[oop] namespace logica

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior front-end developer (React)

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren front-end developer. Als senior werk je nauw samen met 5 collega developers. Een klein scrum team dus, met korte lijnen waardoor jouw ideeën snel tot uitvoering gebracht kunnen worden. De huidige applicaties worden veelal ontwikkeld met o.a. React, Redux, TypeScript. Ze zijn echt op zoek naar een kartrekker in het team. Naast het meedenken over, opzetten en uitvoeren van bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Hierin nemen ze graag de tijd om mensen de ruimte te

Bekijk vacature »

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een uitdagende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET programmeur. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van apps, webapplicaties en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines te scannen en vervolgens de data om te zetten in management informatie voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks, HTML, TypeScript, SQL & C++, CSS. Geen ervaring met één van deze technologieën is dan ook geen enkel probleem! Deze werkgever biedt

Bekijk vacature »

Back end developer

Functie Jij als full stack ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor 90% van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van grote maatwerk applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. De technische uitdaging momenteel is dat

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Binnen de functie van Front-end developer werk je mee aan uitdagende klantprojecten. In teamverband werk je aan de voorkant van onze state-of-the-art portaal oplossingen en apps. Dit alles gebeurt in een multidisciplinaire omgeving waarbij je de ruimte hebt om te sparren, je ideeën scherp te stellen, en waar je met de benodigde kennis en ervaring om je heen altijd terecht kunt bij je collega’s voor vragen en ondersteuning. Meestal werk je vanuit ons kantoor maar we bieden ook alle faciliteiten om thuis te kunnen werken. Voor sommige projecten ga je mee naar de klant, wellicht zelfs in het buitenland!

Bekijk vacature »

Software developer (PHP) - Utrecht centrum

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

C# developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als C# Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the Year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een development team met één Senior .NET developer en één junior .NET developer. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit moment veel gebruik van .NET met ASP.NET. Komend kwartaal gaan wij wel gedeeltelijk overstappen naar .NET Core. Verder werken wij ook met SOAP, REST, JSON, HTML5, CSS3

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer (React)

Functie Met een ontwikkelafdeling van ruim 20 collega’s is dit zo ongeveer de helft van alle medewerkers. De software(ontwikkeling) is dan ook de drijvende kracht binnen de organisatie. Ze werken aan het verbeteren dan de bestaande, maar zeker ook nieuwe producten. De software bestaat uit verschillende (React) webapplicaties, maar ook een mobile (React native) app. Hierdoor kom je met verschillende uitdagingen in aanraking en is Mobile kennis natuurlijk mooi meegenomen. De software wordt door vele duizenden professionals dagelijks gebruikt en bevatten grote hoeveelheden data. Aan het team de uitdaging om hierin de best mogelijke gebruiksvriendelijkheid neer te zetten door gebruik

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaars voor de zorgsector

Bedrijfsomschrijving Voor onze klant in de omgeving van Zwolle zijn wij op zoek naar een ervaren .Net ontwikkelaar, bij voorkeur met ervaring binnen de belangrijkste sector van Nederland, namelijk: de zorgsector. Deze internationale organisatie ontwikkelt software voor de zorgsector. Er werken zo'n 25 medewerkers hard aan een oplossing die gebruikt wordt door heel Nederland. Er heerst een informele sfeer waarbij er altijd ruimte is voor een grapje. Je collega's zijn stuk voor stuk sterke ontwikkelaars vanuit verschillende achtergronden en met verschillende leeftijden. Je komt hier terecht in een organisatie die zich hard inzet om de zorgsector te verbeteren. De mogelijkheden

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Als Senior Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende best-gecertificeerde Java community. Deze bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Aval en de Nationale Politie. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We

Bekijk vacature »

Senior/Lead Python developer

Functie Samen met je team, bestaande uit een senior, 2 mediors en één junior ontwikkelaar ga je op een Agile-gebaseerde aanpak werken aan hun software. Je hebt oog voor kwaliteit, risico’s en klantbelang. Communicatie met je collega’s en waar nodig ook met klanten speelt een belangrijke rol in het bereiken van een succesvol resultaat. Als persoon ben je slim, krijg je dingen voor elkaar en ga je resultaatgericht te werk. Binnen het development team is er veel zelfstandigheid, los van de stand-up (10:00 uur) en zo nu en dan pair-programming sessies. Technieken die zij gebruiken zijn o.a. Python, Django, MySQL,

Bekijk vacature »

Lasrobotprogrammeur/operator

Heb je interesse in trekkers en beschik je overvlijmscherpse precisie? Solliciteer dan op deze vacature! Als Lasoperator ben je vooral bezig met het maken van nieuwe lasrobotprogramma’s en het optimaliseren van bestaande programma’s, zowel online als offline (incl. het bedienen van de Lasrobots). Daarnaast draag je bij aan een optimaal rendement van de las robots. Verder heb je de volgende werkzaamheden: Het meewerken als operator c.q. Robotlassen niveau 2 (van complexe samenstellingen/halffabricaten), het om- en instellen van de diverse stations van lasmallen (productdragers), het afwerken van laswerk (verwijderen lasspetters en oxiden), het bewaken van de machineplanning (op bewerkingen) incl. de

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/06/2014 23:13:14
Quote Anchor link
Hey allemaal,

Een korte vraag. Stel we hebben een xml en yaml reader en writer. Wat is dan qua namespace/directory structuur de juiste/handigste opzet?

