MVC Routing vraagje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

C# .NET Ontwikkelaar ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is een inkooporganisatie. Ben jij een ervaren .Net ontwikkelaar? Heb je ervaring met .Net en C#? Vaste baan: C# .NET Developer .Net MBO HBO €3.100 - €4.300 Onze missie is: “Een essentiële bijdrage leveren aan het verlagen van de integrale kostprijs van de aangesloten groothandels, middels het bundelen van inkoopvolume en het creëren van synergie met en tussen de groothandels en leveranciers, met scherpe inkoopprijzen, goede handelscondities en gerichte dienstverlening als resultaat” Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel verschillende projecten. Houd jij van afwisseling? Dan zit je bij hun goed! De branche van dit

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van Software Developer! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van ervaren

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Je ontwikkelt innovatieve, maatschappelijk belangrijke applicaties; Je implementeert nieuwe features; Je gaat in gesprek met eindgebruikers en designers om de applicaties continu te finetunen; Je draait mee in een professionele Agile/Scrum omgeving. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de omgeving van Amsterdam. Ze staan zeer goed bekend in de markt door hun innovatieve dienstverlening op IT gebied en hun gepassioneerde werknemers. Voor hun inspanningen op het gebied van IT hebben ze meerdere prijzen gewonnen! Onze klant is onderdeel van een Corporate werkgever en heeft zelf 300 mensen in dienst. Om

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Jij als developer gaat ons helpen onze producten verder te ontwikkelen en in te zetten in de markt. Op dit moment bestaat ons SaaS product uit 3 componenten die zowel los als in een pakket gekocht kunnen worden. Het gaat hier om een online kaartapplicatie, een workflow tool en een monitoring tool. Momenteel zijn wij 3 jaar geleden gestart met de ontwikkeling. De tech-stack waarmee we werken is voornamelijk Javascript, Vue.js en Python. Daarnaast gebruiken wij FaundaDB als database en werken we veel met GIS applicaties. De uitdaging die we momenteel hebben is dat we momenteel een intern team

Bekijk vacature »

Senior Lead Front End Developer

Functieomschrijving Voor Stichting Waternet zijn wij op zoek naar een senior Lead Front End Developer. Binnen het DevOps team Online zijn we op zoek naar een Senior Lead Front End developer met kennis van toegankelijkheid. Deze developer zal zich bezighouden met development van webpaginas die in verbinding staan met systemen uit het back office. Taken Ontwerpen, ontwikkelen, implementeren, documenteren en beheren van webapplicaties in een Azure-omgeving Debuggen, analyseren en oplossen van problemen in de OTAPomgevingen Je participeert in het DevOpsTeam Online voor het verder uitwerken en implementeren van gebruikerswensen Je bent betrokken bij toegankelijkheid audits en het implementeren van WCAG

Bekijk vacature »

VB.NET developer

Functie Het development team waar jij in terecht komt bestaat uit twee ervaren software developers. De directeur/eigenaar is tevens één van deze developers. Jij werkt direct samen met jouw werkgever en kan dan ook veel kennis en ervaring bij dit bedrijf op doen. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de kantoorapplicatie die deze organisatie aanbied in een niche markt. Het team is op dit moment actief bezig met een migratie waarbij het eindstation eindigt in een C# .NET omgeving. Echter is een deel van de software al geschreven in C# .NET. Hierbij is gebruik gemaakt van C# .NET, CSS, HTML,

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een bedrijf in de omgeving van Utrecht! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als C#.NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving van Utrecht. Je zult gaan samenwerken met collega's die over de hele wereld verspreid zitten. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en werkt met de nieuwste technieken. Als C#.NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je blijft op de hoogte van

Bekijk vacature »

(Junior) Back-end Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Altijd al willen werken bij een organisatie, die maatwerk applicaties bouwt, die echt impact hebben in de maatschappij? Dit is je kans. Voor een kleine organisatie in de regio van Eindhoven ben ik op zoek naar een C# Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de ontwikkeling van maatwerk software en applicaties. Deze organisatie werkt voor grote organisaties in Nederland, maar ook voor het MKB. De projecten waar je aan gaat werken zijn erg divers, waardoor je werk uitdagend blijft en je erg veel kan leren. Verder ga je aan

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »
Roy B

Roy B

23/01/2015 14:38:07
Quote Anchor link
Ik ben bezig met het ontwikkelen van een framework.
Stel ik heb de volgende routes:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$router
= new Router();

$router->addRoute("/", "HomeController", "index");
$router->addRoute("/{category}", "CategoryController", "show");
$router->addRoute("/{title}", "ContentController", "show");
?>


Stel ik heb een categorie "schoenen" met de url /schoenen en een pagina "over-ons" met de url /over-ons. Hoe weet het framework of het een categorie of een pagina betreft?
Gewijzigd op 23/01/2015 14:39:03 door Roy B
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 23:04:31
 
Wouter J

Wouter J

23/01/2015 14:41:47
Quote Anchor link
Dat weet ie niet, dus moet je meer specifieke routes maken: /category/{category}, /post/{title}
 
Roy B

Roy B

23/01/2015 14:55:37
Quote Anchor link
Balen! Ik kan me voorstellen dat je i.v.m. SEO geen /category in je URL wilt. Er zijn genoeg systemen waarbij dat ook niet nodig is. Ik werk veel met Opencart. Daarbij kan ik gewoon /schoenen of /over-ons gebruiken, ongeacht het een categorie of een content pagina is.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

23/01/2015 15:19:15
Quote Anchor link
OpenCart slaat die URL-aliassen op in een tabel die een SEO-URL zoals 'laptop-notebook' koppelt aan een URL-parameter zoals 'category_id=18'. De controller filtert vervolgens op enkele van die parameters (category_id, product_id en dergelijke).

