omvormen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you work together in a multidisciplinary development team with 1-2 Senior .NET developers, two front-end developers, Data Scientists and one UX designer. As a team you work on developing a Cloud based application and making this application more stable. Unit testing will also become very important in your new position. Together with the Senior .NET developer you will be responsible for developing the API. You work with a lot of data and occasionally there will also be data issues and some queries will have to be run. This means that you will work a lot

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale aspecten van Coolblue. Wat doe je als Junior PHP Developer bij Coolblue? Als Junior PHP Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen om te groeien als Junior Developer. Op dat moment komt je wil om steeds te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te kunnen maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan ook goed

Bekijk vacature »

Low-Code Expert/Developer: Power Platform Speciali

Bedrijfsomschrijving Als Low-Code Expert/Developer bij ons innovatieve bedrijf, neem je een cruciale rol op je in de creatie, ondersteuning en implementatie van diverse oplossingen met behulp van het veelzijdige Power Platform. Dit platform omvat Power Apps, Power BI, Power Automate, Power Virtual Agent en Azure Logic Apps. Het Power Platform biedt je de mogelijkheid om klanten te voorzien van naadloze integraties door op maat gemaakte oplossingen te creëren die compatibel zijn met (bijna) alle bestaande software-infrastructuren. Dankzij het uitgebreide scala aan toepassingen, krijg je de kans om als architect en projectleider van je eigen oplossing te fungeren. Dompel jezelf onder

Bekijk vacature »

Software developer

Werkzaamheden voor jou als software developer Voor een goede relatie in de regio Zwolle (meerdere locaties) zoeken wij een software developer die betrokken is bij de ontwikkelcyclus en verantwoordelijk is voor het testen en keuren van nieuwe en geoptimaliseerde software. In deze functie ben je in de implementatiefase de persoon die risico's beoordeelt en intern oplossingen aanbrengt om risico's te verkleinen. Binnen het ontwikkelteam van de software ben je een belangrijke schakel waar je intensief meewerkt met scrum. Het voorkomen van bugs in de programma's en het bevorderen van gebruiksvriendelijkheid voor eindklanten zijn voor jou een uitdaging en geeft voldoening

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Als Senior Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende best-gecertificeerde Java community. Deze bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Aval en de Nationale Politie. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Hoofddorp. Binnen deze functie vervul je een onsite learning programma waarbij je aan de slag gaat met PHP en Laravel. Hierbij ben je voornamelijk werkzaam op verschillende klantlocaties en is het jouw taak om hun wensen en eisen

Bekijk vacature »

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Om half 9 kom jij binnen en pak jij als eerst natuurlijk een bakje koffie of thee. Vervolgens ga jij je voorbereiden op de stand-up van kwart voor 9. Zijn er bijvoorbeeld dingen waar jij nog tegen aan loopt? Of is er nog code die getest of gereviewd moet worden? Vervolgens starten jullie met de stand up en na de stand up zoeken jullie elkaar op en gaan jullie aan de slag. Als team met 6 developers werken jullie in drie wekelijkse sprints. Het einde van een sprint is altijd op een donderdag zodat jullie op vrijdag de demo

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jij begint als .NET ontwikkelaar in een team met 10 andere Software Engineers. De werkzaamheden zijn afwisselend, zo kan het dat jij bezig bent met volledig nieuwe features of het door ontwikkelen van bestaande sites of shops. Wij ontwikkelen web applicaties, maar ook mobiele applicaties. Daarnaast bijt jij je soms ook van in externe koppelingen met systemen zoals een ERP. Als team is er een duidelijke focus m.b.t. het waarborgen van de performance en snelheid van webshops. Ook zijn wij expert op het gebied van configuratoren. Kortom enorm veel afwisselende werkzaamheden! Ook jouw werkplek kan afwisselend zijn. Soms heb

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »
Jop B

Jop B

17/04/2015 17:33:19
Quote Anchor link
Beste,

Is het mogelijk om een input d.m.v. php te laten omvormen?
De volgende situatie is van toepassing:

Een input veld waar ik bijvoorbeeld 10,95 invul.
Dit moet eigenlijk 1095 worden.
de komma verdwijnt dus.

150 word dan 15000
122.95 word dan 12295
enz. enz.

Kan ik dit maken met number_format?

