persoon class

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Junior full stack developer

Functie Als full stack developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

PHP Web Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in de omgeving Roosendaal, zijn wij op zoek naar een PHP web developer met een aantal jaar werkervaring. Wil jij graag werken aan in-house software projecten voor diverse klanten? Voel jij je prettige in een klein team developers, waar jouw inbreng enorm gewaardeerd wordt? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse applicaties. Dit kan de ene keer een online platform voor aanbiedingen zijn, en de andere keer een software pakket dat gebruikt wordt om interne processen te automatiseren. Het zijn stuk voor

Bekijk vacature »

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

Python (Django) developer - Remote in The Netherla

Functie Together with your team, consisting of a senior, 2 mediors and one junior developer, you will work on their software in an Agile-based approach. You have an eye for quality, risk, and customer interest. Communication with your colleagues and, where necessary, with customers, plays an important role in achieving a successful result. As a person, you are smart, get things done, and are result-oriented. There is a lot of independence within the development team, apart from the stand-up (10:00 am) and occasional pair-programming sessions. Techniques they use include Python, Django, MySQL, Mercurial, Ubuntu Linux, Nginx. In terms of front-end

Bekijk vacature »

Software Developer Java

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Senior Product Developer

Functieomschrijving Als senior Product Developer ben je verantwoordelijk voor bestaande mobiliteitsproducten en de ontwikkeling van nieuwe mobiliteitsconcepten. Met behulp van diverse klantonderzoeken, klantsessies en salesmeetings zorg je ervoor dat je de veranderende mobiliteitsbehoeften in de markt kent. Hier speel je op in door innovatieve, flexibele, efficiënte en duurzame vervoersoplossingen te bedenken, te ontwikkelen, te implementeren en uiteindelijk samen met Sales en Marketing collega’s in de markt te zetten. Je initieert en neemt deel aan (internationale en afdeling overschrijdende) projecten, vaak in de rol van projectleider. In die rol bewaak je de voortgang, coördineer je de activiteiten en zorg je voor

Bekijk vacature »

No-Code Betty Blocks ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving Wil jij de bedrijfsprocessen van klanten revolutionair digitaliseren en optimaliseren zonder beperkt te worden door programmeertalen? Kom werken bij een snelgroeiende en professionele organisatie met een gezonde dosis humor en veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Als No-Code Betty Blocks ontwikkelaar werk je vanuit ons kantoor in het hart van Nederland, je thuiswerkplek of op locatie bij de klant. We faciliteren de juiste trainingen en ondersteuning zodat je een echte Betty Blocks expert wordt. Naast het werk zijn er bij ons bijzondere events, zoals een jaarlijkse zeildag, een zomerse barbecue en een knus kerstdiner om de grillige maanden door

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie As a Senior .NET developer you will work in our Research & development team. Our team consists of 17 colleagues! We are currently busy setting up a completely new architecture for a new product. We use VS2022 and .NET 6.0 for our new product. Your function is therefore mainly backend oriented. Since we develop measuring equipment for the chemical industry, it is also very important to develop high-quality software for its control. You are also responsible for designing, implementing and testing new features. For this position its also very important to ensure future-proof and sustainable architecture. Eisen - A

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder voor het financiele domein op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als ervaren Front end developer bent een expert het gebied van Javascript en React. Je wordt onderdeel van een multidisciplinair team bestaande uit een PO, twee Front end developers, een DevOps/Back end developer, een UX/UI designer en een projectmanager. Verder is er iemand verantwoordelijk voor de HR en is de algemeen directeur nauw betrokken bij alle projecten. Dagelijks hou jij je bezig met de verschillende projecten die zijn opgenomen in de sprint. Daarnaast denk je mee over mogelijke oplossingen om de behoefte van de klant op de beste manier in te vullen. Verder spar jij intern met collega’s

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/04/2014 13:14:16
Quote Anchor link
Hallo,

Ik wil een Person class gaan maken, en nu vraag ik me af welke properties daarbij horen.

Volgens mij heeft ieder persoon in ieder geval een:
- first name
- last name
- gender
- birthday
- dying day * (optioneel)
- social security number (optioneel)
- description (optioneel)

* Weet iemand het Engelse woord voor sterfdag? Google Translate zegt "anniversary", maar dat lijkt me meer een verjaardag. Ik zie ook "dying day". Is dat correct?

Zijn er nog meer properties waar ik nog niet aan heb gedacht, maar die wel bij een Person horen?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 06:46:46
 
Dos Moonen

Dos Moonen

03/04/2014 13:25:51
Quote Anchor link
Dat hangt van je data behoefte af. Die kunnen wij je niet geven.
 
Nick Strijker

Nick Strijker

03/04/2014 13:28:18
Quote Anchor link
Adres, Postcode, Woonplaats. Ligt er natuurlijk ook aan waar je het voor gaat gebruiken?
 
