paginasysteem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Back-end ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meebouwen aan diverse databasesystemen in een klein bedrijf met een platte organisatie? In een team van ruim 10 ontwikkelaars wordt er aan diverse ICT oplossingen gewerkt. Jouw taken hierbij zullen bestaan uit: Het onderhouden en door-ontwikkelen van bestaande databases. Denk hierbij aan schema verbeteringen en performance-tuning. Bij nieuwe ontwikkelingen ga jij ook bezig met het bouwen van het databaseschema. Omdat je in een klein team werkt zal je ook de C# routine verder uitbouwen en ontwikkelen. Ook kan je meedraaien in algemene refactory-, ontwikkel- of testwerkzaamheden. Je zal voornamelijk gebruik maken van de volgende technieken: .NET

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Front-end React developer

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »

PHP Laravel developer

Functie omschrijving Weet jij alles van Laravel en krijg je energie van het ontwikkelen van software hiermee? Laat snel wat van je horen want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch. Jouw taken zullen bestaan uit: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Documentatie schrijven over applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein softwarebedrijf. Er werken ongeveer 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end en front-end development, projectmanagement

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Medior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als ervaren Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van de

Bekijk vacature »

Low-Code Expert/Developer: Power Platform Speciali

Bedrijfsomschrijving Als Low-Code Expert/Developer bij ons innovatieve bedrijf, neem je een cruciale rol op je in de creatie, ondersteuning en implementatie van diverse oplossingen met behulp van het veelzijdige Power Platform. Dit platform omvat Power Apps, Power BI, Power Automate, Power Virtual Agent en Azure Logic Apps. Het Power Platform biedt je de mogelijkheid om klanten te voorzien van naadloze integraties door op maat gemaakte oplossingen te creëren die compatibel zijn met (bijna) alle bestaande software-infrastructuren. Dankzij het uitgebreide scala aan toepassingen, krijg je de kans om als architect en projectleider van je eigen oplossing te fungeren. Dompel jezelf onder

Bekijk vacature »
Tortuga web

tortuga web

21/04/2014 11:48:56
Quote Anchor link
Hallo,
Ik heb voor een website een algemene indexpagina die de inhoud van de andere pagina´s steeds oproept. Simpel en effectief, maar laadt steeds opnieuw en dat wil ik eigenlijk niet.
Dit is de code die ik nu heb:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
    //call the header
    include('include/header.php');
    //call the menu
    include('include/menu.php');
    //call for the page
        if (!isset($_GET['page'])) {
            //url-variable doesn´t exit, call homepage
            include('content/index.inc.php');
        }

        else {
            //url-variable exits, call file
            $page = 'content/'.$_GET['page'].'.inc.php';
            if (file_exists($page)) {
                //page exits, show page
                include($page);
            }

            else {
                //page doesn´t exit, show text
                echo 'This page you called for, doesn´t exit!';
            }
        }

    //call the footer
    include ("include/footer.php");
?>

Nu wil ik eigenlijk dat alleen de inhoud van de $page = 'content/'.$_GET['page'].'.inc.php' wordt geladen en de includes van header, menu en footer niet herladen worden, maar gewoon blijven.
Hoe kan ik dit doen?
De pagina´s worden opgeroepen met:
<a href="index.php?page.php"></a>
Wat ik dus wil is dat niet index.php wordt opgeroepen, maar alleen de ?page.php in de index die blijft bestaan.
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 12:31:46
 
- SanThe -

- SanThe -

21/04/2014 12:12:57
Quote Anchor link
Kijk eens naar ajax.
 
Tortuga web

tortuga web

21/04/2014 12:15:24
Quote Anchor link
Oops, dat heb ik nog niet geleerd. Kan het ook zonder Ajax? Of is Ajax niet zo moeilijk te leren?
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

21/04/2014 12:22:44
Quote Anchor link
Kan ook zonder Ajax. Vroeger deden we dat met frames.
 
