OOP Visibility

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Front-end Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Java met tools als Springboot, MS SQL Server (T-SQL) en JavaScript; Het onderhouden van de (web-)applicaties binnen een complexe omgeving; Werken aan de migratie van een monolithisch systeem naar een architectuur gebaseerd op Kubernetes; Code reviews met collega's en actieve kennisuitdelingsessies voeren; Het uitvoeren van unit- en systeemtests Experimenteren met nieuwe tools en technieken. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Senior Java Ontwikkelaar

Dit ga je doen Werken aan uiteenlopende interne projecten voor grote (internationale) organisaties; Ontwikkelen van diverse (web)applicaties en platformen met technieken als Java, Azure en ASP.NET; Complexe vraagstukken tackelen met jouw expertise en ervaring; Waar nodig help jij je collega's om samen tot de juiste oplossing te komen. Hier ga je werken Als Java Developer kom je te werken bij een internationale organisatie in regio Amsterdam die zich richt op procesoptimalisatie door middel van zeer complexe IT oplossingen. Dit doen zij op het allerhoogste niveau met vestigingen over heel de wereld en met een groot aantal aansprekende, maatschappelijk betrokken klanten.

Bekijk vacature »

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 25 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Gezocht: .Net ontwikkelaars met een maatschappelij

Bedrijfsomschrijving Zoek jij als medior .Net ontwikkelaar een inspirerende werkplek bij een bedrijf met maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is deze vacature je op het lijf geschreven. De organisatie bestaat ruim 20 jaar en ze ontwikkelen in house applicaties waarmee de zorgsector enorm mee gebaat is. Jouw applicaties worden gebruikt door duizenden gebruikers waardoor je echt een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Het bedrijf is zeer innovatief en vindt een goede werk/privé balans belangrijk. Je krijgt alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, je werktijden in te delen en daarnaast is het ook mogelijk om deels thuis te werken. Het

Bekijk vacature »

SAP HANA Cloud Application Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12662 Introductie HANA Cloud Application Developer at a High Tech company. The company is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. This role is situated in the Big Data Analytics (BDA) Domain. The teams have mixture of young talent and senior specialists and have a

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jij begint als .NET ontwikkelaar in een team met 10 andere Software Engineers. De werkzaamheden zijn afwisselend, zo kan het dat jij bezig bent met volledig nieuwe features of het door ontwikkelen van bestaande sites of shops. Wij ontwikkelen web applicaties, maar ook mobiele applicaties. Daarnaast bijt jij je soms ook van in externe koppelingen met systemen zoals een ERP. Als team is er een duidelijke focus m.b.t. het waarborgen van de performance en snelheid van webshops. Ook zijn wij expert op het gebied van configuratoren. Kortom enorm veel afwisselende werkzaamheden! Ook jouw werkplek kan afwisselend zijn. Soms heb

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Junior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als junior Outsystems Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van

Bekijk vacature »

.NET developer WO niveau voor predictive software

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf uit Den Bosch is om precies te zijn 15 medewerkers groot en ze ontwikkelen (predicitve) planning software. Dit doen zij voor allerlei mooie en bekende organisaties (bierbrouwerijen, gemeentes, oliemaatschappijen en diverse multinationals). Wegens meer en grotere vraag vanuit de klanten komen er nu posities vrij voor onder andere een .NET developer. Het bedrijf is goed met openbaar vervoer te bereiken. Functieomschrijving Je komt hier te werken in een team van 3 .NET developers en bent betrokken bij het gehele ontwikkelproces. Dus van idee naar ontwerp en van ontwikkeling tot testen en implementatie. Bij voorkeur ben je niet

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Full stack web- en appdevelopment; Vertalen van de functionele wensen naar de technische specificaties; Sturing geven aan/klank board zijn voor de software teams; Trainen van de software teams; Sparren met klanten; Meedenken over architectuur. Hier ga je werken De organisatie is een bureau welke websites en mobiele applicaties bouwt voor verschillende toonaangevende organisaties. Hierbij richten zij zich voornamelijk op de sectoren leisure, overheid en zorg. De sfeer intern kenmerkt zich door informaliteit, gezelligheid en ambitie. Ze werken dag in dag uit samen om mooie producten op te leveren voor hun klanten. Op dit moment zijn er

Bekijk vacature »

Front-end Developer Angular

Dit ga je doen Jouw taken als Front End Developer bestaan uit: Het ontwikkelen van maatwerkoplossingen voor klanten; Het meedenken over nieuwe tools en technieken; Het begeleiden van junioren; Het meewerken aan diverse projecten; Het meedenken in UX/UI design. Hier ga je werken Als Front-End Developer ga je in een Scrum team aan de slag met de nieuwste digitale technologieën om klanten en overheden over de hele wereld te ondersteunen met het ondersteunen van hun software, veelal op het gebied van watermanagement en infra. Door middel van real-time data in combinatie met voorspellende analyses, AI, Deep Learning en Machine Learning

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »
Wesley PHP

Wesley PHP

01/03/2011 16:18:52
Quote Anchor link
Beste phphelpers,

ik ben bezig met het leren van OOP, ik begin het al aardig te snappen alleen wat ik niet snap is de 'Visibility' oftewel: Private, Protected en Public.

Wanneer gebruik je Private of Protected?
Gewijzigd op 01/03/2011 16:42:10 door Wesley PHP
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 02:55:40
 

01/03/2011 16:22:17
Quote Anchor link
Eigenlijk gebruik je altijd private of protected. Je wilt namelijk in de meeste gevallen niet dat iets van buitenaf je property kan aanpassen.
Private houd in dat niks van buitenaf je data kan aanpassen. Protected kan aangepast worden door een subklasse.
Let op, een object van dezelfde klasse kan de property aanpassen.

