mysql error

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

Lead Java Developer

Dit ga je doen Je taken bestaan onder andere uit: Het aansturen van een development team bestaande uit 8 collega's op technisch maar ook HR gebied; Het maken van strategische keuzes omtrent de (nieuw)bouw van deze applicatie; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java, Spring, Angular, REST); Reviewen van code en feedback geven op collega developers. Hier ga je werken Als Lead Software Developer ben je verantwoordelijk voor één van de vier Agile Java ontwikkelteams die bouwen aan technologie die duizenden instanties wereldwijd verbindt. Dit Agile team, data Jira en Confluence gebruikt en

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Fullstack developer (NodeJS, React, AWS)

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam, maar zoals gezegd komt er veel meer bij kijken dan alleen maar ontwikkelen. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden maar hiernaast doe je doorlopend onderzoek naar de inzet van bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Maar waar staan ze nu? Na een onderzoeksfase van ruim een jaar zijn

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »

Cobol Developer

Dit ga je doen Als Cobol Ontwikkelaar zal je gaan meebouwen aan een onderdeel van het backend systeem waarbij je het functionele ontwerp vertaald naar een technische oplossing die geïntegreerd kan worden in de huidige omgeving. Je zorgt ervoor dat de bedrijfsprocessen op een efficiënte manier worden uitgevoerd en werkt proactief aan het verbeteren hiervan. Samen met jouw collega’s reviewen jullie elkaars code en test je je eigen code. Je werkt nauw samen met andere ontwikkelaars, testers en functioneel ontwerpers. Taken pakket: Beheren en doorontwikkelen van de bestaande omgeving; Vertalen van een functionele vragen naar een technische oplossing; Doorvoeren van

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Frontend Developer – Leeuwarden Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider

Bekijk vacature »

Backend developer

Functie omschrijving Ben jij graag bezig met de back-end van applicaties? Zou je dit graag willen doen voor een kleine werkgever waar ook tijd is voor een drankje op zijn tijd? Je taken hierbij zullen bestaan uit: Gebruik maken van de volgende technieken: .NET (core), C#, SQL, XML, MVC, JSON, REST & SOAP API. Gebruik maken van de volgende tools: Visual Studio, GIT, Jira, Jenkins. Bovengenoemde technieken en tools ga je gebruiken om: Nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren. Verzorgen van koppelingen tussen data. Bedrijfsprofiel Jouw nieuwe werkgever bevindt zich in regio Raamdonksveer en bieden oplossingen op gebied

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als senior .NET ontwikkelaar en aankomend lead developer ben jij in één van de drie development teams verantwoordelijk voor het volgende: • Jij hebt een oogpunt op modernisering en bent verantwoordelijk voor de technische staat en architectuur van de applicatie; • Jij bent verantwoordelijk voor het reviewen van de technische haalbaarheid van verschillende onderwerpen; • Jij bent verantwoordelijk voor een goede aansluiting binnen het multidisciplinaire team en de bijbehorende taken; • Jij bent verantwoordelijk voor het aandragen van verbetervoorstellen en ontwikkelstandaarden in zowel de techniek als architectuur; • Jij bent meewerkend voorman en ondersteunt en coacht jouw team op

Bekijk vacature »

Digital Agency is looking for PHP developers!

Functie The team currently has 20 colleagues, consisting of developers (front and backend) and the operations team, which also includes management and two scrum masters. They are looking for a PHP developer who is able to work independently. You will work in one of the three scrum teams and start working on a project for the customer. The interesting thing about this is that you do have variety in terms of work, but at the same time continuously work for existing customers. This also gives you the opportunity to really go into depth and develop innovative technical solutions. In terms

Bekijk vacature »

T-SQL Database developer

Functie omschrijving Ben jij een ETL database specialist? Houd jij ervan om te puzzelen met Databases, Query's & Stored procedures? Zoek jij uitdaging, vrijheid en verantwoordelijkheid? Zoek dan niet verder! Wij zijn per direct op zoek naar medior en senior database developers. Je gaat werken voor een relatief klein softwarebedrijf in omgeving Tilburg. Samen met 12 collega's (allemaal techneuten), ga jij je bezig houden met het bouwen en/of onderhouden van database software. Deze software wordt internationaal ingezet voor het automatiseren van logistieke processen. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je bent in een klein team met developers, verantwoordelijk

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Senior java ontwikkelaar integratie

Functieomschrijving Voor de gemeente Rotterdam zijn wij op zoek naar een senior java ontwikkelaar integratie. Taken Binnen een zelfsturend Scrumteam voer je geheel zelfstanding je opdrachten uit en levert het eindresultaat op aan het Integratieteam. Jij voelt je net als alle teamleden verantwoordelijk voor alle aspecten, vanaf de vraag tot en met de oplevering in productie. Je bent kritisch, je helpt de klant om zijn wensen helder te krijgen, je schrijft zelfstandig clean code die van hoge kwaliteit is, met bijbehorende unit- en integratietesten, je ondersteunt zo nodig bij deployments naar productie. Het Integratieteam bouwt componenten (Endpoints) op de ESB.