Gr. Jop
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 11:39:39
 
- SanThe -

- SanThe -

17/04/2015 17:38:37
Quote Anchor link
str_replace(',', '.', $getal) * 100

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
foreach(array('10,95','150','122.95') as $getal)
    echo str_replace(',', '.', $getal) * 100 . '<br/>';
?>
Gewijzigd op 17/04/2015 17:53:57 door - SanThe -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/04/2015 17:39:20
Quote Anchor link
Is het niet gemakkelijker om
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
str_replace(",", "", $waarde)
te doen?
 
Ivo P

Ivo P

17/04/2015 21:28:36
Quote Anchor link
@Aar

dan wordt 150 niet spontaan 15000
 
Jop B

Jop B

18/04/2015 00:56:34
Quote Anchor link
Bedankt voor t meedenken.
zoals je ziet worden alle bedragen naar centen berekend.
€1,00 is 100 cent. Ik moet dus alleen de komma zien te verwijderen in de variable.
De variable word gevuld bij de submit.
Zelf dacht ik aan de number_format en dan geen komma te plaatsen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    $amount
=  number_format($_POST['amount'], 2, ',', '.');
?>

Natuurlijk werkt het bovenstaande niet maar is puur om te laten zien wat ik zelf dacht.
Alleen moet ik even kijken hoe ik de komma weg laat in de nmber format.

Gr. Jop
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/04/2015 02:31:34
Quote Anchor link
Even snel iets voor je in elkaar geknutseld ...

http://3v4l.org/97Zfr

Succes ermee ... ;)
 
Jop B

Jop B

18/04/2015 12:16:20
Quote Anchor link
Beste Ozzie,


Bedankt dit is inderdaad wat ik zocht. Ben nog niet bekend met de functio explode.
Ga hier eens induiken :-)

Gr. Jop
 
- SanThe -

- SanThe -

18/04/2015 12:37:00
Quote Anchor link
Is mijn regeltje niet veel simpeler?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/04/2015 15:58:20
Quote Anchor link
>> Is mijn regeltje niet veel simpeler?

Aha, ik ging er vanuit dat er nog geen werkende oplossing was. Jouw oplossing lijkt me dan prima.
 
Eddy E

Eddy E

19/04/2015 16:11:13
Quote Anchor link
Tenzij iemand de duizend-tal-scheidingen typt:

Quote:
Griekenland kreeg 285.000.000.000,00 euro van Nederland.
 
Ivo P

Ivo P

20/04/2015 08:58:38
Quote Anchor link
http://php.net/numberformatter

vereist wel dat intl bij jouw php-versie actief is.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
    /**
     * Convert a "dutch" number to float
     * ie: 1.123.000,99  to 1123000.99
     * or 12,95  to 12.95
     * will leave 1.234 or 1.234.000 alone
     *
     * @param string $str
     * @return float
     */

    public static function ConvertNumber($str)
    {

        // only if input is of "european" format
        if(strpos($str, ',') !== false || substr_count($str, '.') > 1 || strpos($str, '.') < strlen($str) - 3) {

            $fmt = new NumberFormatter('nl_NL', NumberFormatter::DECIMAL);

            if($return = $fmt->parse($str)) {

                return $return;
            }
        }

        if(is_numeric($str)) {
            return $str;
        }

        else {
            // niet gelukt? alles behalve cijfers eruit
            return preg_replace('#[^\d]#', '', $str);
        }
    }

?>
 
Jop B

Jop B

20/04/2015 13:43:49
Quote Anchor link
Bedankt allemaal voor het meedenken!
Zelf had ik dit gemaakt
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$str
= "285.000.000.000,00";

$str = str_replace(".","",$str);
$str2 = str_replace(",","",$str);

echo $str2;
?>


Zoals jullie zien heb ik het voorbeeld van Griekenland gepakt. De output werk hier prima op :-)
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

20/04/2015 16:04:46
Quote Anchor link
Je kan de variable naam gewoon zelfde laten hoor.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$str
= "285.000.000.000,00";

$str = str_replace(".","",$str);
$str = str_replace(",","",$str);

echo $str;
?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

20/04/2015 16:11:13
Quote Anchor link
>> De output werk hier prima op :-)

Totdat iemand niet 285.000.000.000,00 schrijft, maar 285.000.000.000.
 
Eddy E

Eddy E

20/04/2015 21:35:55
Quote Anchor link
Ja... of amerikaans: 285,000,000,000.30 (let op de dertig cent).
Wellicht dan gewoon je HTML aanpassen naar type="number". Dan kan 250.000.000 niet eens.
Maar 250000000,30 weer wel.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.