Mysql query probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Als PHP developer bijdragen aan beter onderwijs?

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een PHP developer die mee gaat werken aan de (door)ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js en

Bekijk vacature »

Front-end Angular developer

Functie In jouw rol als Front-End developer werk je samen met de backend developers om middels tweewekelijkse sprints het platform naar een hoger niveau te tillen. Hiernaast heb je affiniteit met data en werk je graag samen met het team om de gegevensintegriteit en -beveiliging te waarborgen, om ervoor te zorgen dat de gebruiker wereldwijd de beste SaaS-services heeft. Deze organisatie heeft meer dan 100 mensen in dienst, waarvan er 45 in Nederland werken. Het ontwikkelteam bestaat uit 10 mensen en is verdeeld in 2 scrumteams. Het eerste team bestaat uit Java en Scala ontwikkelaars. Het tweede team, waar jij

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Om half 9 kom jij binnen en pak jij als eerst natuurlijk een bakje koffie of thee. Vervolgens ga jij je voorbereiden op de stand-up van kwart voor 9. Zijn er bijvoorbeeld dingen waar jij nog tegen aan loopt? Of is er nog code die getest of gereviewd moet worden? Vervolgens starten jullie met de stand up en na de stand up zoeken jullie elkaar op en gaan jullie aan de slag. Als team met 6 developers werken jullie in drie wekelijkse sprints. Het einde van een sprint is altijd op een donderdag zodat jullie op vrijdag de demo

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »

IoT Developer

Ben jij innovatief, heb jij passie voor energie en ben je data gedreven? Bouw dan mee aan IoT binnen Bredenoord. Samen met een gedreven team werk jij aan mooie technische en innovatieve oplossingen. Wat houdt de functie van IoT Developer in? Binnen Bredenoord zijn wij momenteel volop in ontwikkeling met ons IoT platform. Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een IoT Developer. Je zal in projectverband meehelpen met het implementeren van IoT vraagstukken binnen Bredenoord. Als IoT Developer op onze R&D-afdeling word je verantwoordelijk voor het verder inrichten en beheren van ons nieuwe IoT platform. Dat

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving Altijd al willen werken bij een snelgroeiend bedrijf, actief in de logistieke sector? Dit is je kans! Ik ben op zoek naar een ervaren SQL Developer in de omgeving Tilburg. Dit bedrijf is gespecialiseerd in in de ontwikkeling van software en maatwerk oplossingen voor het automatiseren van logistieke processen. Klanten zijn o.a. BOL en andere grote distributiecentrums. Jouw taken worden vooral: Verantwoordelijk voor ontwikkelen van stored procedures, voor snelle afhandeling van data; Optimalisatie van de SQL query's en T-SQL query's; Jij gaat je bezig houden met ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren van de MS SQL Databases; In deze functie

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Full stack ontwikkelaar Laravel, Vue.js

Functie Als ontwikkelaar binnen deze organisatie hou jij je voornamelijk met lopende projecten voor de verschillende klanten. Zo bouw je de ene dag aan prijsschifting systemen en de andere dag onderzoek je crawlers en stel je ze zo in dat de data goed binnen komt binnen het systeem. Daarnaast bouw je mee aan dashboards en ben je dus constant bezig met het verbeteren van het platform. Er is een vaste werkwijze, zo werken ze met Trello kaarten en onderverdelen ze deze aan het begin van iedere week onder de developers. Dit wordt door de lead developer gedaan, maar in samenspraak

Bekijk vacature »

C#.NET Developer Jr. Functie

Functie omschrijving Bouw jij graag aan applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren? Wij zijn op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar in regio Breda die hier graag een steentje aan bijdraagt! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je krijgt veel vrijheid in de keuze van de technieken die je gaat gebruiken. Uiteraard wel binnen de gestelde kaders, en door gebruik te maken van het .NET platform. Je gaat aan de slag met de ontwikkeling van een nieuwe module binnen de WMS suite van dit bedrijf. Deze "carrier" module gaat er voor zorgen dat de selectie van een vervoerder volledig

Bekijk vacature »

Front end developer React Sportgames

Functie Als Front end developer ga jij aan de slag bij een gave en bekende organisatie op het gebied van sportgames. Jij gaat aan de slag in een scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als scrumteam werken ze in drie wekelijkse sprints en begin je iedere ochtend met een stand-up. Als Front end developer werk jij bij deze organisatie voornamelijk met Javascript, html, css en React. Er wordt veel gebruikt gemaakt ook van C#, Docker en Kubernetes. Het team hecht veel waarde aan het leveren van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

In het kort Als C# .NET Core ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Brecht S

Brecht S

13/01/2015 15:24:31
Quote Anchor link
Ik heb hier 3 tabellen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
contacten
historiek
taken

