parser... juiste naam?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SAP HANA Cloud Application Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12662 Introductie HANA Cloud Application Developer at a High Tech company. The company is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. This role is situated in the Big Data Analytics (BDA) Domain. The teams have mixture of young talent and senior specialists and have a

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen, implementeren en testen van PHP-oplossingen en Apps voor klanten en bedrijfsprocessen; Opstellen van requirements en uitwerken van de oplossingen; Testen van software en borgen van een soepele overdracht, inclusief documentatie; Proactief adviseren vanuit eigen expertisegebied over ontwikkelingen en verbeterpunten in technische toepassingen en processen binnen de organisatie. Hier ga je werken De organisatie is een ambitieuze en vooruitstrevende speler in de markt in de regio Rotterdam. Ze zijn de snelst groeiende in hun branche. Met een excellent aanbod en service willen zij de beste keuze zijn voor hun bestaande en nieuwe klanten. Dit alles doen

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Als Senior Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende best-gecertificeerde Java community. Deze bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Aval en de Nationale Politie. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We

Bekijk vacature »

Trainee pega developer

Wil jij een mooie stap maken in jouw carrière? Mooi! Bij De Mandemakers Groep haal je binnen 6 maanden je CSA- en CSSA-certificaten, waarna jij aan de slag kan als Pega-developer in ons IT-team. Achter de schermen zorg jij ervoor dat collega’s efficiënt werken en klanten iedere dag beter geholpen worden. Wil jij daaraan bijdragen? En jouw ICT-skills ontwikkelen? Lees dan snel verder en solliciteer vandaag nog als trainee Pega-developer. Wat ga je doen? Als trainee Pega developer leiden wij je op tot gecertificeerd software developer voor het low-code platform PegaSystems. In de training ben je verantwoordelijk voor een te

Bekijk vacature »

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Applicatieontwikkelaar

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Hybride. Kantoordagen in Utrecht, incidenteel in Apeldoorn Functieomschrijving: De afdeling IV – Generieke Voorzieningen – Interactie Online is onderdeel van de keten Interactie. De missie van de keten is: “het faciliteren van de interactie met alle burgers, bedrijven en hun vertegenwoordigers om hen in staat te stellen aan hun fiscale verplichtingen te voldoen en aanspraak te maken op hun rechten.” De afdeling Interactie Online heeft een belangrijke bijdrage binnen deze keten. Dit door het ontwikkelen

Bekijk vacature »

PHP Developer - medior functie

Functieomschrijving Ben jij innovatief en wil jij je kennis graag delen met jouw nieuwe collega's? Lees dan snel verder! Voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Roosendaal zoeken wij een Symfony developer. Of je nou junior, medior of senior bent, je krijgt hier alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw eigen loopbaan te ontwikkelen. Je gaat je hier bezig houden met en inspelen op de actualiteiten van jouw vakgebied. Techstack: Symfony, PHP, mySQL. Kennis van Svelte is helemaal mooi meegenomen. Bedrijfsprofiel Al sinds '99 is dit webbureau actief. De kernwaarden binnen het bedrijf zijn integer, dienstbaar en deskundig. Je komt

Bekijk vacature »

Senior java ontwikkelaar integratie

Functieomschrijving Voor de gemeente Rotterdam zijn wij op zoek naar een senior java ontwikkelaar integratie. Taken Binnen een zelfsturend Scrumteam voer je geheel zelfstanding je opdrachten uit en levert het eindresultaat op aan het Integratieteam. Jij voelt je net als alle teamleden verantwoordelijk voor alle aspecten, vanaf de vraag tot en met de oplevering in productie. Je bent kritisch, je helpt de klant om zijn wensen helder te krijgen, je schrijft zelfstandig clean code die van hoge kwaliteit is, met bijbehorende unit- en integratietesten, je ondersteunt zo nodig bij deployments naar productie. Het Integratieteam bouwt componenten (Endpoints) op de ESB.

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een andere uitdaging? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een Fullstack developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Oracle Apex developer

Bedrijfsomschrijving My client is a technology company based in Den Bosch, the Netherlands. They specialize in providing innovative software solutions to clients, and they are currently looking for an experienced Oracle Apex developer to join the IT team. Functieomschrijving As an Oracle Apex developer, you will be responsible for designing, developing, and maintaining web-based applications using Oracle Apex. You will work closely with project managers, business analysts, and other developers to ensure that clients' needs are met and that the software solutions are of the highest quality. Responsibilities: Design, develop, and maintain Oracle Apex applications. Work with project managers and

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Java Front-end Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Java met tools als Springboot, MS SQL Server (T-SQL) en JavaScript; Het onderhouden van de (web-)applicaties binnen een complexe omgeving; Werken aan de migratie van een monolithisch systeem naar een architectuur gebaseerd op Kubernetes; Code reviews met collega's en actieve kennisuitdelingsessies voeren; Het uitvoeren van unit- en systeemtests Experimenteren met nieuwe tools en technieken. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/12/2013 18:15:49
Quote Anchor link
Ola,

Mijn YAML module werkt inmiddels weer :)

Ik ben inmiddels wel zo slim geweest om alles in een class in te bouwen zodat ik een Exception kan gooien als er iets fout gaat. Wat ik me echter afvraag. Het is een YAML parser en emitter. Wat er met parser wordt bedoeld is wel duidelijk. Emitter houdt in dat hij ook YAML data kan genereren. Zelf gebruik ik hier liever het woord 'create' of 'generate' voor. Welk woord gebruiken jullie?

