nieuwsbrief logica

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Front-end Angular developer

Functie In jouw rol als Front-End developer werk je samen met de backend developers om middels tweewekelijkse sprints het platform naar een hoger niveau te tillen. Hiernaast heb je affiniteit met data en werk je graag samen met het team om de gegevensintegriteit en -beveiliging te waarborgen, om ervoor te zorgen dat de gebruiker wereldwijd de beste SaaS-services heeft. Deze organisatie heeft meer dan 100 mensen in dienst, waarvan er 45 in Nederland werken. Het ontwikkelteam bestaat uit 10 mensen en is verdeeld in 2 scrumteams. Het eerste team bestaat uit Java en Scala ontwikkelaars. Het tweede team, waar jij

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

Full stack developer

Functie Binnen een ontzettend stimulerende werkomgeving kom jij te werken in een software team van 14 developers. Met ontzettend stimulerend bedoel ik een modern pand, wat voorzien is van alle nodige soft- en hardware, zodat jij jouw werk goed kan uitvoeren. Daarnaast zitten ze in een bos, waardoor je in een groene omgeving rustig kunt werken. Het team bestaat uit front end, back end en full stack developers. Jij krijgt dus de keuze hier waar jij jezelf het liefst op zou richten, maar de voorkeur gaat uit naar back end. Er wordt hier Scrum (agile) gewerkt in multidisciplinaire teams met

Bekijk vacature »

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

Developer Front-end

Functie omschrijving Front-end Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een front-end developer voor een organisatie in de regio Veenendaal die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. Je hebt in deze functie een adviserende rol hiervoor moet je beschikken over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Je creëert unieke concepten door samen met collega’s en klanten te overleggen over aangeleverde designs. Hiermee draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Jij wordt het vaste aanspreekpunt voor klanten wanneer het gaat over planningen, hierin is het jouw taak om alle betrokkenen goed

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Voor een opdrachtgever in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een programmeur. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Back-end developer

Dit ga je doen Development d.m.v. XQuery, JSON/XML en REST API's; Ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform; Koppelingen maken met de NoSQL database; Testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten; Samenwerking met andere front- en back-end ontwikkelaars. Hier ga je werken Voor een vooruitstrevende organisatie binnen de zorg in Den Haag zijn wij opzoek naar een Back-end Developer die ervaring heeft met o.a.XQuery en Vue.JS of daarin graag zou willen ontwikkelen. Je zal ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform en koppelingen maken met de NoSQL database. Ook het testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten behoort tot jouw

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Hands-on Solution Architect / Software Architect (

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Solution Architect / Software Architect op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je werkt samen met gedreven DevOps teams, bestaande uit frontend, backend en middleware developers, testers, UX-designers. Samen met de teams ben je continu op zoek naar de beste oplossingen voor onze klanten. Als Solution Architect onderzoek

Bekijk vacature »

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/04/2014 18:03:27
Quote Anchor link
Hey guys,

Een vraagje...

Stel, mensen kunnen zich op jouw website anoniem aanmelden voor een nieuwsbrief enkel door hun mailadres in te vullen.

Nu vraag ik me af... behandel je zo'n mailadres dan als een persoon? Anders gezegd... maak je daar een "user" voor aan? Of zet je die mailadressen in een aparte "newsletter" tabel?

En wat doe je nu als een user zich inschrijft, en het blijkt dat deze user al een nieuwsbrief ontvangt? Ga je dan tijdens de inschrijving melden dat hij al een nieuwsbrief ontvangt? Of komt de optie om je aan te melden voor de nieuwsbrief dan te vervallen?

Ik ben benieuwd naar jullie reacties...
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 09:11:28
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/04/2014 19:58:16
Quote Anchor link
Als het anoniem wordt toegevoegd, dan weet je niks over de persoon, dus zou ik het in een Mailadresses-tabel zetten. En als er een mogelijkheid is dat een mailadres kan worden toegevoegd als anoniem als zowel een geregistreerde gebruiker, dan kan je aan de anonieme mail-adressen een speciale userID koppelen die bij een Anonieme-gebruiker hoort.

