :status ORDER BY positie ASC";
$stmt_vraag = $pdo->prepare($sql_vraag);
$stmt_vraag->bindParam(':status', $status, PDO::PARAM_STR);
$stmt_vraag->execute();
$result_vraag = $stmt_vraag->fetchAll();
foreach($result_vraag as $row_vraag){
    echo '<div class="media_box " id="row-'.$row_vraag['id'].'">';
    echo '<label>'.$row_vraag['vraag'].'</label><br/>';
    $vraag_id = $row_vraag['id'];
    $vraag_soort = $row_vraag['soort'];
    
    switch($vraag_soort){
        case 1:
            echo '<input type="text" name="vr_'.$vraag_id.'" class="form-control"><br/>';
        break;
        case 2:
            
            $sql_soort = "SELECT * FROM enquette_vragen_soort WHERE status = :status AND enquette_vraag_id = :enquette_vraag_id";
            $stmt_soort = $pdo->prepare($sql_soort);
            $stmt_soort->bindParam(':status', $status, PDO::PARAM_STR);
            $stmt_soort->bindParam(':enquette_vraag_id', $vraag_id, PDO::PARAM_STR);
            $stmt_soort->execute();
            $result_soort = $stmt_soort->fetchAll();
                foreach($result_soort as $row_soort){
                    echo '<input type="checkbox" name="vr_'.$vraag_id.'[]" value="vr_soort_'.$row_soort['id'].'"> '.$row_soort['optie'].'<br>';
                }
        break;
        case 3:
            $sql_soort = "SELECT * FROM enquette_vragen_soort WHERE status = :status AND enquette_vraag_id = :enquette_vraag_id";
            $stmt_soort = $pdo->prepare($sql_soort);
            $stmt_soort->bindParam(':status', $status, PDO::PARAM_STR);
            $stmt_soort->bindParam(':enquette_vraag_id', $vraag_id, PDO::PARAM_STR);
            $stmt_soort->execute();
            $result_soort = $stmt_soort->fetchAll();
                foreach($result_soort as $row_soort){
                    echo '<input type="radio" name="vr_'.$vraag_id.'" value="'.$row_soort['id'].'"> '.$row_soort['optie'].'<br>';
                }
        break;
    }
    echo '<hr></hr>';
    
    
    echo '</div>';
    
}
echo '<input type="submit" value="Opslaan">';
    echo '</form>';


Met het volgende script wordt het formulier uitgelezen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
$status = 1;
$sql_vraag = "SELECT * FROM enquette_vragen WHERE status = :status";
$stmt_vraag = $pdo->prepare($sql_vraag);
$stmt_vraag->bindParam(':status', $status, PDO::PARAM_STR);
$stmt_vraag->execute();
$result_vraag = $stmt_vraag->fetchAll();
  foreach($result_vraag as $row_vraag){
    echo $row_vraag['id'].'<br/>';
      if($row_vraag['soort'] == 1){
        foreach($_POST as $key => $value) {
            echo "POST parameter '$key' has '$value'<br/>";  
        }
    }
  }
print_r($_POST);


Uit de print_r($POST) komt de volgende array:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
Array
(
    [action] => invullenEnquette
    [pagina] => dashbord
    [permission] => 3
    [userid] => 5
    [secretkey] => 0a30ab684ffa8bc0d54e53617d99dd93
    [basehref] => http://localhost/BenJijDeMol/
    [vr_18] => Array
        (
            [0] => vr_soort_8
            [1] => vr_soort_10
        )

    [vr_19] => 6
    [vr_29] => 20
)


Bij de echo van "POST parameter '$key' has '$value' komt er een error in mijn scherm te staan:
Notice: Array to string conversion in .... on line 197.

Ik heb echt geen idee hoe ik deze array zo kan aan passen dat ik de vraagnummers kan vergelijken met de nummers uit mijn database om de antwoorden te inserten in een tabel voor de antwoorden.
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 07:10:34
 
- SanThe -

- SanThe -

22/05/2015 21:24:06
Quote Anchor link
Even heel snel doorgekeken.
Zo te zien gaat het fout bij [vr_18] als key.
Dat is een array() en geen string.
Die moet je dus ook weer doorlopen met een foreach().
 