Mijn vraag is nu... kan ik die class wel een "parser" noemen, aangezien de class ook YAML data genereert (en niet alleen parset)?
Gewijzigd op 11/12/2013 18:16:40 door Ozzie PHP
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 03:14:32
 
Wouter J

Wouter J

11/12/2013 18:57:45
Quote Anchor link
Yaml Parser, Yaml Dumper

In het totaal: Yaml class
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/12/2013 20:25:36
Quote Anchor link
Wouter, hoe bedoel je precies?

Die PECL module heeft de onderstaande functies die ik in een class wil onderbrengen:

•yaml_emit_file — Send the YAML representation of a value to a file
•yaml_emit — Returns the YAML representation of a value
•yaml_parse_file — Parse a YAML stream from a file
•yaml_parse_url — Parse a Yaml stream from a URL
•yaml_parse — Parse a YAML stream

Nu wil ik de class dus YamlParser noemen, maar zoals je ziet zijn er ook "emit" functies (of "dump" functies zoals jij het noemt). Mag ik de class dan nog wel een YamlParser noemen? Of moet ik het bijv. een YamlHandler noemen? Ik zou er ook 2 classes van kunnen maken, maar dat lijkt me ook een beetje vreemd??
Gewijzigd op 11/12/2013 20:26:12 door Ozzie PHP
 
Dos Moonen

Dos Moonen

11/12/2013 22:35:41
Quote Anchor link
Waarom wil je precies classes hebben? Wat voor meerwaarde geeft het je?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/12/2013 22:38:07
Quote Anchor link
Ik wil het in een class hebben, zodat ik exceptions kan gooien als het niet werkt. En op die manier ben ik slechts op 1 plek afhankelijk van de PECL module. Mocht ik ooit op een andere server komen waar die PECL module niet werkt, dan hoef ik alleen die ene class aan te passen.
 
Wouter J

Wouter J

11/12/2013 22:44:21
Quote Anchor link
Class aanpassen, oei dat is 100% verboden.

En mogen, waar praten we over? Hebben we het weer over het wetboek van Ozzie, of hebben we het gewoon over programmeren? Als jij het duidelijk vindt dan gebruik je YamlParser, als je het niet duidelijk vindt gebruik je YamlHandler of wat voor naampje je het beestje geeft.
 
Reshad F

Reshad F

11/12/2013 22:58:34
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/12/2013 22:59:16
Quote Anchor link
>> Class aanpassen, oei dat is 100% verboden.

Nee joh... als ie het niet doet moet je het fixen :D

>> ...als je het niet duidelijk vindt gebruik je YamlHandler of wat voor naampje je het beestje geeft.

Sorry... ik zat inderdaad weer even vast aan mijn wetboek :-s Ik heb er een handler van gemaakt :)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/05/2014 12:10:10
Quote Anchor link
Ola... het is al een vraag van een tijdje terug... maar ik wil hier toch nog even op terugkomen.

Stel je wilt iets doen met YAML (of bijv. XML) dan zijn er een paar dingen die ik wil kunnen.
- een Yaml string schrijven
- een Yaml string lezen
- een Yaml bestand schrijven
- een Yaml bestand lezen

Deze 4 functionaliteiten, horen die in één class thuis? Dus:

Yaml::writeString()
Yaml::readString()
Yaml::writeFile()
Yaml::readFile()

Of is het beter om een writer class en een reader class te hebben?

YamlWriter:writeString()
YamlWriter:writeFile()

YamlReader:readString()
YamlReader:readFile()

En als laatste... hoort het lezen en schrijven van een file bij de Yaml class zef, of zou het eigenlijk zo moeten:

$string = Yaml::writeString();
File::save('file.yml', $string);

Kort samengevat is de vraag dus eigenlijk... wat hoort er bij elkaar? Horen de 4 methods wel of niet in één class?

Ik hoop dat iemand zijn licht hier op wil laten schijnen!
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

31/05/2014 14:25:19
Quote Anchor link
* BUMP *

In het kort nogmaals mijn vraag. Als je YAML of XML hebt dan wil je strings kunnen schrijven en lezen, maar ook bestanden kunnen schrijven en lezen.

Maak je nu 1 XML class die al deze dingen kan uitvoeren? Of maak je 4 afzonderlijke classes:

Xml\StringReader, Xml\StringWriter, Xml\FileReader, Xml\FileWriter

Dus alles in 1 class? Of 4 aparte classes?
Gewijzigd op 31/05/2014 14:26:14 door Ozzie PHP
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.