MVC Routing vraagje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack Developer

Functieomschrijving Heb je kort geleden jouw HBO diploma ICT development behaald? Of zit je nog aan het begin van je carrière en heb je affiniteit met C#.NET? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Oosterhout zijn wij op zoek naar een fullstack developer. Als C#.NET developer werk je samen met een vooruitstrevend team aan het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten. Je hebt affiniteit met SQL, maar nog belangrijker is dat je kennis en ervaring hebt met C#.NET. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het ontwikkelen van onze high-availability en high-performance backend; Je begint de dag rond 8:30

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Front-end React developer

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij werken als Senior Developer en werken aan een applicatie die duizenden marketingcampagnes automatisch aanstuurt? Dit is je kans! Kom werken voor onze opdrachtgever en in deze rol zul je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen om gezamenlijk de applicatie naar een hoger plan te tillen. Wat ga je verder doen: Optimaliseren, beheren en uitbreiden van onze applicatie; Het bouwen van aansluitingen op de systemen van partners middels API’s; Meedenken over de technische/ontwikkel-standaarden; Proactief verbeterpunten voorstellen. Bedrijfsprofiel Het is een organisatie die met een team van verschillende developers én marketeers

Bekijk vacature »

Sportieve Junior C#.NET developer gezocht!

Bedrijfsomschrijving Wil jij werken aan webapplicaties bij de marktleider binnen de branche? Voor een klant in de buurt van Oosterhout ben ik op zoek naar een Fullstack .NET developer. Dit bedrijf bestaat bijna 10 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Nederland en heeft tevens kantoren in meerdere landen in Europa. Dit bedrijf bouwt webapplicaties waarbij internationaal enkele honderdduizenden deelnemers, soms tegelijk, een beroep doen op de realtime data uit deze applicaties. Dit brengt erg veel technische uitdaging met zich mee. Ze ontwikkelen nieuwe applicaties maar ook bestaande applicaties worden uitgebreid en verbeterd. Hier kan jij een onderdeel van

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

PHP Developer - medior functie

Functieomschrijving Ben jij innovatief en wil jij je kennis graag delen met jouw nieuwe collega's? Lees dan snel verder! Voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Roosendaal zoeken wij een Symfony developer. Of je nou junior, medior of senior bent, je krijgt hier alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw eigen loopbaan te ontwikkelen. Je gaat je hier bezig houden met en inspelen op de actualiteiten van jouw vakgebied. Techstack: Symfony, PHP, mySQL. Kennis van Svelte is helemaal mooi meegenomen. Bedrijfsprofiel Al sinds '99 is dit webbureau actief. De kernwaarden binnen het bedrijf zijn integer, dienstbaar en deskundig. Je komt

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer (React)

Functie Met een ontwikkelafdeling van ruim 20 collega’s is dit zo ongeveer de helft van alle medewerkers. De software(ontwikkeling) is dan ook de drijvende kracht binnen de organisatie. Ze werken aan het verbeteren dan de bestaande, maar zeker ook nieuwe producten. De software bestaat uit verschillende (React) webapplicaties, maar ook een mobile (React native) app. Hierdoor kom je met verschillende uitdagingen in aanraking en is Mobile kennis natuurlijk mooi meegenomen. De software wordt door vele duizenden professionals dagelijks gebruikt en bevatten grote hoeveelheden data. Aan het team de uitdaging om hierin de best mogelijke gebruiksvriendelijkheid neer te zetten door gebruik

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Low Code Developer - Consultant

Functie omschrijving Wil jij fungeren als een spin in het web en samenwerken met klanten? Voor een leuke en interessante opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een Low Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten en het leiden van projecten. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en heb jij verstand van datamodellering en NO CODE Platformen? Lees dan snel verder! Bij deze rol horen de volgende werkzaamheden: Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform,

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

PHP/Symfony developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Bergen op Zoom ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen bezig met software ontwikkeling. Je bent buiten ontwikkeling ook continu bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Jouw takenpakket ziet er als volgt uit: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer (Django)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en werken ze met pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Er is een kwaliteitsfocus en dan biedt ruimte om verbeteringen echt door te voeren binnen de gehele

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »
Roy B

Roy B

23/01/2015 14:38:07
Quote Anchor link
Ik ben bezig met het ontwikkelen van een framework.
Stel ik heb de volgende routes:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$router
= new Router();

$router->addRoute("/", "HomeController", "index");
$router->addRoute("/{category}", "CategoryController", "show");
$router->addRoute("/{title}", "ContentController", "show");
?>


Stel ik heb een categorie "schoenen" met de url /schoenen en een pagina "over-ons" met de url /over-ons. Hoe weet het framework of het een categorie of een pagina betreft?
Gewijzigd op 23/01/2015 14:39:03 door Roy B
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 21:16:49
 
Wouter J

Wouter J

23/01/2015 14:41:47
Quote Anchor link
Dat weet ie niet, dus moet je meer specifieke routes maken: /category/{category}, /post/{title}
 
Roy B

Roy B

23/01/2015 14:55:37
Quote Anchor link
Balen! Ik kan me voorstellen dat je i.v.m. SEO geen /category in je URL wilt. Er zijn genoeg systemen waarbij dat ook niet nodig is. Ik werk veel met Opencart. Daarbij kan ik gewoon /schoenen of /over-ons gebruiken, ongeacht het een categorie of een content pagina is.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

23/01/2015 15:19:15
Quote Anchor link
OpenCart slaat die URL-aliassen op in een tabel die een SEO-URL zoals 'laptop-notebook' koppelt aan een URL-parameter zoals 'category_id=18'. De controller filtert vervolgens op enkele van die parameters (category_id, product_id en dergelijke).