De relatie tussen de contacten en historiek is de historiek.contact_id die gelijk is aan de contacten.id tabel. Maar er is geen relatie tussen de contacten en taken tabel of tussen de historiek en taken tabel. Toch zou ik deze in de query willen opnemen omdat ik van de taken het id zou nodig hebben.
De query zou er als volgt moeten uitzien:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
                    SELECT
                        h.actiedatum,
                h.contact_id,
                h.historiek,
                h.id,
                h.type,
                c.bedrijfsnaam,
                c.voornaam,
                c.achternaam,
                                t.id
                FROM
                historiek h
                JOIN
                contacten c
                ON
                h.contact_id = c.id
                            JOIN
                                taken t
                            ON
                                ???
                WHERE
                actiedatum <= CURRENT_DATE AND afgewerkt <> 'ja' AND actiedatum <> '0000-00-00' AND naam = '". $_SESSION['username'] ."'


Maar wat moet op de ??? komen? Of heb ik die ON niet altijd nodig?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 07:56:46
 
Jan de Laet

Jan de Laet

13/01/2015 16:01:54
Quote Anchor link
De join condition ON is niet nodig, maar krijg je dan wel je gewenste resultaat?
Iedere rij uit taken zal dan gekoppeld worden aan iedere rij van contacten en historiek.

Ik betwijfel of dat zinvol is.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

13/01/2015 16:16:36
Quote Anchor link
>> Maar er is geen relatie tussen de contacten en taken tabel of tussen de historiek en taken tabel.

Als er geen relatie is, kun je geen verbanden leggen en dus die JOIN nooit goed invullen.

Laat eens de definities van de drie tabellen zien?
 
Brecht S

Brecht S

13/01/2015 16:31:11
Quote Anchor link
@Jan: nee is niet zinvol. Inderdaad. Ik krijg alle resultaten ertussen die in taken zitten maar heb niet alles nodig.

@Ward: Nee dacht ik ook al. Wat bedoel je met de definities van de 3 tabellen?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

13/01/2015 16:32:50
Quote Anchor link
Hoe ziet de CREATE TABLE eruit?
Dat kun je zien als je de tabel bijvoorbeeld exporteert of een back-up maakt.
 
Brecht S

Brecht S

13/01/2015 16:41:13
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
--
-- Tabelstructuur voor tabel `historiek`
--

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `historiek` (
  `id` int(5) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  `datum` varchar(50) NOT NULL,
  `naam` varchar(100) NOT NULL,
  `historiek` longtext NOT NULL,
  `contact_id` varchar(5) NOT NULL,
  `file` varchar(100) NOT NULL,
  `file_ext` varchar(4) NOT NULL,
  `actiedatum` date DEFAULT NULL,
  `afgewerkt` varchar(10) NOT NULL,
  `type` varchar(20) NOT NULL,
  PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=InnoDB  DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=466 ;


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
--
-- Tabelstructuur voor tabel `contacten`
--

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `contacten` (
  `id` int(10) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  `terugbeldatum_vtw` varchar(150) NOT NULL,
  `terugbeluur_vtw` varchar(150) NOT NULL,
  `datum_ingave` varchar(50) NOT NULL,
  `datum_gewijzigd` varchar(50) NOT NULL,
  `datum_klant` varchar(50) NOT NULL,
  `maand_klant` varchar(20) NOT NULL,
  `bedrijfsnaam` varchar(100) NOT NULL,
  `achternaam` varchar(100) NOT NULL,
  `voornaam` varchar(50) NOT NULL,
  `adres` varchar(100) NOT NULL,
  `postcode` varchar(100) NOT NULL,
  `gemeente` varchar(20000) NOT NULL,
  `lat` float NOT NULL,
  `lng` float NOT NULL,
  `cont_status` varchar(20) NOT NULL,
  `afsp_status` varchar(20) NOT NULL,
  `mobiel` varchar(50) NOT NULL,
  `telefoon` varchar(50) NOT NULL,
  `email` varchar(100) NOT NULL,
  `functie` varchar(150) NOT NULL,
  `website` varchar(100) NOT NULL,
  `opmerkingen` varchar(20000) NOT NULL,
  `opmerkingen_klant` varchar(20000) NOT NULL,
  `vertegenwoordiger` varchar(50) NOT NULL,
  `prospecteur` varchar(50) NOT NULL,
  `terugbeldatum` varchar(50) NOT NULL,
  `convert_terugbeldatum` varchar(50) NOT NULL,
  `terugbeluur` varchar(20) NOT NULL,
  `link` varchar(150) NOT NULL,
  `subaccount` varchar(10) NOT NULL,
  `vip` varchar(10) NOT NULL,
  `sectornaam` varchar(350) NOT NULL,
  `fact_naam` varchar(255) NOT NULL,
  `fact_tav` varchar(255) NOT NULL,
  `fact_venvorm` varchar(20) NOT NULL,
  `fact_adres` varchar(255) NOT NULL,
  `fact_postcode` varchar(20) NOT NULL,
  `fact_gemeente` varchar(100) NOT NULL,
  `fact_btwnr` varchar(50) NOT NULL,
  `fact_email` varchar(255) NOT NULL,
  `per_voorschot` varchar(10) NOT NULL,
  `per_tussentijds` varchar(10) NOT NULL,
  `per_slot` varchar(10) NOT NULL,
  `photo` varchar(255) NOT NULL,
  `uitdaging` longtext NOT NULL,
  `bucket` varchar(255) NOT NULL,
  PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=InnoDB  DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=1205 ;


