Normalisatie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back end developer Python, PHP

Functie Jij als full stack ontwikkelaar zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar een PO en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult voornamelijk (lees 75%) werken aan de roostersoftware. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere flexwerkers ingezet kan worden. Verder willen ze financiële koppelingen gaan maken

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Je bouwt webshops, webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Framework en C#. Je zorgt voor de optimalisering van bestaande software en de automatisering van

Bekijk vacature »

Senior Software Developer C++

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Vacature ID: 13342 Introductie Do you want to work for one of the most innovative companies located in the region of Eindhoven. Currently Due to growth we are looking for a Senior Software Developer. Our client is a high-tech company with international roots and can provide you with a challenging opportunity. Functieomschrijving Responsibilities: Design, develop, and maintain high-quality software applications in C++ Collaborate with other engineers, product managers, and stakeholders to understand requirements and develop solutions Write clean, maintainable, and efficient code Conduct thorough testing and debugging to ensure high-quality software Optimize applications for

Bekijk vacature »

Als PHP developer bijdragen aan beter onderwijs?

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een PHP developer die mee gaat werken aan de (door)ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js en

Bekijk vacature »

C# .NET Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen software development waar je gaat werken voor een jong en flexibel bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer met ervaring binnen C# .NET die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! In deze functie ga jij je bezighouden met: Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je aan de

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Gezellige team, passie en een groene toekomst! Lees hier de vacature van Front-end Developer bij All in Power! All in power heeft zich tot doel gesteld écht bij te dragen aan de energietransitie. Dit doen wij door de markt voor energie volledig op zijn kop te zetten. Producenten van schone (wind- of zonne-)energie verkopen via ons platform hun energie rechtstreeks aan gebruikers. Of dit nu huishoudens, bedrijven of bijvoorbeeld laadpalen zijn ons platform maakt het uitwisselen van energie mogelijk. Zo maken we de business case van onze klanten veel sterker en loont het om (meer) te investeren in vergroening voor

Bekijk vacature »

Medior Mobile Developer iOS Amsterdam

Functie What will you be doing as Mobile Developer? As an iOS app developer you will work in a multidisciplinary team of app developers, web developers and designers. You will work on world-class apps that will be used by thousands of people. There is a lot of room for self-development on a technical and personal level. Together with the rest of the team you develop in the newest techniques and you go for the best quality. We work with Kotlin Multiplatform Mobile to develop hybrid apps and we guarantee quality with peer reviews, unit testing and we use a CI/CD.

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

As a Front-End React Developer you improve the user-experience of our web applications for your colleagues in Coolblue. How do I become a Front-End React Developer at Coolblue? As a Front-End React Developer you are responsible for developing user interface components and implementing them using React.js concepts and workflows. You work with the UX Designer and get energy from coming up with creative solutions and present these within the team. During the day you gather and welcome feedback on your technical and soft skills. Would you like to become a Front-End React Developer at Coolblue? Read below if the job

Bekijk vacature »

.NET Developer C#

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken Als C# .NET Developer wordt je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor belangrijkste product van deze organisatie. Dit product is een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Er

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

In het kort Als C# .NET Core ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op de functionele aspecten, zodat

Bekijk vacature »

Als Lead PHP developer bijdragen aan het onderwijs

Functie Als Lead PHP developer zet je samen met het team en de andere lead developers de technische lijnen uit als het gaat om het ontwikkelen van de applicaties en bepaal je samen met de PO waar elke sprint aan gewerkt zal worden. Je kunt op basis van een user story een goede aanpak formuleren en een planning opstellen, en andere hierin meenemen. Wanneer je team code schrijft verwacht je degelijke oplossingen, bij voorkeur gebruik makend van Domain Driven Design. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit

Bekijk vacature »

Junior Software Developer C# Verhuursector Verhuur

Samengevat: Wij ontwikkelen en leveren softwaresystemen voor de logistieke sector en de verhuursector. Ben jij geschikt als Junior Software Developer? Heb je ervaring met Delphi? Vaste baan: C# Software Developer Logistiek HBO €2.500 - €3.900 Deze werkgever is een software ontwikkelaar, gericht op software voor de logistieke sector. Deze werkgever heeft eigen producten ontwikkelen en leveren ook maatwerk. Ons bedrijf kent een boeiende en inspirerende werkomgeving met een open cultuur en mogelijkheden voor je verdere ontwikkeling. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving Ben jij een getalenteerde PHP Developer en aan de slag in een gemotiveerd team? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Valkenswaard zijn we op zoek naar een ervaren PHP developer. Jij gaat hier zorg dragen voor het optimaliseren en up-to-date houden van de bestaande applicaties. Je werkt verder aan de applicaties die jij verder ontwikkelt. Dit doe je voornamelijk met PHP en MySQL. Verder ga je je bezig houden met: Het uitbouwen van het E-commerce software platform. Deelnemen aan overleggen met het team. Het ondersteunen van jouw team developers (3 man) en helpen

Bekijk vacature »
Jan D

Jan D

10/06/2015 17:23:52
Quote Anchor link
Kan iemand mij helpen met volgende oefening?
Weet niet goed hoe ik er aan moet beginnen.