Later als iemand bij een registratie dat mailadres valideert, kan je het alsnog koppelen aan het nieuwe userID.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/04/2014 20:39:45
Quote Anchor link
Thanks Aar. Dus een anoniem adres sla je dan op in bijv. een newsletter_mail_addresses tabel?

En in het algemeen. Zou jij een e-mailadres opslaan bij een user? Of heb je een aparte tabel met mailadressen, en gebruik je een koppel-tabel om users en mailadressen te matchen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/04/2014 20:54:28
Quote Anchor link
In het algemeen zou ik geen koppeltabel gebruiker per gebruiker.

Elke gebruiker zou toch graag maar één mail per keer willen, ik zie niet in waarom je er een uitzondering voor zou willen maken met een koppeltabel. Dat is misschien wel handig als je meerdere nieuwsbrieven verstuurt waarop mensen zich kunnen abboneren.
 
Aad B

Aad B

07/04/2014 21:21:55
Quote Anchor link
Geen koppeltabel. Een aparte email_adres tabel waarin je een attribuut id_user (nullable) opneemt. Een email_adres kan hiermee dus gekoppeld worden aan een user. Tevens neem je in deze tabel een attribuut newsletter Y/N (oid) op en eventueel andere email specifieke attributen. Je gebruikt over het algemeen pas een koppeltabel bij n-op-m relaties.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/04/2014 21:49:58
Quote Anchor link
Dankjulliewel. Maar kan een mail-adres niet gekoppeld zijn aan meerdere personen?

Bijv. Jan, Core en Piet de Bakker die allemaal de mail ontvangen die wordt verzonden naar [email protected] ?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/04/2014 21:51:44
Quote Anchor link
Het kan wel, maar ik denk dat het bijna nooit gebeurd. Ze hebben allemaal dan toch toegang tot één en dezelfde mailbox, dus waarom zouden hem dan drie keer willen ontvangen?

Er is in het adres geen onderscheid voor welke wie de mail is.

het leuke van database en PHP is dat je alles kan normaliseren, maar ergens moet je een grens trekken en niet teveel gaan doordenken. Ik ken het zelf en moet soms ook wel eens een punt maken. ;-)
Gewijzigd op 07/04/2014 21:53:50 door - Ariën -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/04/2014 21:58:01
Quote Anchor link
Thanks Aar. Ik ben het met je eens dat de mail maar 1x verstuurd moet worden. Maar ik weet niet precies hoe je hier mee moet omgaan. Moet je een mailadres beschouwen als uniek? Mogen er meerdere users zijn die hetzelfde mailadres gebruiken?

Mijn 1e gedachte was: een mailadres is uniek en hoort dus bij 1 user. Maar ja, wat nu als je een man en vrouw hebt die samen 1 mailadres delen. Of wat als je een paar mensen uit hetzelfde bedrijf hebt die zich op jouw website inschrijven, en als mailadres het algemeen mailadres van het bedrijf gebruiken. Hoe ga je daar dan mee om?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/04/2014 21:59:17
Quote Anchor link
Ik zou het niet koppelen aan een user, en niet als uniek beschouwen. Als iemand zichzelf nou twee keer wilt aanmelden, dan is het zijn probleem vind ik.
Gewijzigd op 07/04/2014 21:59:59 door - Ariën -
 