Sanne Zuidema

Sanne Zuidema

24/05/2015 08:42:04
Quote Anchor link
Dat ik vr_18 nog een keer moet doorlopen met een foreach had ik al gelezen op internet. Maar mijn enquette kan via een formulier worden aangemaakt.Ik weet van tevoren niet welke vraag ik twee keer met een foreach moet doorlopen. Het kan ook zo zijn dat er meerdere vragen tussen zitten die met een foreach moet doorlopen. In mijn database heb ik in een tabel wel staan wat voor soort vraag het is en kan ik uitlezen welke vragen een checkbox bevatten.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

24/05/2015 10:34:33
Quote Anchor link
even testen van te voren met de is_array() functie...

Toevoeging op 24/05/2015 10:59:09:

Of je zet dat veld STANDAARD in een array..

Maar het lijkt me toch handiger als je aan enige identificatie doet van het aangeboden.

Klein voorbeeldje:

Stel vraag 18 is een multiplechoice vraag en vraag 19 is een open vraag.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
Array
(
    [0] => Array
        (
            [id] => 18
            [type] => multiplechoice
            [answers] => Array
                (
                    [0] => bananen
                    [1] => appelen
                )
        )

    [1] => Array
        (
            [id] => 19
            [type] => open
            [answers] => Array
                (
                    [0] => 6
                )
        )
)


Je kunt met formulieren de mooiste arrays maken.

bijv:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<form method="post">
  <input type="text" name="questions[0][id]" value="12"/></br>
  <input type="text" name="questions[0][type]" value="multiplechoice"/></br>
  <input type="text" name="questions[0][answer][]" value="antwoord A"/></br>
  <input type="text" name="questions[0][answer][]" value="antwoord B"/></br>
  <input type="text" name="questions[0][answer][]" value="antwoord C"/></br>
  <input type="text" name="questions[0][answer][]" value="antwoord D"/></br>

  <input type="text" name="questions[1][id]" value="13"/></br>
  <input type="text" name="questions[1][type]" value="open"/></br>
  <input type="text" name="questions[1][answer][]" value="antwoord A"/></br>
  <button type="submit">Test</button>
</form>


Probeer maar eens te posten en dan met een print_r

Toevoeging op 24/05/2015 11:34:46:

Antwoord:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Array                                                                                                                                                                  
(                                                                                                                                                                      
    [questions] => Array                                                                                                                                              
        (                                                                                                                                                              
            [0] => Array                                                                                                                                              
                (                                                                                                                                                      
                    [id] => 12                                                                                                                                        
                    [type] => multiplechoice                                                                                                                          
                    [answer] => Array                                                                                                                                  
                        (                                                                                                                                              
                            [0] => antwoord A                                                                                                                          
                            [1] => antwoord B                                                                                                                          
                            [2] => antwoord C                                                                                                                          
                            [3] => antwoord D                                                                                                                          
                        )                                                                                                                                              
                                                                                                                                                                      
                )                                                                                                                                                      
                                                                                                                                                                      
            [1] => Array                                                                                                                                              
                (                                                                                                                                                      
                    [id] => 13                                                                                                                                        
                    [type] => open                                                                                                                                    
                    [answer] => Array                                                                                                                                  
                        (                                                                                                                                              
                            [0] => antwoord A                                                                                                                          
                        )                                                                                                                                              
                                                                                                                                                                      
                )                                                                                                                                                      
                                                                                                                                                                      
        )                                                                                                                                                              
)  


Toevoeging op 24/05/2015 11:39:35:

Uiteraard kun je van bepaalde formfields hidden fields maken.
Gewijzigd op 24/05/2015 11:37:58 door Frank Nietbelangrijk
 
Sanne Zuidema

Sanne Zuidema

24/05/2015 16:15:01
Quote Anchor link
heel erg bedankt, mijn script werkt nu zoals ik wil
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.