Nieuw record word niet altijd toegevoegd

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

George van Baasbank

George van Baasbank

24/03/2014 13:56:54
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik zit met een probleem: Het komt (regelmatig) voor dat inschrijvingen middels een formulier niet in mijn database worden opgenomen. HET GAAT VAKER GOED DAN FOUT
Hoe kan ik nu onderstaande code aanpassen zodat de gebruiker, degene die zich aanmeldt dus, een melding krijgt dat e.e.a. mislukt is?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
include "include/connectie.inc.php";
// Registratie vastleggen
include "queries/sql_ins_registratie.php";
$cResultRegistratie = mysqli_query($verbinding,$sql);
        
// Back-up aanmelding
include "queries/sql_ins_backup.php";
$cResultBackup = mysqli_query($verbinding,$sql);


De queries zijn gelijk aan elkaar maar ieder naar een andere tabel:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
$sql = "INSERT INTO
            pod__profiel
            (
            voornaam,
            tussenvoeg,
            achternaam,
            adres,
            postcode,
            woonplaats,
            telefoon,
            email,
            geslacht,
            geboortedatum,
            auditie,
            ervaring,
            toelichting,
            pasfoto,
            id_ktzijde,
            datum,
            zoekcode,
            instrument,
            stemsoort,
            dans,
            opleiding,
            gewijzigd_door,
            gewijzigd_op,
            wijziging
            )
            VALUES
            (
            '$cVoornaam',
            '$cTussenvoeg',
            '$cAchternaam',
            '$cAdres',
            '$cPostcode',
            '$cWoonplaats',
            '$cTelefoon',
            '$cEmail',
            '$cGeslacht',
            '$dGebDatum',
            '$cAuditie',
            '$cErvaring',
            '$cToelichting',
            '$cPasfoto',
            '$cRelatiecode',
            NOW(),
            '$cZoekcode',
            '$cInstrument',
            '$cStemsoort',
            '$cDans',
            '$cOpleiding',
            '$cIemand',
            NOW(),
            1
            )";


De connectie wordt alsvolgt gelegd:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
$verbinding = mysqli_connect("hosting","user","wachtwoord","podiums1_spektakel");

// Check connection
if (mysqli_connect_errno($verbinding)) {
    echo "Geen verbinding met SQL-database. Foutnummer: " . mysqli_connect_error();
}



George
Gewijzigd op 24/03/2014 13:59:59 door George van Baasbank
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 08:08:06
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/03/2014 14:06:16
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$cResultRegistratie
= mysqli_query($verbinding,$sql);
if($cResultRegistratie) {
    // gelukt
} else {
    // mislukt
    echo "Error: ".mysqli_connect_error();
}

?>
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

24/03/2014 14:08:08
Quote Anchor link
Maak van die include om te beginnen een require.

Verder de fout loggen, of desnoods laten mailen naar je eigen e-mailadres, dan zie je wanneer en waar het misgaat. De gemiddelde gebruiker snapt namelijk niets van MySQL-fouten en heeft dus weinig aan foutmeldingen.
 
George van Baasbank

George van Baasbank

24/03/2014 15:35:05
Quote Anchor link
Ward,

Even ter lering: Wanneer/Waarom een require en wanneer/waarom een include?

De suggestie van Aar heb ik als volgt toegepast

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$cResultRegistratie
= mysqli_query($verbinding,$sql);
if($cResultRegistratie) {
    // gelukt
} else {
    // mislukt
    header("Location: error.php?error='999');
    exit();
}

?>
Gewijzigd op 24/03/2014 15:35:53 door George van Baasbank
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/03/2014 15:38:29
Quote Anchor link
http://www.w3schools.com/php/php_includes.asp:
Include and require are identical, except upon failure:

require will produce a fatal error (E_COMPILE_ERROR) and stop the script
include will only produce a warning (E_WARNING) and the script will continue
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

24/03/2014 15:40:41
Quote Anchor link
Offtopic:

Ik dacht dat we niet naar W3Fools mochten verwijzen…
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.