Bekijk vacature »
Louis Deconinck

Louis Deconinck

13/04/2013 23:27:48
Quote Anchor link
Ik krijg deze error:

Duplicate entry '0' for key 'PRIMARY'

bij deze code, hoe los ik dit op?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
<?php
session_start();
include("functions.php");
connect();
include("safe.php");
if(isset($_GET[kl])) {
$kl=protect($_GET['kl']);
$inv23=mysql_query("SELECT * FROM klik WHERE afbid='$kl' and '".$_SESSION['uid']."'=gebr") or die(mysql_error());
 if (mysql_num_rows($inv23) > 0) {
 echo ('Je hebt deze banner al geklikt in de laatste 24 uur, probeer een andere banner om kans te maken op de prijs.');
 }

 else {
 $inv29=mysql_query("SELECT * FROM admin") or die(mysql_error());
 $row29 = mysql_fetch_array($inv29);
 $totkliks=$row29['kliks']+1;
 $inv30=mysql_query("UPDATE admin SET kliks='$totkliks'") or die(mysql_error());
 $inv1=mysql_query("SELECT * FROM klikenwin WHERE id='$kl'") or die(mysql_error());
 $row1 = mysql_fetch_array($inv1);
 $gehad=$row1['kliks']+1;
 $inv2=mysql_query("UPDATE klikenwin SET kliks='$gehad' WHERE id='$kl'") or die(mysql_error());
 $tijd=time();
 $inv9=mysql_query("INSERT INTO klik (afbid, gebr, tijd) VALUES ('$kl', '".$_SESSION['uid']."', '$tijd')") or die(mysql_error());
 $boodschap="U heeft helaas niet gewonnen, klik op een andere banner om nogmaals kans te maken.";
  if ($totkliks==$row29['aantalkliks']) {
  $boodschap="Proficiat, u hebt gewonnen! De prijs werd aan uw saldo toegevoegd.";
  $inv17=mysql_query("UPDATE admin SET kliks=0") or die(mysql_error());
  $inv3=mysql_query("SELECT * FROM cred WHERE id='".$gebr['id']."'") or die(mysql_error());
  $row3=mysql_fetch_array($inv3);
  $verd=$row3['saldo']+$row29['beloning'];
  $klikopbr=$row3['klikenwin']+$row29['beloning'];
  $tot=$row3['totaal']+$row29['beloning'];
  $inv4=mysql_query("UPDATE cred SET saldo='$verd', totaal='$tot', klikenwin='$klikopbr' WHERE id='".$gebr['id']."'") or die(mysql_error());
  $inv11=mysql_query("SELECT * FROM gebr WHERE id='".$gebr['id']."'") or die(mysql_error());
  $row11=mysql_fetch_array($inv11);
  $inv17=mysql_query("INSERT INTO winnaars (datum, naam) VALUES ('$tijd', '".$row11['voornaam']."')") or die(mysql_error());
  $inv12=mysql_query("SELECT * FROM cred WHERE id='".$row11['ref1']."'") or die(mysql_error());
  $row12=mysql_fetch_array($inv12);
  $refsaldo1=$row12['saldo']+$row29['beloning']/10;
  $refopbr1=$row12['refopbrengst']+$row29['beloning']/10;
  $reftot1=$row12['totaal']+$row29['beloning']/10;
  $inv13=mysql_query("SELECT * FROM gebr WHERE id='".$gebr['id']."'") or die(mysql_error());
  $row13=mysql_fetch_array($inv11);
  $inv14=mysql_query("SELECT * FROM cred WHERE id='".$row13['ref2']."'") or die(mysql_error());
  $row14=mysql_fetch_array($inv14);
  $refsaldo2=$row14['saldo']+$row29['beloning']/20;
  $refopbr2=$row14['refopbrengst']+$row29['beloning']/20;
  $reftot2=$row14['totaal']+$row29['beloning']/20;
  $inv15=mysql_query("UPDATE cred SET saldo='$refsaldo1', totaal='$reftot1', refopbrengst='$refopbr1' WHERE id='".$row11['ref1']."'") or die(mysql_error());
  $inv16=mysql_query("UPDATE cred SET saldo='$refsaldo2', totaal='$reftot2', refopbrengst='$refopbr2' WHERE id='".$row13['ref2']."'") or die(mysql_error());
  }

