OOP voorbeeld

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Front-end Developer

Wordt jij de nieuwe Front end specialist / developer? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel binnen als

Bekijk vacature »

Front end developer binnen de consultancy

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »

Lead Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig wil bezig houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator door middel van

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Als Front end developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer start jij in een development team met twee ervaren software ontwikkelaars. Jouw persoonlijke ontwikkeling is voor ons erg belangrijk en jij gaat dan ook meelopen met onze Senior .NET ontwikkelaar die jou met zijn kennis en ervaring een goede begeleiding kan aanbieden. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »

SQL Database ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Automotive Angular

Functie Als Senior Front end developer kom je te werken in een team van 11 developers. 9 van de 11 focussen zich op back end, welke is geschreven in Java, en 2 op de front end waarbij er gebruik wordt gemaakt van Typescript en Angular. De focus in deze rol ligt op 2 aspecten; doorontwikkeling van de eigen tooling en gebruik van de tooling t.b.v. klantprojecten. Momenteel zijn ze in de afrondende fase van een project waarbij ze het gehele verkoopproces van nieuwe auto’s anders ingeregeld hebben voor een grote dealer in Nederland. Waarbij Auto’s normaliter pas verkocht werden in

Bekijk vacature »

Software developer (PHP) - Utrecht centrum

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Back end developer Onderwijssoftware

Functie Als back end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Software developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een Software developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP),

Bekijk vacature »
Fth lalala

Fth lalala

10/04/2015 23:16:09
Quote Anchor link
Beste Leden,

Goedenavond allemaal, sinds kort met ik bezig met OOP (PHP).
Op het internet zie ik veel voorbeelden langskomen en ze zijn allemaal anders.
Hierdoor raak ik helaas wel in de war.

Stel ik heb een database en ik wil een afbeelding url en een titel willen ophalen. Hoe zou dit er dan ongeveer uitzien in OOP?

Ik hoop dat iemand hier een simpele voorbeeld kan plaatsen zodat ik een idee krijg.

Bedankt allemaal!


Met vriendelijke groet,

Fth
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 12:43:15
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

11/04/2015 11:57:09
Quote Anchor link
OOP is een middel, niet een doel.

Je zou OOP kunnen gebruiken voor het declareren en gebruiken van database-klasses, of nog een stapje verder kunnen gaan en hier ook nog een abstractielaag bovenop zetten zodat je "praat" met objecten in plaats van database-tabellen.

En de code waarin je een afbeelding en een URL wilt ophalen, wat voor ding is dat? Of wat doe je ermee? Genereer je een HTML-pagina, maak je een RSS-feed, stuur je deze mee in een e-mail? Afhankelijk van die "context" zou je de code die gebruik maakt van je database-klasses ook zelf weer kunnen vatten in klasses.

Ook is het niet helemaal duidelijk wat je bedoelt - gaat het om de algehele (structurele) aanpak met betrekking tot OOP, of ben je gewoon op zoek naar een set van klasses waarmee je gemakkelijk kunt communiceren met je database?
 
Fth lalala

Fth lalala

11/04/2015 12:00:51
Quote Anchor link
Hey Thomas,

Goedemorgen. Stel ik heb een tabel met 2 velden:

Url:
Url1.html
Url2.html

Titel:
Titel 1
Titel 2

Hoe kan ik dit in OOP ophalen en in een HTML tabel tonen?

Ik wil het alleen maar als voorbeeld zodat ik kan zien hoe OOP in elkaar zit.
Zou jij een simpel voorbeeld kunnen plaatsen?

Bedankt!!

Mvg,

Fth
Gewijzigd op 11/04/2015 12:01:52 door Fth lalala
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

11/04/2015 12:28:12
Quote Anchor link
* shameless self plug *
Je zou de laatste 4 klasses in dit bericht kunnen kopiëren. Ik zeg niet dat deze klasses nou echt super zijn, kijk vooral ook verder ff rond :).

Dan een voorbeeld van gebruik. Hierbij ga ik uit van de aanname dat je tabellen de UTF-8 (utf8 in MySQL) character encoding hebben. Zoniet, dan moet er het eea veranderd worden in je script. De organisatie van de 4 bovengenoemde klasses in directories en bestanden volgt de naamgeving (in het script hieronder staat waar je deze neer zou moet zetten).

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
<?php
// include de scripts - het zou natuurlijk handiger zijn als je een autoloader had...
require './classes/database.php';
require './classes/database/mysqli.php';
require './classes/database/result.php';
require './classes/database/result/mysqli.php';

// maak een database object aan
// als je database afwijkende instelling heeft (port, host, charset) dan kun je deze in de
// laatste parameter invullen, anders kun je deze leeg laten

$db = new Database_MySQLi('username', 'password', 'database_name', array());

// hulpfunctie voor het escapen van output - mogelijk bevat je data user input, deze mag je dan niet vertrouwen
function escape($in) {
    return htmlspecialchars($in, ENT_QUOTES, 'UTF-8');
}


// maak een volledig en kloppend HTML document; geef aan dat het hele document UTF-8 is
header('Content-Type: text/html; charset=UTF-8');
?>

<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<title>database test</title>
</head>

<body><?php
// zet de rest van je code in een try-catch blok; je kunt er ook voor kiezen om dit hele PHP-document in een try-catch blok te zetten, maar dan zou je de die()-statements in de klasses om moeten programmeren
try {
    // voer de query uit
    $res = $db->query(
        'SELECT Url, Titel
        FROM tabel
        ORDER BY Titel'

    );
    if ($res->numRows() > 0) {
        // bouw tabelletje ofzo...
        ?>
<table>
        <thead>
        <tr><th>Url</th><th>Titel</th></tr>
        </thead>
        <tbody><?php
        // resultaten - doorloop deze
        while ($row = $res->fetchRow()) {
            // escape ook deze waarden bij het afdrukken
            ?>
<tr>
                <td><a href="<?php echo escape($row['Url']) ?>" title="">link</a></td>
                <td><?php echo escape($row['Titel']) ?></td>
            </tr><?php
        }
        ?>
</tbody>
        </table><?php
    } else {
        // geen resultaten
        ?>
<p>Geen resultaten gevonden bij het uitlezen van Tabel.</p><?php
    }
    // geef het resultaat vrij
    $res->freeResult();
}
catch(Exception $e) {
    // print foutboodschap
    // ook de foutboodschap kan user input bevatten, deze moet dus ook onschadelijk worden gemaakt

    ?>
<h2>error</h2>
    <p><?php echo escape($e->getMessage()) ?></p><?php
}
?>
</body>
</html>

Het bovenstaande script is verder niet getest, dus hier zitten ongetwijfeld nog wat fouten in, maar dit is ongeveer de opzet.
Gewijzigd op 11/04/2015 12:31:31 door Thomas van den Heuvel
 
Fth lalala

Fth lalala

11/04/2015 12:35:46
Quote Anchor link
Bedankt Thomas!
OOP is wel even wennen moet ik toegeven.

Gebruik jij overal OOP voor of?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

11/04/2015 13:42:01
Quote Anchor link
Nu ja, het bovenstaande is nog een beetje hybride (bevat zowel OOP elementen als procedurele code).

Ik gebruik OOP wanneer ik het nodig heb (en een zekere toegevoegde waarde heeft) of wanneer ik niet anders kan :s. OOP is een middel, geen doel.
 
Fth lalala

Fth lalala

11/04/2015 13:46:11
Quote Anchor link
Hey Thomas,

Ik heb inderdaad gelezen dat OOP een middel is en geen doel. Het is geen verplichting o.i.d.!

Zeer bedankt voor al je hulp!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.