persoon class

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving Java ontwerpen, bouwen en testen (T-shaped). Als senior ontwikkelaar ben je bekend in zowel de back-end als de frontend van een applicatie. Angular, Continious Delivery / Integration. Een ervaren iemand die de leiding kan nemen, een weg vindt in nieuwe situaties, en in oude applicaties. Initiatiefrijk, bekend met de (technische) omgevingen die we bij duo gebruiken, niet te beroerd om collega’s te helpen. Als senior programmeur in staat om op te treden als lead programmeur. Ondersteunt de testers bij de testautomatisering en minder ervaren programmeurs bij dagelijks werkzaamheden. Dit laatste met name op het gebied van Angular. Achtergrond

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Om half 9 kom jij binnen en pak jij als eerst natuurlijk een bakje koffie of thee. Vervolgens ga jij je voorbereiden op de stand-up van kwart voor 9. Zijn er bijvoorbeeld dingen waar jij nog tegen aan loopt? Of is er nog code die getest of gereviewd moet worden? Vervolgens starten jullie met de stand up en na de stand up zoeken jullie elkaar op en gaan jullie aan de slag. Als team met 6 developers werken jullie in drie wekelijkse sprints. Het einde van een sprint is altijd op een donderdag zodat jullie op vrijdag de demo

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Magento developer

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functieomschrijving PHP Developer met brede ervaring gezocht! Ben jij een Full Stack PHP Developer met brede ervaring die toe is aan een volgende stap? Lees dan snel verder! Voor onze eindklant in de regio Nunspeet zijn wij op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT Team van deze organisatie gaat versterken. Wij zoeken een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die er voor gaat zorgen dat deze innovatieve organisatie de volgende stap gaat maken. Om deze functie goed uit te kunnen voeren moet je communicatief goed zijn en in staat zijn om zelfstandig problemen op te lossen. Daarnaast bestaat

Bekijk vacature »

Senior Node.js developer Digital Agency

Functie Door de groei van de organisatie zijn ze op zoek naar een Tech Lead. Als tech lead ben jij verantwoordelijk Als Back end Node.js developer kom je terecht in een van de 8 multidisciplinaire teams in het projectenhuis. Afhankelijk van jouw interesses, wensen en capaciteiten word je bij projecten en onderwerpen naar keuze betrokken. Als ervaren ontwikkelaar zul jij vaak leiding nemen in de projecten en in het team een aanvoerder zijn van technische discussies. Uiteindelijk wil jij natuurlijk de klantwensen zo goed mogelijk vertalen naar robuuste code. De projecten kunnen varieren van langlopende- tot kleinschalige trajecten. Voorheen werkte

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

.NET Developer te Naarden

Bedrijfsomschrijving Voor mijn klant ben ik op zoek naar een .NET Developer om het huidige team te komen versterken. Deze organisatie bevindt zich in de logistieke sector, en zij hebben een eigen ERP systeem ontwikkeld dat zij inzetten ter optimalisatie van de logistieke processen van haar eindklanten. Deze organisatie bestaat inmiddels al ruim 20 jaar, waarbij zij een duidelijke missie hebben, namelijk: het werk van de eindklant makkelijker maken door de systemen die zij leveren. Ze werken over heel de wereld, wat deze organisatie een echte internationale speler maakt. Binnen de organisatie kenmerken ze zich door een dynamische en professionele

Bekijk vacature »

Ervaren Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als ervaren developer zul je hiernaast ook andere developers assisteren en waar nodig de leiding nemen in het project.

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

PHP Developer - Draag bij aan de maatschappij!

Bedrijfsomschrijving Wil jij als applicatieontwikkelaar deel uitmaken van een gedreven ontwikkelteam en werken aan innovatieve producten? Dan hebben wij dé uitdaging voor jou! Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die samen met ons de technische ondergrond van onze producten verder wil ontwikkelen met behulp van PHP. Met jouw expertise geef je de finishing touch aan onze producten om jezelf steeds opnieuw weer te verrassen. Functieomschrijving Bij ons staan innovatie en creativiteit centraal. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste PHP ontwikkelaar die nieuwe ideeën en inzichten kan inbrengen en daarmee zichzelf en het team verder kan laten groeien.

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2

Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/04/2014 16:13:13
Quote Anchor link
>> De bankrekening waarmee persoon zijn maandelijke contributie betaalt (incasso) is daar dé rekening.

Ja, maar dat maakt het dan toch niet ineens een property van de Person class. Dat is wat ik bedoel.