Die opzet is echter alleen acceptabel als je vooraf al weet welke controllers er zijn en welke parameters die nodig hebben. Wil je een schaalbaar framework bouwen, dan moet je verder gaan en het relateren van parameters aan controllers configureerbaar maken.
 
Roy B

Roy B

23/01/2015 15:24:05
Quote Anchor link
Ward van der Put op 23/01/2015 15:19:15:
Wil je een schaalbaar framework bouwen, dan moet je verder gaan en het relateren van parameters aan controllers configureerbaar maken.

Kun je dit nader toelichten?
Graag een voorbeeldje.
Gewijzigd op 23/01/2015 15:24:18 door Roy B
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

23/01/2015 15:32:20
Quote Anchor link
Bijvoorbeeld de routing van Laravel illustreert hoe je dat stap-voor-stap kunt opbouwen:

http://laravel.com/docs/4.2/routing
 
Roy B

Roy B

23/01/2015 17:22:13
Quote Anchor link
Ik ben niet bekend met Laravel.
Kun je een voorbeeldje geven?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

23/01/2015 17:45:11
Quote Anchor link
Bijvoorbeeld de routing van Laravel illustreert hoe je dat stap-voor-stap kunt opbouwen:

http://laravel.com/docs/4.2/routing
 
Roy B

Roy B

23/01/2015 17:46:34
Quote Anchor link
Ik geef toch aan dat ik daar niet bekend mee ben?
Maar laat ook maar...
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

23/01/2015 17:53:01
Quote Anchor link
Je kunt toch in de onderliggende code kijken?

Niet dat je die moet kopiëren, maar als je zelf een MVC-framework bouwt, doe je er verstandig aan je in te lezen in de concepten van andere MVC-frameworks.

Routing is nogal een breed concept. Dat is gewoon niet te vertalen in: "Heb je effe een script voor me?"
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

23/01/2015 18:51:42
Quote Anchor link
Je dient in alle bekende frameworks zelf routes te definiëren. Jouw applicatie moet vervolgens de gedefinieerde routes vergelijken met de URI die door de gebruiker opgevraagd wordt. Door variabelen in de routes te plaatsen kunnen deze doorgegeven worden aan de controller. Door bijvoorbeeld slugs te gebruiken (doet deze website ook) maak je het beter SEO.

Voorbeeldje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
route: /category/{category}
controller: ShopCategory
action: show


Controller die aangeroepen moet worden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

class ShopCategoryController extends BaseController
{
    public function showAction($category)
    {

        // laat category met id=$category zien
    }
}

?>


voorbeeldje van routes die matchen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
http://jouwdomein.nl/category/1
http://jouwdomein.nl/category/2
http://jouwdomein.nl/category/3
http://jouwdomein.nl/category/appelen
http://jouwdomein.nl/category/peren
http://jouwdomein.nl/category/alle-fruit-soorten


Aan jou om alleen numerieke waardes te accepteren of ook alfanumerieke.
Gewijzigd op 23/01/2015 19:36:32 door Frank Nietbelangrijk
 
Roy B

Roy B

23/01/2015 20:45:56
Quote Anchor link
Klopt, maar het probleem is dat ik dan /category in mijn URL heb, wat niet erg SEO vriendelijk is.
Dat zie je nergens.
 
Wouter J

Wouter J

23/01/2015 23:51:13
Quote Anchor link
Waarom zou /category in je URL opeens niet SEO vriendelijk zijn? Het lijkt me namelijk juist wel, omdat je dan de naam erachter een waarde meegeeft. Het is geen artikel, maar een category. Dat lijkt me erg waardevol.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

24/01/2015 00:44:29
Quote Anchor link
Zonder het voorvoegsel category kan in principe ook maar het gevaar dat je loopt is dat je overlappingen krijgt met andere (statische) pagina's en/of delen van de website

>> http://jouwdomein.nl/contact

Is contact nu een category of gaat het hier om de contact pagina met adresgegevens van het bedrijf?

Verder ben ik met Wouter eens en doe ik er nog een schepje bovenop: /category/... PRIMA SEO VRIENDELIJK!
 
Roy B

Roy B

24/01/2015 00:54:25
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 24/01/2015 00:44:29:
Zonder het voorvoegsel category kan in principe ook...

Hoe zou ik dat kunnen bereiken dan?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

24/01/2015 01:06:05
Quote Anchor link
zo :-)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
route: /{category}
controller: ShopCategory
action: show
 
Roy B

Roy B

24/01/2015 01:09:39
Quote Anchor link
Dat gaat niet werken, aangezien het ook een contentpagina zou kunnen zijn.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

24/01/2015 01:19:19
Quote Anchor link
Dat zei ik dus al.

Kan wel maar is het verstandig?

stel je hebt deze routes in deze volgorde:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
/home
/about
/contact
/{category}


omdat de variabele route onderin staat zullen de drie eerste eerder gevonden worden bij een vergelijking. het wordt echter wel een probleem als je een category hebt die home, about of contact heet.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.