[openoffice] tekstkleur voor formule/tekst

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/03/2015 01:15:45
Quote Anchor link
Hallo,

Is het mogelijk om tekst die door een formule wordt gegenereerd in een andere kleur weer te geven dan tekst die handmatig wordt ingetypt? Stel ik heb een tabel met daarin (in kolom A) de volgende fomules:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
-    A      B
1  =B$1   ozzie
2  =B$1
3  =B$1
4  =B$1
5  =B$1

Dit zou dan de volgende waardes opleveren:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
-    A      B
1  ozzie  ozzie
2  ozzie
3  ozzie
4  ozzie
5  ozzie

Stel nu dat ik A3 handmatig overschrijf met "php", dan krijg je deze waardes:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
-    A      B
1  ozzie  ozzie
2  ozzie
3   php
4  ozzie
5  ozzie

De waardes A1, A2, A4 en A5 zijn nu dus gegenereerd door een formule, terwijl de waarde van A3 handmatig door mij is ingetypt (waardoor de formule is overschreven). Nu vraag ik me af of ik dit verschil (handmatige tekst versus formule) kan tonen door de teksten in een verschillende kleur weer te geven. Bijvoorbeeld cel A1, A2, A4 en A5 in het rood en A3 in het zwart. Is dat mogelijk?
Gewijzigd op 01/03/2015 01:19:04 door Ozzie PHP
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 01:11:46
 
Willem vp

Willem vp

01/03/2015 13:05:38
Quote Anchor link
Nou, dat wordt denk ik wel een dingetje...

Er bestaat wel een STYLE()-functie waarmee je een veld een bepaalde (voorgedefinieerde) style kunt geven, maar die werkt alleen op het huidige veld. je krijgt dan iets als (uit mijn hoofd)

=B$1+STYLE(IF(ISFORMULA(CURRENT());"Default";"Heading"))

Edoch, als je handmatig een waarde invoert wordt die style-formule natuurlijk weer gewist. Een eventueel door STYLE() toegepaste style blijft dan behouden. Dat is niet wat je in dit geval wilt.

Hoogstens zou je een kolom ernaast kunnen zetten waarin je aangeeft of een waarde handmatig is aangepast. Stel dat we die nu A noemen (en dat jouw A nu B is), dan krijg je dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
            A                          B           C
=IF(ISFORMULA(A1);'';'aangepast')    =C$1        ozzie
=IF(ISFORMULA(A2);'';'aangepast')    =C$1        
=IF(ISFORMULA(A3);'';'aangepast')    php        
=IF(ISFORMULA(A4);'';'aangepast')    =C$1        
=IF(ISFORMULA(A5);'';'aangepast')    =C$1        

Veld A3 zal nu de waarde "aangepast" hebben, en de andere A-velden zijn leeg.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/03/2015 16:01:59
Quote Anchor link
Thanks voor het meedenken Willem! Helaas niet de oplossing die ik zoek, maar als ik je dus goed begrijp is dat eigenlijk ook niet mogelijk. Hmmm ... da's wel erg jammer. Naja, dan houdt het voorlopig op. Mocht iemand anders nog een mogelijke oplossing weten dan hoor ik het graag.

(PS ligt de mailfunctie eruit? Ik kreeg geen mail dat Willem gereageerd had.)
 
John D

John D

01/03/2015 16:26:12
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/03/2015 16:46:59
Quote Anchor link
@John D: thanks ;)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.