Aad B

Aad B

07/04/2014 22:08:23
Quote Anchor link
Waarom niet (optioneel) koppelen aan een user? Je hebt dan een tabel met (alle) mail adressen die eventueel via id_user gekoppeld zijn aan een user. Een user heeft toch ook email en wil misschien ook de newsletter (dus niet meer opslaan in de user-tabel!). Gewoon datamodellering volgens 3e normaalvorm. Waarom afwijken, andere oplossingen, emailadressen in meerdere tabellen zoals een separate newsletter_mail_addresses is knoeiwerk en later kom je jezelf altijd een keer tegen. Er is geen enkele geldige reden om af te wijken van normalisatie regels met uitzondering van denormaliseren naar een vorm van redundancy in verband met performance op tabellen met miljoenen records.
Gewijzigd op 07/04/2014 22:18:29 door Aad B
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/04/2014 22:25:39
Quote Anchor link
Dankjewel voor de reacties. Dit is voor mij een beetje nieuw dus ik snap het nog niet helemaal.

Stel dat we even het hele nieuwsbrief-verhaal vergeten, dus dat bestaat even niet.

Nu komt er een user op een webshop en die wil zich inschrijven als klant. Hij moet dan zijn mailadres opgeven. Waar slaan we dit mailadres nu op? In een aparte tabel? Of slaan we het op in de user tabel?
 
Aad B

Aad B

07/04/2014 22:31:09
Quote Anchor link
Datamodellering is een kwestie van relaties uitschrijven. Is de relatie user <-> emailadres 1-op-1, een user heeft één emailadres, dan sla je het op in de user tabel. Heeft een user meer email-adressen, relatie 1-op-n, dan maak je een email_adres tabel. Je maakt de relatie verplicht of niet en in het eerder besproken news-letter verhaal maak je de relatie niet verplicht zodat er email-adressen kunnen bestaan zonder user.
Gewijzigd op 07/04/2014 22:31:51 door Aad B
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/04/2014 22:42:35
Quote Anchor link
Thanks Aad voor het meedenken!

Quote:
Is de relatie user <-> emailadres 1-op-1, een user heeft één emailadres, dan sla je het op in de user tabel. Heeft een user meer email-adressen, relatie 1-op-n, dan maak je een email_adres tabel.

Ik snap wel wat je zegt, maar kan een e-mailadres ook meerdere users hebben?

En wat is eigenlijk "gebruikelijk"? Sla jij bijv. zelf het e-mailadres op bij de user of in een aparte tabel?
 
Aad B

Aad B

07/04/2014 23:05:33
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 07/04/2014 22:42:35:
En wat is eigenlijk "gebruikelijk"? Sla jij bijv. zelf het e-mailadres op bij de user of in een aparte tabel?
Ik moet (op mijn werk waar we overigens geen php gebruiken) de normalisatie regels volgen dus zoals ik eerder omschreef: wanneer 1 user 1 e-mailadres heeft dan sla je het op bij de user. Heeft een user meerdere e-mailadressen dan maak je een email tabel. Prive heb ik ooit 1 website gebouwd en die onderhoud ik voor een ondernemer-met-weinig-budget.
Edit:
en je vraag: Ik snap wel wat je zegt, maar kan een e-mailadres ook meerdere users hebben
Misschien wel, hangt van de eisen van de applicatie/toepassing af, dus applicatiebeschijving (functioneel ontwerp) lezen.
Gewijzigd op 07/04/2014 23:10:07 door Aad B
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/04/2014 23:23:47
Quote Anchor link
>> Heeft een user meerdere e-mailadressen dan maak je een email tabel.

Misschien een stomme vraag, maar maak je dan voor die ene user met meerdere e-mailadressen een nieuwe tabel? Of heb je het nu over één algemene tabel waarin je de "extra" mailadressen opslaat?

>> Misschien wel, hangt van de eisen van de applicatie/toepassing af, dus applicatiebeschijving (functioneel ontwerp) lezen.

Nou, het is voor mezelf, dus in die zin kan ik doen wat ik wil. Ik wil alleen graag weten wat een slimme aanpak is.

