[OOP] Php mysql error

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Geert Noorman

Geert Noorman

23/04/2014 19:33:58
Quote Anchor link
Beste mensen van Phphulp,

Laatst stuitte ik op een probleem dat ik op verschillende manieren probeerde op te lossen.
Jammer genoeg zonder resultaat.

- Ik heb geprobeerd zonder de OOP class en functie dus gewoon met mysql_query de sql uit te voeren dat werkte. Vreemd genoeg werkt mijn OOP functie niet.

* Ja ik heb de error gegoogelt maar dat was zonder resultaat en linkte alleen naar simpelere scripts.

De error: Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in ...

Alvast bedankt.

De code:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php
$cn
= new mysql();
$cn->query("SELECT * FROM users WHERE name LIKE 'test'");


class mysql {


    public function connect() {
        static $a = 0;
        if ($a==0) {  
            $a = mysql_connect("localhost:3306","root","vistaxp64");
            mysql_select_db("gecms");
        }

        return $a;
        
        
    }

    public function query($quer) {
        $con=$this->connect();
        $qdata=mysql_query($quer,$con) or die(mysql_error());
        $qresult=mysql_fetch_array($qdata) or die(mysql_error());
        return $qresult;
    }



}
Gewijzigd op 23/04/2014 19:35:40 door Geert Noorman
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 13:03:06
 
Pipo Clown

Pipo Clown

23/04/2014 21:39:15
Quote Anchor link
Wanneer ik een wilde gok mag wagen is het resultaat van de query leeg.

Bovendien heb ik het zeer sterke vermoeden dat de query niet correct wordt uitgevoerd.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

23/04/2014 23:47:15
Quote Anchor link
Je gaat er klakkeloos van uit dat alle mysql_ functies foutloos werken terwijl er heel wat redenen kunnen zijn waarbij de functies een foutmelding teruggeven. Zorg dat die foutmeldingen in beeld komen zodat je weet wat er fout gaat.

mysql_ functies gaan verdwijnen. gebruik liever mysqli_ of pdo.
 
Geert Noorman

Geert Noorman

24/04/2014 15:43:46
Quote Anchor link
De fout heb ik ontdekt: Ik gebruikte een INSERT sql geen SELECT dat leverde boolean TRUE op en geeft dus geen array met data voor de mysql_fetch_array functie terug. Deze verbeterde code met foutafhandeling werkt:

http://pastebin.com/FMvYtZ5d
Gewijzigd op 24/04/2014 15:47:23 door Geert Noorman
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.