Die opzet is echter alleen acceptabel als je vooraf al weet welke controllers er zijn en welke parameters die nodig hebben. Wil je een schaalbaar framework bouwen, dan moet je verder gaan en het relateren van parameters aan controllers configureerbaar maken.
 
Roy B

Roy B

23/01/2015 15:24:05
Quote Anchor link
Ward van der Put op 23/01/2015 15:19:15:
Wil je een schaalbaar framework bouwen, dan moet je verder gaan en het relateren van parameters aan controllers configureerbaar maken.

Kun je dit nader toelichten?
Graag een voorbeeldje.
Gewijzigd op 23/01/2015 15:24:18 door Roy B
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

23/01/2015 15:32:20
Quote Anchor link
Bijvoorbeeld de routing van Laravel illustreert hoe je dat stap-voor-stap kunt opbouwen:

http://laravel.com/docs/4.2/routing
 
Roy B

Roy B

23/01/2015 17:22:13
Quote Anchor link
Ik ben niet bekend met Laravel.
Kun je een voorbeeldje geven?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

23/01/2015 17:45:11
Quote Anchor link
Bijvoorbeeld de routing van Laravel illustreert hoe je dat stap-voor-stap kunt opbouwen:

http://laravel.com/docs/4.2/routing
 
Roy B

Roy B

23/01/2015 17:46:34
Quote Anchor link
Ik geef toch aan dat ik daar niet bekend mee ben?
Maar laat ook maar...
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

23/01/2015 17:53:01
Quote Anchor link
Je kunt toch in de onderliggende code kijken?

Niet dat je die moet kopiëren, maar als je zelf een MVC-framework bouwt, doe je er verstandig aan je in te lezen in de concepten van andere MVC-frameworks.

Routing is nogal een breed concept. Dat is gewoon niet te vertalen in: "Heb je effe een script voor me?"
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

23/01/2015 18:51:42
Quote Anchor link
Je dient in alle bekende frameworks zelf routes te definiëren. Jouw applicatie moet vervolgens de gedefinieerde routes vergelijken met de URI die door de gebruiker opgevraagd wordt. Door variabelen in de routes te plaatsen kunnen deze doorgegeven worden aan de controller. Door bijvoorbeeld slugs te gebruiken (doet deze website ook) maak je het beter SEO.

Voorbeeldje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
route: /category/{category}
controller: ShopCategory
action: show


Controller die aangeroepen moet worden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

class ShopCategoryController extends BaseController
{
    public function showAction($category)
    {

        // laat category met id=$category zien
    }
}

?>


voorbeeldje van routes die matchen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
http://jouwdomein.nl/category/1
http://jouwdomein.nl/category/2
http://jouwdomein.nl/category/3
http://jouwdomein.nl/category/appelen
http://jouwdomein.nl/category/peren
http://jouwdomein.nl/category/alle-fruit-soorten


Aan jou om alleen numerieke waardes te accepteren of ook alfanumerieke.
Gewijzigd op 23/01/2015 19:36:32 door Frank Nietbelangrijk
 
Roy B

Roy B

23/01/2015 20:45:56
Quote Anchor link
Klopt, maar het probleem is dat ik dan /category in mijn URL heb, wat niet erg SEO vriendelijk is.
Dat zie je nergens.
 
Wouter J

Wouter J

23/01/2015 23:51:13
Quote Anchor link
Waarom zou /category in je URL opeens niet SEO vriendelijk zijn? Het lijkt me namelijk juist wel, omdat je dan de naam erachter een waarde meegeeft. Het is geen artikel, maar een category. Dat lijkt me erg waardevol.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

24/01/2015 00:44:29
Quote Anchor link
Zonder het voorvoegsel category kan in principe ook maar het gevaar dat je loopt is dat je overlappingen krijgt met andere (statische) pagina's en/of delen van de website

>> http://jouwdomein.nl/contact

Is contact nu een category of gaat het hier om de contact pagina met adresgegevens van het bedrijf?

Verder ben ik met Wouter eens en doe ik er nog een schepje bovenop: /category/... PRIMA SEO VRIENDELIJK!
 
Roy B

Roy B

24/01/2015 00:54:25
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 24/01/2015 00:44:29:
Zonder het voorvoegsel category kan in principe ook...

Hoe zou ik dat kunnen bereiken dan?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

24/01/2015 01:06:05
Quote Anchor link
zo :-)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
route: /{category}
controller: ShopCategory
action: show
 
Roy B

Roy B

24/01/2015 01:09:39
Quote Anchor link
Dat gaat niet werken, aangezien het ook een contentpagina zou kunnen zijn.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

24/01/2015 01:19:19
Quote Anchor link
Dat zei ik dus al.

Kan wel maar is het verstandig?

stel je hebt deze routes in deze volgorde:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
/home
/about
/contact
/{category}


omdat de variabele route onderin staat zullen de drie eerste eerder gevonden worden bij een vergelijking. het wordt echter wel een probleem als je een category hebt die home, about of contact heet.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.