Zou je kunnen stellen dat iedere user zijn/haar eigen e-mailadres heeft en dat een e-mailadres persoonsgebonden is? Hoort één e-mailadres bij één persoon? En dan heb ik het niet over nieuwsbrieven, maar gewoon in het algemeen. Om met een user te communiceren heb ik een e-mailadres nodig. Dus in die zin zou je kunnen zeggen dat dat e-mailadres bij die persoon hoort. Toch? Of denk ik nu verkeerd?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

08/04/2014 09:41:28
Quote Anchor link
Ik zou één e-mailadres per gebruiker aanhouden en die opslaan in tabel met gebruikers. Heb je eventueel een tweede e-mailadres nodig, dan zou ik zelfs die opslaan in dezelfde tabel.

>> Zou je kunnen stellen dat iedere user zijn/haar eigen e-mailadres heeft en dat een e-mailadres persoonsgebonden is? Hoort één e-mailadres bij één persoon?

Ja. De meesten van ons hebben waarschijnlijk meerdere e-mailadressen. Maar het gaat niet om de theoretisch relaties tussen gebruikers en hun e-mailadressen, maar om de functionele. En dan heb je voor de meeste applicaties voldoende aan een 1 : 1-relatie, zelfs al is de relatie in werkelijkheid 1 : n.

Je kunt een database ook over-normaliseren — niet in theorie, maar wel in de praktijk.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/04/2014 09:49:04
Quote Anchor link
Ward, thanks voor je reactie.

>> Ik zou één e-mailadres per gebruiker aanhouden en die opslaan in tabel met gebruikers. Heb je eventueel een tweede e-mailadres nodig, dan zou ik zelfs die opslaan in dezelfde tabel.

Oké. En wat doe je op het moment dat een e-mailadres al bestaat? Dus stel Piet schrijft zich in met mailadres [email protected] en nu blijkt dat zijn vrouw ook al staat ingeschreven met datzelfde mailadres. Geef je dan een melding dat het e-mailadres al in gebruik is?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

08/04/2014 09:51:16
Quote Anchor link
Dat hangt ervan af. Bijvoorbeeld bij een datingsite kun je mevrouw waarschijnlijk beter niet melden dat het e-mailadres van meneer al in de database voorkomt...
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/04/2014 09:58:14
Quote Anchor link
Hahaha... goed punt. Maar hoe ga je met zo'n situatie om vraag ik me oprecht af.

Stel je hebt een webshop en daar staan 2 verschillende klanten ingeschreven. Dan wil je de factuur wel naar de juiste persoon kunnen sturen. Twee dezelfde mailadressen lijkt me dus een no-go. Maar van de andere kant... je wilt eigenlijk ook niet dat een buitenstaander kan "testen" of iemand ergens is ingeschreven door zijn/haar mailadres in te voeren. Hmmm... da's een lastige.

Maar goed, jij zegt dus: een mailadres hoort bij een persoon. En wat zou jij dan doen met nieuwsbrieven? Geef jij dan in de tabel met users aan of die persoon wel of niet een nieuwsbrief wil ontvangen? Of maak je een losse tabel met mailadressen voor de nieuwsbrief?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

08/04/2014 10:04:15
Quote Anchor link
Dat hangt er ook maar van af. Soms heb je een tabel met klanten en daarin een TINYINT met de waarde 1 of 0 voor wel/geen nieuwsbrief. In andere gevallen heb je veel meer nieuwsbriefabonnees dan klanten en kun je daarvoor een aparte tabel aanleggen.

Van een nieuwsbriefabonnee hoef je niet veel meer te weten dan de voornaam en het e-mailadres; van klanten heb je veel meer gegevens nodig.

Dat zijn dus verschillende overwegingen die van site tot site anders kunnen uitvallen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/04/2014 10:08:40
Quote Anchor link
Oké thanks.

Als je nog een suggestie hebt voor die dubbele mailadressen dan hoor ik het graag. Dus hoe je kunt voorkomen dat mensen kunnen "testen" of iemand ergens is ingeschreven.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.