 $url=$row1['url'];
 echo ("<center>$boodschap</center><br/><iframe src=\"$url\" seamless height=\"100%\" width=\"100%\">");
 }
}

?>


Toevoeging op 13/04/2013 23:42:44:

Wat wil die error eigenlijk zeggen?
Gewijzigd op 13/04/2013 23:46:00 door Louis Deconinck
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 11:23:41
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/04/2013 23:49:40
Quote Anchor link
Laat je databasestructuur eens zien?
 
Louis Deconinck

Louis Deconinck

13/04/2013 23:56:07
Quote Anchor link
# Naam Type Collatie Attributen Leeg Standaardwaarde Extra
1 id int(11) Nee Geen AUTO_INCREMENT
2 afbeelding varchar(1000) latin1_swedish_ci Nee Geen
3 url varchar(1000) latin1_swedish_ci Nee Geen
4 kliks int(11) Nee Geen
 
- SanThe -

- SanThe -

14/04/2013 00:14:17
Quote Anchor link
Ik zie het niet zo direct.
Maar de error zegt dat je een 0 (nul) wil zetten in het veld met de primary key (waarschijnlijk dus het auto increment veld).
 
Php knipper

php knipper

14/04/2013 01:29:45
Quote Anchor link
verander rij 8 eens naar

$inv23=mysql_query("SELECT * FROM klik WHERE afbid='".$kl."' and gebr = '".$_SESSION['uid']."'") or die(mysql_error());
 
Erwin H

Erwin H

14/04/2013 10:10:43
Quote Anchor link
Php knipper op 14/04/2013 01:29:45:
verander rij 8 eens naar

$inv23=mysql_query("SELECT * FROM klik WHERE afbid='".$kl."' and gebr = '".$_SESSION['uid']."'") or die(mysql_error());

De fout gaat over een dubbele key, dat wil dus zeggen een insert of update die een veld een waarde geeft die al bestaat. Het veranderen van een select statement zal daar niets bij helpen.
- SanThe - op 14/04/2013 00:14:17:
Maar de error zegt dat je een 0 (nul) wil zetten in het veld met de primary key (waarschijnlijk dus het auto increment veld).

Als je een 0 invoert met een insert in een autoincrement veld dan wordt dat door MySQL gezien als een ontbrekende waarde en wordt er dus gewoon een nieuwe waarde aangemaakt volgens de huidige stand van de teller. Alleen via een update kan je een nul invoeren in een autoincrement veld.
- SanThe - op 14/04/2013 00:14:17:
Ik zie het niet zo direct.

En daar zit inderdaad het echte probleem. Omdat dit zo'n wirwar van insert en update statements is, is het ook niet te zien. Door het ontbreken van een goede foutafhandeling is niet eens te zien in WELKE query het mis gaat. Zoeken naar en speld in de hooiberg dus. Daarnaast is de database structuur die de TS liet zien natuurlijk volkomen ontoereikend. Ik zie minimaal 6 tabellen waarin wordt geinsert of geupdate en er wordt dan 1 tabel getoond. Verder gaat het hier over een index die een probleem geeft, de TS laat ook nog eens niet zien welke indexen erop staan.

Advies aan TS: bouw goede foutafhandeling in en kom dan terug. Zo is het niet op te lossen.
Gewijzigd op 14/04/2013 10:12:16 door Erwin H
 
Willem vp

Willem vp

14/04/2013 10:52:15
Quote Anchor link
Sowieso zit er veel teveel PHP-code in. ;-) Nu zie ik een heleboel code in de trant van:
- ophalen van gegevens uit database
- simpele berekening uitvoeren
- resultaat terugstoppen in database

Die berekeningen kun je veel beter door de database laten uitvoeren. In regel 41-44 zie ik zelfs een join die in PHP wordt uitgevoerd. Huiver!

Zoals Erwin ook al zei: dit is erg rommelige code. Onbegonnen werk om te gaan foutzoeken. Het zou me niet eens verbazen als de fout het gevolg blijkt te zijn van bijvoorbeeld een (onterecht geplaatste) primary key op admin.kliks of zo.
 