Wouter J

Wouter J

03/04/2014 13:28:54
Quote Anchor link
Je maakt een Person class omdat je die nodig hebt in je applicatie. Je maakt hem niet omdat je nu eenmaal een Person class wilt maken. Als je iets nodig hebt in je applicatie, dan weet je ook welke data je nodig hebt voor deze class. En dat plaats je dus in de class, niks meer en niks minder.

Bijv. deze site heeft genoeg aan een nickname, password en misschien een biografie. De overheid wil graag ook nog mijn BSN nummer weten. DUO zou dan ook nog graag mijn bankrekening nummer weten. StudieLink wil weer graag weten welke je studie je doet, terwijl Google graag wil weten waar je woont en wat je op een dag doet ;-)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/04/2014 13:39:26
Quote Anchor link
Bedankt voor de reacties.

Ik wil eigenlijk een soort "basis" class maken met de basis-properties van een persoon.

>> Adres, Postcode, Woonplaats. Ligt er natuurlijk ook aan waar je het voor gaat gebruiken?

Dit zijn volgens mij geen properties van een persoon. Meerdere personen kunnen namelijk hetzelfde adres, postcode en woonplaats hebben.

>> Bijv. deze site heeft genoeg aan een nickname, password en misschien een biografie. De overheid wil graag ook nog mijn BSN nummer weten. DUO zou dan ook nog graag mijn bankrekening nummer weten.

Correct. Een biografie is gekoppeld aan 1 persoon, dus dat zou inderdaad nog een goede optie zijn. Een bankrekeningnummer weet ik dan weer niet zeker. Is dat altijd persoonlijk, of kunnen meerdere mensen 1 bankrek.nr. delen?

>> StudieLink wil weer graag weten welke je studie je doet, terwijl Google graag wil weten waar je woont en wat je op een dag doet ;-)

Mja... ik snap wat je bedoelt :) Maar dat zou je dan weer kunnen scharen onder "person activities" en niet zozeer onder de persoon zelf.

P.S. Weet iemand het engelse woord voor sterfdag? Is dat dying day?
 
Dos Moonen

Dos Moonen

03/04/2014 13:52:41
Quote Anchor link
"Dit zijn volgens mij geen properties van een persoon. Meerdere personen kunnen namelijk hetzelfde adres, postcode en woonplaats hebben."
Hangt van je data behoefte af.

"Een bankrekeningnummer weet ik dan weer niet zeker. Is dat altijd persoonlijk, of kunnen meerdere mensen 1 bankrek.nr. delen?"
Hangt van je data behoefte af.

"Ik wil eigenlijk een soort "basis" class maken met de basis-properties van een persoon."
Dat is heel erg simpel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php

namespace absolute\minumum;

class Person {

  private $id;

  public function __construct($id) {
    $this->id = $id;
  }


  public function getID() {
    return $this->id;
  }


  public function setID($id) {
    $this->id = $id;
  }
}


?>


PS. In de engelse taal is daar voor zover ik weet geen woord voor. date_of_death is wat ik zou kiezen.
 
Ivo P

Ivo P

03/04/2014 13:53:34
Quote Anchor link
als iemand een en/of rekening heeft met zijn partner, dan hoort die rekening bij 2 personen.
En een persoon kan meerdere bankrekeningen, evt bij verschillende banken, hebben.

Een biografie is een apart ding dat niet bij de persoon hoort maar met een FK naar de persoon te leiden is.
Een persoon kan ook meerdere bio's hebben: verschillende talen of voor verschillende omstandigheden.

BSN nunmmer mag je niet zo maar vragen aan je bezoekers. Is wel persoonlijk, maar niet per se verplicht. Recent nog gezien hoe een NL nieuwe medewerker geen BSN bleek te hebben omdat hij 10 km over de grens woont.

"date of death"
In de serie "death like me" was er altijd sprake van een ETD, "estimated time of death"
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/04/2014 14:02:14
Quote Anchor link
@Dos:

Een persoon heeft bij jou niet minimaal een naam? :D

@Ivo:

>> En een persoon kan meerdere bankrekeningen, evt bij verschillende banken, hebben.

Bedoel je daar dan mee dat een bankrek. geen property van een Person is?

>> Een persoon kan ook meerdere bio's hebben: verschillende talen of voor verschillende omstandigheden.

Dat is inderdaad zo. Ik had als property ook "description" bedacht. Die zou je, theoretisch gezien, ook in meerdere talen kunnen hebben. Betekent dat automatisch dat description ook geen property van Person is?
 
Dos Moonen

Dos Moonen

03/04/2014 14:08:01
Quote Anchor link
"Een persoon heeft bij jou niet minimaal een naam? :D"
Bij geanonimiseerde data zou ik geen naam willen hebben.

