Open KVK API

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Arjan Arjan

Arjan Arjan

08/05/2014 13:00:29
Quote Anchor link
Beste mensen,

zijn er mensen die bekend zijn met het openkvk api ik ben een website aan het bouwen waar ik graag een zoek balk in wil verwerken waar je op KvK nummers kan zoeken

en dan een weergave balk onder in krijgt met gezochte resultaten waar in het volgende informatie is verwerkt

bedrijfsnaam, KvK nummer, en bedrijfsadres,

zou u mij hierbij kunnen helpen

mvg
Gewijzigd op 22/08/2014 13:18:55 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 09:33:28
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/05/2014 13:03:07
Quote Anchor link
Waar loop je precies op vast, en wat heb je al?
 
Arjan Arjan

Arjan Arjan

08/05/2014 13:35:16
Quote Anchor link
<form action="http://api.openkvk.nl/php/SELECT bedrijfsnaam FROM kvk WHERE kvks = 27312152 LIMIT 1;/" id="searchform" method="get"> <label for="s" class="hidden">Zoeken naar:</label><div margin-right="10px"><input type="text" id="s" name="s" value="" style="font-size: 16pt"> <input type="submit" value="Zoeken" id="searchsubmit" style="font-size: 13pt"></div></form>






de website zelf is af ben alleen bezig met twee scripts 1 voor de zoekbalk waar je de kvk nummer kan invoer. die dan communiceert met de api van kvk

en tweede script voor het weergeven van de gegevens
en ik loop op alles vast want is best ingewikkeld.

wat ik heb geprobeerd is script nummer 1 maken zo als hierboven weergegeven alleen denk niet echt of de koppeling juist is
 
John D

John D

08/05/2014 16:32:37
Quote Anchor link
ben niet bekend met kvk-api maar kan je echt SQL (SELECT bedrijfsnaam FROM kvk WHERE kvks = ....) afvuren naar de KvK? Een API is meestal een interface die dat voor je regelt en waarmee de aanbieder van de API kan voorkomen dat je SELECT * FROM * gaat proberen.....
Edit:
Hmm, het kan inderdaad maar dat is niet de 'echte' Kamer van Koophandel.
https://openkvk.nl/api.html
Gewijzigd op 08/05/2014 16:36:21 door John D
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/05/2014 18:07:17
Quote Anchor link
Met XML of JSON kan je veel meer:

http://officieel.openkvk.nl/xml/watel
Gewijzigd op 08/05/2014 18:08:18 door - Ariën -
 
Arjan Arjan

Arjan Arjan

08/05/2014 18:15:07
Quote Anchor link
ja ik kan alles in me site verwerken. maar helaas ik kom er niet uit
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/05/2014 18:21:27
Quote Anchor link
Waar kom je dan niet uit? Heb je al gekeken naar SimpleXML?
http://www.w3schools.com/php/php_xml_simplexml.asp
 
Marius Posthumus

Marius Posthumus

22/08/2014 12:56:12
Quote Anchor link
Ik zou geen gebruik maken van openKVK.
Het is al niet geupdate sinds 2013-08-01.
Ben er zelf ook mee aan het spelen maar de gegevens van het bedrijf waar ik werk zijn niet geupdate. Dus wanneer je je zoek functie wilt uitbreiden met straatnaam/postcode dan zullen veel gegevens niet kloppen
 
Reshad F

Reshad F

22/08/2014 13:08:19
Quote Anchor link
Ze hebben voor php-ers een package op github staan..

https://github.com/linkorb/openkvk-php

Overigens is zoals eerder vermeld al heel lang geen onderhoud gepleegd waardoor heel veel bedrijven dus missen. Ik zou de kvk direct benaderen want volgens mij hebben ze voor bedrijven ook een zelf geschreven API.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/08/2014 13:14:01
Quote Anchor link
En misschien biedt www.webservices.nl ook een oplossing om te zoeken naar handelsnamen.
Hun API's zijn wel betaald, maar dan wel zeer uitgebreid.
 
Marius Posthumus

Marius Posthumus

25/08/2014 12:41:57
Quote Anchor link
Nu ben ik erachter dat de openkvk-php class, Client.php verbinding maakt met api.openkvk.nl en DEZE is outdated, maar wanneer je gebruik maakt van officieel.openkvk.nl/type(bijv json)/zoekterm dan is het wél up to date.

Succes!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.