In code:

Je zou toch niet dit doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$person
       = new Person(5);
$bank_account = $person->get_bank_account();
?>

Maar eerder zoiets:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$person
       = new Person(5);
$bank_account = new BankAccount($person->getId());
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 10:02:58
 
Wouter J

Wouter J

03/04/2014 16:13:30
Quote Anchor link
Ozzie, en waar wil je dit dan voor gebruiken? Het is echt zinloos om een klasse te maken waarvoor je nog geen doel hebt. Stel je wilt voor je security systeem van je framework een soort van basis hebben voor de user die je beveiligt, dan gebruik je een UserInterface oid. Maar zomaar een klasse volgooien met allemaal properties die je de ene keer wel en de andere keer niet gebruikt is echt zinloos. Want wat de user klasse dan allemaal nog meer nodig heeft:
- Oogkleur
- Lichamelijke klachten
- Allergiën
- Haarkleur
- Zijn DNA
- Merk kleren
- Favoriete TV show
- Kleur van de auto
- Partner
- Kinderen
- Kleinkinderen
- Overkleinkinderen
- Misschien heeft die overoverkleinkinderen
- Overgrootvader
- Grootvader
- Overgrootmoeder
- Grootmoeder
- Sportvereniging
- Muziekvereniging
- Kerkelijk
- ...
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/04/2014 19:43:19
Quote Anchor link
Hey Wouter. Mja, k snap wat je bedoelt... ik wil een soort basis hebben, maar misschien kan ik er inderdaad beter eerst alleen de dingen inzetten die ik zeker nodig heb.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

23/04/2014 14:15:00
Quote Anchor link
Ola,

Nog een vraagje over een User class.

Als je een User class hebt, zit daar dan een class property $password in en een getPassword method?
 
Reshad F

Reshad F

23/04/2014 16:38:25
Quote Anchor link
Hangt er vanaf. Heb je die nodig voor je applicatie?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

23/04/2014 16:44:33
Quote Anchor link
@Reshad: dat was mijn vraag... of ik die nodig heb. Stel de gebruiker wil zijn wachtwoord wijzigen. Dan moet ie eerst z'n huidige wachtwoord invoeren. Dat zou ik dan uit de User class kunnen opvragen. Is dat gebruikelijk? Of ga je dan aan de hand van de user-id in de database opzoeken of het wachtwoord klopt?

Beide manieren zullen werken, maar ik vraag me dus af wat de gebruikelijke gang van zaken is.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

23/04/2014 16:48:48
Quote Anchor link
Het hangt er vooral van af volgens welk design pattern de class User aan de database hangt. Hoe heb je dat nu opgelost?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

23/04/2014 16:51:23
Quote Anchor link
Ward, dat moet nog gebeuren. Maar in principe kan ik in de User class stoppen wat ik zelf wil. Het is meer de vraag wat gebruikelijk is. Heeft een User class normaal gesproken een "getPassword" method?
 
Wouter J

Wouter J

23/04/2014 16:54:31
Quote Anchor link
Als ik een site heb zonder wachtwoord heeft ie dat niet.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

23/04/2014 16:59:57
Quote Anchor link
Het gevaar van een getPassword() is natuurlijk dat het op een gegeven moment een public function getPassword() wordt. Dan staat de achterdeur al half open.

Je hoeft niet per se een property $Password en een getter getPassword() te hebben. Het kan vereenvoudigd bijvoorbeeld ook zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
class User
{
    private $UserID;
    private $FirstName;

    public function __construct($user_id = null, $first_name = null)
    {

        $this->UserID = $user_id;
        $this->FirstName = $first_name;
    }
}


class UserMapper
{
    public static function findByUsernameAndPassword($username, $password)
    {

        $dbh = new DB();
        $stmt = $dbh->prepare('
            SELECT
              user_id, first_name
            FROM
              users
            WHERE
              username = :1
            AND
              password = SHA1(:2)
        '
);
        // Enzovoort totdat we een user uit de database te pakken hebben:
        return new User($row['user_id'], $row['first_name']);
    }
}

?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

23/04/2014 17:00:38
Quote Anchor link
Dat spreekt voor zich Wouter. Ik ga in dit geval uit van een User met een wachtwoord.
Zijn er situaties waarin je dit wachtwoord wilt opvragen aan het user object?

Dus kan het voorkomen dat je dit doet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$password
= $user->getPassword();
?>

De enige situatie die ik me zou kunnen voorstellen dat je dat doet op het moment dat de User zijn wachtwoord wilt wijzigen en om dan te controleren of het huidige wachtwoord klopt met het ingevoerde wachtwoord. Echter, je zou dit ook kunnen controleren door de database te raadplegen. Vandaar dus mijn vraag wat gebruikelijk is.

Toevoeging op 23/04/2014 17:03:32:

@Ward:

Oké. Jij raadt dus aan om niet zo'n method in te bouwen? Dat was inderdaad mijn vraag... of het "gevaarlijk" is om zoiets te doen. Het is naturlijk wel een hash, maar toch...
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.