Tortuga web

tortuga web

21/04/2014 12:25:07
Quote Anchor link
Ja, maar frames vermijdt ik liever. Geen mogelijkheden in html+php?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

21/04/2014 13:22:18
Quote Anchor link
Als je niet wilt dat je hele pagina wordt gerefreshed dan heb je twee mogelijkheden:

- AJAX: Wel nieuwe content van de server laden en dan bijvoorbeeld enkel de inhoud van één <div> verversen.
- hidden div's: Je laadt alle 'pagina's' in één keer in en zet de inhoud in verschillende verborgen div's onder elkaar in de html. Met wat javascript zorg je dat aan de hand van een menu de div´s tevoorschijn komen met de bijpassende inhoud.
Gewijzigd op 21/04/2014 13:24:01 door Frank Nietbelangrijk
 
- Raoul -

- Raoul -

21/04/2014 13:36:06
Quote Anchor link
Ajax klinkt eng maar het is echt niet moeilijk om het onder de knie te krijgen, het enige wat je nodig hebt is wat Javascript kennis.
 
Tortuga web

tortuga web

21/04/2014 13:42:13
Quote Anchor link
Oké, dank jullie wel. Ga me dan maar eens verdiepen in Ajax, klinkt als de meest reele oplossing.
Nog tips om dit te leren? Goeie tutorial of site?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

21/04/2014 13:43:18
Quote Anchor link
en daarbij is Javascript is een must-have
 
Tortuga web

tortuga web

21/04/2014 13:47:08
Quote Anchor link
is basiskennis javascript genoeg? Ik ben niet superfan van javascript en heb me er nooit tot op het bot in verdiept.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

21/04/2014 13:49:17
Quote Anchor link
Natuurlijk met onze hulp ga je er wel uitkomen. Het belangrijkste is dat je uit mijn twee opties eerst een keus maakt. Heb je een voorkeur voor JQuery?
 
Wouter Van Marrum

Wouter Van Marrum

21/04/2014 14:22:19
Quote Anchor link
Tortuga kijk je pm
 
Tortuga web

tortuga web

21/04/2014 15:50:13
Quote Anchor link
@Frank: Nee, geef dan voorkeur voor Ajax, maar moet me er dus eerst in verdiepen. Heb nog wel even tijd en geen haast. De site waar ik dit voor wil gebruiken, gaat uiteindelijk erg uitgebreid worden, daarom is alles in één keer laden geen optie. En tot nog toe heb ik ajax kunnen vermijden, maar al wel in de gaten dat je er erg leuke dingen mee kan doen, dus dat gaat weer eens blokken worden. Tenslotte heb ik php ook geleerd, dus waarom dit niet? Maar als je nou zegt dat het dan slim is om eerst javascript volledig onder de knie te hebben, dan zal ik dat eerst maar doen, dus een volgorde advies is welkom.

@wouter: pm?? wat bedoel je?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

21/04/2014 16:12:48
Quote Anchor link
Uhm... ja AJAX == javascript dus een klein beetje kennis van js is wel handig maar dat valt spelenderwijs te leren hoor

kijk eens naar http://www.w3schools.com/ajax/default.ASP
 
- Raoul -

- Raoul -

21/04/2014 17:30:57
Quote Anchor link
jQuery is een javascript-library dat ajax functionaliteit 10x makkelijker maakt ;-) (Het kan nog veel meer dan ajax zoals effecten enzoverder)
 
Wouter Van Marrum

Wouter Van Marrum

21/04/2014 18:17:07
Quote Anchor link
@toruga, priveberichten.
http://www.phphulp.nl/prive-berichten/
 
Tortuga web

tortuga web

21/04/2014 22:15:52
Quote Anchor link
@Wouter, hardstikke bedankt. Weet natuurlijk nog niet of ik er wat aan heb, maar ga er zeker mee aan de slag.
 

21/04/2014 22:54:02
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

include ('PAD_NAAR_HEADER');

include ($_GET['p'] . '.inc.php');

include ('PAD_NAAR_FOOTER');

?>


Ga naa je pagina door PAGINANAAM.php?p=<naam>
 
- Raoul -

- Raoul -

22/04/2014 00:13:04
Quote Anchor link
@pascal Dat is onveilig. Ik kan door je $_GET['p'] te manipuleren in andere directories geraken en zo andere bestanden includen. (door bv / en ../ mee te geven).

Dit is overigens ook niet wat tartuga wilt.
 

22/04/2014 01:56:26
Quote Anchor link
@raoul Dat is niet helemaal waar want je kunt alleen naar bestanden linken die de .inc.php exentie hebben
 
Tortuga web

tortuga web

22/04/2014 09:17:39
Quote Anchor link
@Pascal: Zoals Raoul zegt, dit is dus een verkorte én onveiligere manier van het script zoals ik het hierboven gebruik. Als je dit wilt doen, gebruik dan mijn versie en niet deze verkorte versie. En het is dus niet wat ik wil.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.