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
--
-- Tabelstructuur voor tabel `taken`
--

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `taken` (
  `id` int(5) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  `project_id` varchar(50) NOT NULL,
  `subproject_id` varchar(50) NOT NULL,
  `toewijzen_id` varchar(50) NOT NULL,
  `taak_naam` varchar(255) NOT NULL,
  `status` varchar(100) NOT NULL,
  `omschrijving` longtext NOT NULL,
  `ges_tijd` varchar(100) NOT NULL,
  `ges_budget` varchar(100) NOT NULL,
  `wer_tijd` varchar(100) NOT NULL,
  `wer_budget` varchar(100) NOT NULL,
  `ges_startdatum` varchar(50) NOT NULL,
  `wer_startdatum` varchar(50) NOT NULL,
  `ges_einddatum` varchar(50) NOT NULL,
  `wer_einddatum` varchar(50) NOT NULL,
  `type` varchar(50) NOT NULL,
  `regie` varchar(10) NOT NULL,
  PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=InnoDB  DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=79 ;
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

13/01/2015 16:51:50
Quote Anchor link
Er ontbreekt dan, denk ik zo, in je query nog een bruggetje: je moet de tabel met projecten via de project_id relateren aan de contacten, anders zie je niet voor wie je wat doet.
 
Brecht S

Brecht S

13/01/2015 16:59:16
Quote Anchor link
Dat is ook zo. Maar die heb ik in deze query niet nodig. Of zie ik dit hier verkeerd?
 
- SanThe -

- SanThe -

13/01/2015 17:01:18
Quote Anchor link
Datum en tijden horen niet in een varchar.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

13/01/2015 17:11:50
Quote Anchor link
>>
Dat is ook zo. Maar die heb ik in deze query niet nodig. Of zie ik dit hier verkeerd?

Ja, je hebt via de projecten tabel een indirecte relatie tussen taken en contacten. Dus moet je die tabel gebruiken ook al gebruik je daar verder niets uit.

En let ook op de opmerking van San The.
 
Brecht S

Brecht S

13/01/2015 17:12:43
Quote Anchor link
Nee inderdaad. Datum en tijden horen niet in een varchar maar dit is nog het oude model dat ik volledig aan het herwerken ben. Vandaar zo af en toe mijn vragen hier op dit forum.
Dus - SanThe - jouw punt is terecht maar is geen oplossing op mijn vraag hier ;-)

Toevoeging op 13/01/2015 17:34:07:

@Ger: moet ik dan een paar JOIN gebruiken in die query? Wat moet ik dan telkens bij de ON zetten? Dit is mij niet duidelijk. Zie hieronder tot waar ik het zie. De vraagtekens blijven het probleem:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
             SELECT
                h.actiedatum,
                h.contact_id,
                h.historiek,
                h.id,
                h.type,
                c.bedrijfsnaam,
                c.voornaam,
                c.achternaam,
                t.id
             FROM
                historiek h
             JOIN
                contacten c
             ON
                h.contact_id = c.id
             JOIN
                taken t
             ON
                ???
             JOIN
                projecten p
             ON
                ???
             WHERE
                actiedatum <= CURRENT_DATE AND afgewerkt <> 'ja' AND actiedatum <> '0000-00-00' AND naam = '". $_SESSION['username'] ."'
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

13/01/2015 17:39:17
Quote Anchor link
Je moet projecten zien als een soort van koppeltabel tussen contacten en taken, dus je joined eerst projecten aan contacten en dan taken aan projecten.
 