Het hangt af van je data behoefte.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/04/2014 14:11:18
Quote Anchor link
>> Bij geanonimiseerde data zou ik geen naam willen hebben.

Ah oké. Maar zou je dan wel een Person object aanmaken? Kun je eens een voorbeeldje geven van zo'n situatie?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

03/04/2014 14:14:42
Quote Anchor link
In het Engels wordt dying day frequent gebruikt — alleen kan dat ook na overlijden nog een gedenkdag zijn, net zoals het synoniem anniversary.

In het Nederlands kennen we dat onderscheid ook. Een verjaardag wordt na overlijden een geboortedag, omdat een overledene niet meer verjaart…

Ik zou de property gewoon concreter benoemen: $date_born naast $date_deceased bijvoorbeeld. Dat kan best in wat technobabbel in plaats van $date_of_birth in meer puristisch Engels.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/04/2014 14:19:21
Quote Anchor link
Thanks Ward ;)
 
Ivo P

Ivo P

03/04/2014 14:44:13
Quote Anchor link
Quote:
Bedoel je daar dan mee dat een bankrek. geen property van een Person is?


hangt er vanaf.
Als het gaat om de rekening waarvan jouw webshop incasseert en terugstort.
dan wel.

Als het om een algemene situatie gaat: ik ken zat mensen die bij meerdere banken rekeningen aanhouden.
al was het maar om bij de ene bank gebruik te kunnen maken van de verzekeringen bij een pakket, bij de andere bank te beleggen en een derde bank stelt simpeler een credit card beschikbaar of biedt goede spaarrekeningen.

Dan hoort de persoon (personen) dus bij de bankrekening en niet omgekeerd.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

03/04/2014 14:47:26
Quote Anchor link
Ivo P op 03/04/2014 14:44:13:
Dan hoort de persoon (personen) dus bij de bankrekening en niet omgekeerd.
Personen (meervoud) inderdaad, want je hebt bij partners vaak een en/of-rekening.
Gewijzigd op 03/04/2014 14:47:54 door Ward van der Put
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/04/2014 14:47:54
Quote Anchor link
Het laatste stuk vanaf "Als het om een algemene situatie gaat"..." begrijp ik volkomen.

>> Als het gaat om de rekening waarvan jouw webshop incasseert en terugstort.

Waarom is de situatie hier anders volgens jou?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

03/04/2014 14:50:40
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 03/04/2014 14:47:54:
Het laatste stuk vanaf "Als het om een algemene situatie gaat"..." begrijp ik volkomen.

>> Als het gaat om de rekening waarvan jouw webshop incasseert en terugstort.

Waarom is de situatie hier anders volgens jou?

Dat heeft te maken met witwaspraktijken, verduistering en oplichting. Lang verhaal, maar een eventueel tegoed betaal je altijd terug naar de rekening waarvan oorspronkelijk werd betaald.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/04/2014 14:58:07
Quote Anchor link
@Ward: oké, maar wat ik bedoel is... waarom is in deze situatie de bank.rek een property van de Person class?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
class Person {

  private $bank_account;

}

?>
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

03/04/2014 15:05:25
Quote Anchor link
Zó kan het inderdaad ook de bankrekening zijn waarop bijvoorbeeld een abonnee zijn jaarlijkse abonnement moet storten. Met andere woorden: de bankrekening waarop de persoon jou betaalt, niet de bankrekening van de persoon.

"Hangt van je data behoefte af", zei Dos al.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/04/2014 15:12:09
Quote Anchor link
Sorry dat ik er ff op door hamer, maar ik probeer het voor mezelf duidelijk te krijgen.

We constateerder eerder dat één persoon meerdere rekeningen kan hebben, en dat meerdere personen dezelfde rekening kunnen hebben. En om die reden hadden we gezegd dat een bank.rek.nr. dus geen property is van een persoon. Toen zei Ivo ineens:

Quote:
Als het gaat om de rekening waarvan jouw webshop incasseert en terugstort.
dan wel.

Dat snap ik niet. Waarom zou het in deze situatie ineens wel een property zijn? Ik zou dan namelijk eerder denken dat je een persoon koppelt aan een webshop, en die webshop koppelt aan een bankrekening.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

03/04/2014 15:16:22
Quote Anchor link
Dan is het geen property van de persoon, maar van de transactie/betaling in de webshop.
 
Ivo P

Ivo P

03/04/2014 16:00:48
Quote Anchor link
Er zit een verschil tussen iets maken dat de algemene werkelijkheid kan beschrijven/vatten
En wat praktisch is bij een site.

Voorbeeld een website van een vereniging.
De bankrekening waarmee persoon zijn maandelijke contributie betaalt (incasso) is daar dé rekening.

Bij de site die budgetcoach speelt, moet je ál je rekeningen op kunnen geven
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.