Alvast bedankt!

Afbeelding
Gewijzigd op 10/06/2015 17:25:38 door Jan D
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 16:59:16
 
Randy vsf

Randy vsf

10/06/2015 17:37:17
Quote Anchor link
De afbeelding is wel erg klein.
Zie helemaal niks erop.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/06/2015 17:39:22
Quote Anchor link
http://postimg.org/image/xxmvuzqs3/
Hier een versie waarbij je geen vergrootglas nodig hebt.

Eigenlijk zou je inderdaad de juiste afbeelding moeten zien. Ik zal dit even meenemen naar achteren.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

10/06/2015 18:04:36
Quote Anchor link
>> Weet niet goed hoe ik er aan moet beginnen.

Waaraan moet je beginnen dan? Het is toch maar een multiple choice-vraag?

Het is geen al te beste vraag overigens. Dat is misschien meteen de hint die je op weg helpt: de relatie "in bestelling" tussen de leverancier en een aankooporder is niet uitgewerkt in de tabellen. Het gevolg daarvan is tweeledig:

• Je weet niet of een order nog "in bestelling" is of al werd geleverd.

• Je weet vervolgens dus ook niet hoeveel je van een product in voorraad hebt: is de nieuwe voorraad nog "in bestelling" of ondertussen al toegevoegd aan de bestaande voorraad?

De huidige voorraad van een product is een attribuut in het model, namelijk hoev-in-voorraad in het diagram en HOEV_IN_VOORR in de tabel PRODUCT. Daarmee wordt niet voldaan aan één van de regels voor 3NF: er mogen geen transitieve relaties zijn.

Van een transitieve relatie is sprake als X -> Z bestaat uit X -> Y en Y -> Z. Een dergelijke transitieve relatie heb je hier, want kennelijk wordt "op enig moment" de actuele voorraad in de tabel PRODUCT gewijzigd door de bestelhoeveelheid BESTELHOEV uit de tabel AANKOOPORDERREGELS. Joost mag weten hoe dat verder in zijn werk zou moeten gaan: het model vult die relatie niet in en is dus niet af.

Het juiste antwoord is volgens mij daarom:

b) 2NF, maar niet hoger
 
Paco de Wulp

Paco de Wulp

10/06/2015 18:37:41
Quote Anchor link
@Randy Flujowa/Aar: Als je klikt op het blauwe schuine pijltje links onderaan het plaatje opent het wel in de juiste grootte. :-)
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

10/06/2015 20:47:03
Quote Anchor link
Quote:
The key, the whole key and nothing but the key, so help me Codd!!

Ward van der Put op 10/06/2015 18:04:36:
....... Daarmee wordt niet voldaan aan één van de regels voor 3NF: er mogen geen transitieve relaties zijn.

Van een transitieve relatie is sprake als X -> Z bestaat uit X -> Y en Y -> Z. Een dergelijke transitieve relatie heb je hier, want kennelijk wordt "op enig moment" de actuele voorraad in de tabel PRODUCT gewijzigd door de bestelhoeveelheid BESTELHOEV uit de tabel AANKOOPORDERREGELS. Joost mag weten hoe dat verder in zijn werk zou moeten gaan: het model vult die relatie niet in en is dus niet af.

Het juiste antwoord is volgens mij daarom:

b) 2NF, maar niet hoger

c) Minstens 3NF

Hetgeen jij uitlegt klopt wel, maar geldt alleen voor sleutel kolommen.
In de tabel PRODUCT kan je de voorraad niet afleiden uit de productnaam, dus de voorraad is functioneel alleen afhankelijk van het id.

Het feit dat je de voorraad zou kunnen afleiden uit de inkoop en verkoop, heeft niet zo veel te doen met normalisatie, dat is meer een beleidsbeslissing.
Naar mijn mening staat het model in 5NF.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

10/06/2015 20:58:18
Quote Anchor link
Ger, waar staat dan of de order geleverd is?

Je kunt de voorraad immers (ongeacht hoe je dat doet) pas verhogen als je iets met de toestand "in bestelling" doet.

Linguïstisch is de voorwaarde "in bestelling" nogal dubbelzinnig uiteraard. Betekent dat "besteld maar moet nog geleverd worden"? Of betekent het domweg "zit in deze bestelling"? Dat is dubbelzinnig, maar die dubbelzinnigheid doet gelukkig niet ter zake als je niet eens registreert wanneer die bestelling dan geleverd wordt. De toestand verandert immers niet: besteld is besteld en Joost — die bij ons de inslag van nieuwe voorraden doet — mag weten wat er geleverd wordt.

>> Naar mijn mening staat het model in 5NF.

Naar mijn mening staat het model op instorten :)
 
Jan D

Jan D

10/06/2015 21:04:07
Quote Anchor link
Bedankt voor de reacties alleszins! Helpt me al een heel eind vooruit!
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

11/06/2015 18:41:31
Quote Anchor link
@Ward
Je hebt gelijk hoor, in de praktijk zal dit model de nodige problemen opleveren.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.