Brecht S

Brecht S

13/01/2015 18:02:47
Quote Anchor link
Ik heb nu een nieuwe query maar resultaten zijn niet correct.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
SELECT
   h.actiedatum,
   h.contact_id,
   h.historiek,
   h.id,
   h.type,
   c.bedrijfsnaam,
   c.voornaam,
   c.achternaam,
   t.id as tid
FROM
   historiek h
JOIN
   contacten c
ON
   h.contact_id = c.id
JOIN
   projecten p
ON
   p.contact_id = c.id
JOIN
   taken t
ON
   t.project_id = p.id
WHERE
   h.actiedatum <= CURRENT_DATE AND h.afgewerkt <> 'ja' AND h.actiedatum <> '0000-00-00'
";
Gewijzigd op 13/01/2015 20:09:12 door Brecht S
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

13/01/2015 19:59:48
Quote Anchor link
Mijn wilde gok is dat je dubbele records krijgt, maar je geeft niet aan waarom de resultaten niet kloppen dus het is maar een gok.

Je wilt iets met taak_id maar dit komt niet in de query voor.

Kortom, ben wat duidelijker in wat je precies wilt bereiken.
 
Brecht S

Brecht S

13/01/2015 20:05:31
Quote Anchor link
Ik krijg inderdaad dubbele records en andere records die ik zou moeten zien komen niet naar boven. Het is iets vreemds die ik moeilijk kan beschrijven. Ik had 22 results maar nu met bovenstaande query heb ik nog 1' records over waarvan al meer of de helft dubbele. Ik heb de taak_id toegevoegd want die stond er inderdaad niet in.
Gewijzigd op 13/01/2015 20:06:48 door Brecht S
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

13/01/2015 20:14:14
Quote Anchor link
Weet je dat als je op StackOverflow zo weinig informatie geeft gewoon het topic op hold wordt gezet.

Je zit op PHPhulp.nl en niet op vriendenvanjomanda.hz, dus geef voldoende en duidelijke informatie.
Dus voorbeeld gegevens en het uiteindelijke resultaat wat je eruit wilt hebben.
 
Brecht S

Brecht S

13/01/2015 20:19:42
Quote Anchor link
De query in het begin werkt perfect. Alleen wil ik nu ook de mogelijkheid voorzien om mensen een taak direct te laten aanpassen vanuit deze tool. Vandaar heb ik het taak_id ook nodig. Maar aangezien ik geen relatie heb met contacten en historiek tabel en taken zit dit beetje moeilijk. Van die taken moet ik enkel het ID hebben zodat ik dat kan oproepen op een andere pagina om die taak te bewerken.

Ik had 22 resultaten en geen dubbele met de eerste query, nu met de nieuwe heb ik maar 14 records meer over en die bestaan uit maar 2 records meer die meerdere keren herhaald worden.

Toevoeging op 13/01/2015 20:24:34:

Misschien nog een extra woordje uitleg. Het betreft hier een overzicht pagina met alle activiteiten die iemand moet doen, een soort todo lijst. Die hangen ook vast aan een contactpersoon waar je iets moet mee doen, vandaar de link met de contacten zodat de naam van die persoon tevoorschijn komt ipv enkel maar een ID. In die historiek kan je kiezen of je een historiek item wilt maken als notitie, taak of todo. Als notitie komt die in een tabel, als todo in deze overzichtlijst en als taak ook in de overzichtlijst maar ook nog eens in de projectentool. Dit is enkel maar allemaal ter info / background informatie. Want hier is het enige doel die overzichtlijst te maken.
 
Jan de Laet

Jan de Laet

13/01/2015 20:35:23
Quote Anchor link
Als een contact geen projecten heeft of als een project geen taken heeft, zul je deze contacten dus niet meer zien.
Een contact met meerdere projecten of projecten met meerdere taken zie je vaker.

Het 1e kun je oplossen door de JOIN naar projecten en de JOIN naar taken te vervangen door LEFT OUTER JOIN.
 
Brecht S

Brecht S

13/01/2015 20:46:25
Quote Anchor link
Er kunnen inderdaad 1 of meerdere projecten aan contacten hangen of 1 of meerdere projecten zijn met 1 of meerdere taken.
Met jouw aanpassing door te voeren zie ik nu meerdere juiste records verschijnen maar als er blijkbaar projecten aanwezig zijn (en dus ook taken) voor die bepaalde personen krijg ik die records dubbel en het aantal keren dat ze dubbel verschijnen = het aantal taken dat eronder zitten. Personen die geen projecten hebben en dus ook geen taken komen maar 1 keer voor.
Gewijzigd op 13/01/2015 20:51:15 door Brecht S
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

13/01/2015 20:46:57
Quote Anchor link
Offtopic:

Ik heb vriendenvanjomanda.hz zojuist toegevoegd aan mijn favorieten. #ROFLMAOWPIMP
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

13/01/2015 20:53:29
Quote Anchor link
Voor zover ik het kan beoordelen moet je gewoon twee queries uitvoeren, één voor de historie en één voor de taken.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.