Optie één, we gaan uit van de hoofdnamespaces "xml" en "yaml":

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
xml\
    reader.php
    writer.php
yaml\
     reader.php
     writer.php    

Optie twee, we gaan uit van de hoofdnamespaces "reader" en "writer":

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
reader\
    xml.php
    yaml.php
writer\
     xml.php
     yaml.php    

Alvast bedankt voor de reacties.
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 23:25:28
 
Wouter J

Wouter J

14/06/2014 23:27:28
Quote Anchor link
Meest gebruikt in OSS projecten is optie 2. Ik zelf ga altijd voor optie 1. Namespaces groeperen klassen die iets met elkaar te maken hebben. Bijv. alle klassen in Ozzie\Framework vormen samen een framework, die in Ozzie\Framework\Yaml zorgen samen voor het communiceren doormiddel van yml bestanden. Als je Xml en Yaml in 1 namespace zet groepeer je eigenlijk niks: Ze hebben geen overeenkomsten behalve dat ze beide writers zijn.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/06/2014 23:31:32
Quote Anchor link
Dankjewel Wouter. Heldere uitleg. Ik kan me daar ook wel in vinden moet ik zeggen.

Maar het komt zo begrijp ik dus allebei voor en geen van beiden is "fout", maar meer een soort van persoonlijke voorkeur dan?
 
Local Dev

Local Dev

15/06/2014 01:45:26
Quote Anchor link
Optie 1, dit is duidelijker. Hier bestaat geen goed of fout in, maar gaat om hoe jij het het meest logisch vind.
 
Mark Hogeveen

Mark Hogeveen

15/06/2014 17:28:43
Quote Anchor link
Zeker weten optie 1 (vind ik). Dat is veel preciezer, en wat betekent een reader of een writer? Dat kunnen meerdere dingen zijn.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

15/06/2014 17:31:57
Quote Anchor link
Oké thanks: optie 1 it is!
 
Wouter J

Wouter J

15/06/2014 18:38:35
Quote Anchor link
>> Maar het komt zo begrijp ik dus allebei voor en geen van beiden is "fout", maar meer een soort van persoonlijke voorkeur dan?

Jeeh! Wanneer gaat het kwartje vallen? Ik (en andere zoals Ward) probeer (proberen) je al heel lang duidelijk te maken dat er geen regels zijn. Alles is een kwestie van wat jij wilt. Het is pas fout als jij het fout vindt.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

15/06/2014 22:06:27
Quote Anchor link
Okeej, thanks. Maar er zijn wel oplossingen die (in de praktijk) blijkbaar beter of logischer zijn. En ondanks dat het een dan niet "fout" is, is het wel prettig om te weten wat "gebruikelijk" is. In ieder geval bedankt weer :)
 
NOLot -

NOLot -

16/06/2014 15:01:05
Quote Anchor link
Jullie zijn allemaal gek! Optie 2 is de betere, en als je die manier niet gebruikt ben je een waardeloze programmeur!!
 
Dos Moonen

Dos Moonen

16/06/2014 15:04:19
Quote Anchor link
Vreemd! Ik dacht even iets te horen... het zal wel niets zijn geweest.

Optie 1.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

16/06/2014 17:17:43
Quote Anchor link
>> Vreemd! Ik dacht even iets te horen... het zal wel niets zijn geweest.

Laten we het daar maar op houden ;)
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

16/06/2014 17:28:15
Quote Anchor link
Optie 1.

Alleen/mits/maar/indien... Dat maakt optie 2 niet per se onbruikbaar. Zou je een editor programmeren waarmee ontwerpers en ontwikkelaars verschillende bestandsformaten kunnen editten, dan is optie 2 een goede keuze voor allerlei add-ons, plug-ins, filters, enzovoort.

Of anders gezegd: de voorgestelde namespaces zijn incompleet, want er zit nog een vendor en een vendor\package boven.
 
NOLot -

NOLot -

16/06/2014 20:07:55
Quote Anchor link
Mijn reactie was natuurlijk sarcasme, en dit is (weer) een kwestie van persoonlijke smaak en geen kwestie van goed/fout. Zelf prefereer ik optie 2 omdat ik het voor mijn eigen overzicht meteen duidelijk wil hebben waar de folder op slaat (reader/writer). Ook blijf je dan maar 2 folders hebben, ongeacht hoeveel typen writers en readers je in de toekomst nog gaat maken
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.