PHP array in SQL query

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jeroen Zwammerdam

Jeroen Zwammerdam

29/08/2014 19:53:03
Quote Anchor link
Hoi Allemaal,

Ik zit me hier al een tijdje op stuk te bijten (en te zoeken op google) maar ik kom er niet uit.
Ik wil graag een getal uit een array in een SQL query zetten, hierbij een deel van de query:

...CASE WHEN $grootte < $range[$range_number][0][0]
THEN 1 ElSE 0 END AS Voorbeeld,....

Waarbij de array als volgt is:
$range = array(
array(
array (0,9),
array (10,19),
array (20,29),
array (30,39),
array (40,49),
array (50,59),),
array(...)...
en $range_number is een getal, bijvoorbeeld $range[0][0][0] = 0. Mijn 'oplossing' was om $range[0][0][0]
gelijk te stellen als een variable en die in plaats in de query zetten maar dan krijg ik weer tig variabelen. En als ik de query uitlees dan geeft deze Array[0][0] als antwoord. Wat doe ik fout danwel hoe kan ik $range[$range_number][0][0] toch in de query plaatsen?
Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 11:54:50
 
Willem vp

Willem vp

29/08/2014 19:56:36
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sql
= "...CASE WHEN $grootte < {$range[$range_number][0][0]} THEN ...";
?>

(let op de accolades)

of
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sql
= sprintf("...CASE WHEN $grootte < %d THEN ...", $range[$range_number][0][0]);
?>


of
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sql
= "...CASE WHEN $grootte < " . $range[$range_number][0][0] . "THEN ...";
?>


of, mijn favoriet voor grote queries,
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$sql
= <<<EOT
...
CASE
   WHEN $grootte < {$range[$range_number][0][0]}
      THEN
...
EOT
;
?>
Gewijzigd op 29/08/2014 20:01:49 door Willem vp
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

29/08/2014 20:18:20
Quote Anchor link
Ben wel benieuwd naar de gehele query
 
Jeroen Zwammerdam

Jeroen Zwammerdam

29/08/2014 20:58:39
Quote Anchor link
Dank voor het snelle antwoord! Ik ga de opties proberen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.