(De visibility voor methodes geldt hetzelfde.)
 
Wesley PHP

Wesley PHP

01/03/2011 16:24:17
Quote Anchor link
@Karl,

oke bedankt! Maar wanneer gebruik je dan Public, bij welk voorbeeld?
 

01/03/2011 16:28:18
Quote Anchor link
Voor methodes die je van buitenaf wilt gebruiken moet je de public visibility gebruiken, anders kan je die niet benaderen.
 
Wesley PHP

Wesley PHP

01/03/2011 16:29:40
Quote Anchor link
@Karl,

oké bedankt! Ik ga maar weer verder met leren.
Gewijzigd op 01/03/2011 16:41:46 door Wesley PHP
 
TJVB tvb

TJVB tvb

01/03/2011 16:40:06
Quote Anchor link
Ga je de tutorial op PHPHulp plaatsen? Dan is het denk ik verstandig om hem eerst eens door te laten lezen.
 
Wesley PHP

Wesley PHP

01/03/2011 16:41:06
Quote Anchor link
@Tjvb,

ik ben bezig met het leren van OOP dmv. een tutorial, dus ik ben niet van plan om er een te maken.

EDIT: Ik heb mijn post even aangepast om verdere misverstanden te voorkomen
Gewijzigd op 01/03/2011 16:43:20 door Wesley PHP
 
Wouter J

Wouter J

01/03/2011 16:45:01
Quote Anchor link
Laten we even dit OOP scriptje pakken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

class User {
  public $naam;

  public function setName($naam) {
    $this->naam = $naam;
  }


  public function getName() {
    return $this->naam;
  }

}

?>

Doordat we de var naam public hebben gemaakt hebben we de methods setName en getName niet meer nodig. Je kan dit namelijk zelf doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$user
= new User;
$user->naam = 'Wesley PHP';
echo $user->naam;
?>

Door ->naam op te roepen roepen we de variabele aan. Als we nu naam private hebben gemaakt krijgen we een foutmelding op deze bovenstaande proceduele code. Een private var kan je namelijk alleen vanuit de class zelf aanroepen. Dus dan hebben we wel de moethods setName en getName nodig:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$user
->setName('Wesley PHP');
echo $user->getName();
?>

Als we nu de vars protected hebben gemaakt kun je ze ook nog vanuit een andere class (mits die overerft is) gebruiken. Ik weet niet of je zover al bent, denk het niet, maar dan kan de code bijv. zo worden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
class Admin extends User {

  public function getAdmin() {
    return 'Admin: '.$this->naam;
  }

}

?>

Met deze proceduele code kan je dan de naam opvragen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$admin
= new Admin;
$admin->setName('Wesley PHP');
$admin->getAdmin(); #returned Admin: Wesley PHP
?>

Als we de var naam private hebben krijg je bij deze code ook een foutmelding.
 
Wesley PHP

Wesley PHP

01/03/2011 16:53:10
Quote Anchor link
@Wouter,

bedankt voor je 'tutorial' hij is erg duidelijk!

EDIT: Dus als je extends gebruikt kun je wel de class oproepen, maar alleen als hij protected heeft?
Gewijzigd op 01/03/2011 16:56:14 door Wesley PHP
 
Wouter J

Wouter J

01/03/2011 17:01:43
Quote Anchor link
Wesley PHP 01/03/2011 16:53:10:
EDIT: Dus als je extends gebruikt kun je wel de class oproepen, maar alleen als hij protected heeft?

Extends betekend overerving of te wel Admin is een child van User. Alle methods die in User (parent class) staan kun je dus ook gewoon oproepen via de child class. De child class stop daar alleen nog wat extra methods bij, in dit geval getAdmin. Als je var naam in de User class (parent class) moet of protected of public zijn om te kunnen bewerken door de child class. Als we in naam toch private willen hebben (zou niet weten waarom) zouden we via de admin class de User class moeten aanroepen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
class Admin extends User {

  public function getAdmin() {
    return 'Admin: '.$this->getName();
  }

}

?>

Nu zal het wel werken omdat getName een method is van User en dus kan die wel bij de private var naam. Maar wat ik al zei, het is veel beter om dan de var protected te maken. Daar is protected namelijk voor gemaakt.
 
Wesley PHP

Wesley PHP

01/03/2011 17:05:10
Quote Anchor link
@Wouter,

aha bedankt ik snap er nu al veel meer van!
 
Pim -

Pim -

01/03/2011 17:34:41
Quote Anchor link
Sowieso gebruik ik eigenlijk nooit private. Je weet nooit wanneer je een klasse nog eens uit wil breiden en anders moet je overal de scope aanpassen.
 

01/03/2011 17:38:14
Quote Anchor link
Pim - op 01/03/2011 17:34:41:
Sowieso gebruik ik eigenlijk nooit private. Je weet nooit wanneer je een klasse nog eens uit wil breiden en anders moet je overal de scope aanpassen.


Dat is niet waar. Je hebt niet altijd alle properties nodig in je subklasse, dus niet alles hoeft protected te worden (en al helemaal niet public)
 
Pim -

Pim -

01/03/2011 17:43:11
Quote Anchor link
Ik bedoel natuurlijk protected ipv private, niet public. Maar kan je me een voorbeeld geven van een situatie waar private beter is?
 
Jelmer -

Jelmer -

01/03/2011 18:56:48
Quote Anchor link
Als je classes maakt die anderen mogen gebruiken is het handiger om private ipv protected te gaan gebruiken, om zo te dwingen dat je gebruikers die en alleen die public interface gebruiken. Intern kan je dan van alles veranderen en fixen. Zolang je public interface maar gelijk blijft blijven hun scripts werken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.