Louis Deconinck

Louis Deconinck

14/04/2013 12:43:27
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

Misschien even voor de duidelijkheid, dit is een klik en win script, het houdt dus in dat de gebruiker, een aantal banners ziet en deze kan klikken, elke 100e keer dat er op een banner wordt geklikt krijgt de gebruiker een prijs. Dit is de code waar de banners staan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
<?php
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);
session_start();
include("header.php");
if (!isset($_SESSION['uid'])) {
output("Je moet ingelogd zijn om deze pagina te kunnen bekijken");
}

else {
?>

 <script type="text/javascript">
  function refresh (timeoutPeriod){
  refresh = setTimeout(function(){window.location.reload(true);},timeoutPeriod);
  }
 </script>
<?php
$inv1
=mysql_query("SELECT * from admin") or die(mysql_error());
$row1=mysql_fetch_array($inv1);
$inv2=mysql_query("SELECT * from klikenwin") or die(mysql_error());
$inv6=mysql_query("SELECT * from winnaars") or die(mysql_error());
$htijd=time();
$inv3=mysql_query("SELECT * FROM klik") or die(mysql_error());
 while($row3 = mysql_fetch_array($inv3)) {
 $tijd=$row3['tijd'];
 $afbid=$row3['afbid'];
  if ($htijd-$tijd>86400) {
  $inv4=mysql_query("DELETE from klik WHERE afbid='$afbid'") or die(mysql_error());
  }
 }

$inv4=mysql_query("SELECT * FROM cred WHERE id='".$gebr['id']."'") or die(mysql_error());
$row4=mysql_fetch_array($inv4);

?>

<center><h2>Klik en win</h2>
<div id="quote">Door op deze banners te klikken kunt u dutchleaders winnen. Bij elke <?php echo $row1['aantalkliks'] ?> klikken is er een winnaar, als jij dit bent ontvang je <?php echo $row1['beloning'] ?> dutchleaders in je account <br>Als je een winnaar bent stuur dan even een email met je accountnaam van dutchleader en je dutchleaders worden binnen 48 uur toegevoegd .</div>
<br/><div id="quote"><center>Dutchleaders: <b><?php echo $row4['saldo'] ?></b></center></div>
<br/>
<?php
 while($row2 = mysql_fetch_array($inv2)){
 $inv5=mysql_query("SELECT * FROM klik WHERE afbid='".$row2['id']."' AND gebr='".$_SESSION['uid']."'") or die(mysql_error());
 if (mysql_num_rows($inv5) == 0) {
 $afbeelding=$row2['afbeelding'];
 $afbid=$row2['id'];
 ?>

 <a href="klik.php?kl=<?php echo $afbid ?>" onclick="refresh(1000) " target="_blank" rel="nofollow"><img src="<?php echo $afbeelding ?>" width="600" /></a>
 <?php
        }
    }

?>

<br/>
<h2>Winnaars</h2>
<div id="quote"><table><tr><td width="25%">Datum</td><td width="25%">Naam</td></tr>
<?php
 $counter1
=0;
 while($row6 = mysql_fetch_array($inv6) and $counter1<10){
 $counter1++;
 $inv5=mysql_query("SELECT * FROM klik WHERE afbid='".$row2['id']."' AND gebr='".$_SESSION['uid']."'") or die(mysql_error());
 if (mysql_num_rows($inv5) == 0) {
 $datumu=$row6['datum'];
 $naam=$row6['naam'];
 setlocale(LC_TIME, 'NL_nl');
 setlocale(LC_ALL, 'nl_NL');
 $datum=strftime('%e %B %Y',$datumu);
 ?>

 <tr><td><?php echo $datum ?></td><td><?php echo $naam ?></td></tr>
 <?php
        }
    }

?>

</table></div></center>
<?php
}
include("footer.php");
?>
    


en de code die ik in mijn eerste bericht liet zien is de code van klik.php

Zlef ben ik nog niet zo bedreven met mysql en php, hoe maak ik zo'n foutenafhandeling? Hoe laat ik de indexen zien van mijn tabel? En hoe kan ik berkeningen laten uitvoeren door de database?

Alvast bedankt voor alle moeite
Louis

Toevoeging op 14/04/2013 12:46:47:

Volgens mij zit het probleem inderdaad in mijn database instellingen, wan top een andere website waar ik exact dezelfde code gebruikte werkt alles naar behoren.

Toevoeging op 14/04/2013 12:53:28:

Het probleem is opgelost :-)
 
- SanThe -

- SanThe -

14/04/2013 14:18:43
Quote Anchor link
En de oplossing is???

Ben ik ook wel nieuwsgierig naar.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.