PHP in combinatie met css

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jirad o

jirad o

20/12/2014 16:56:18
Quote Anchor link
Hallo,

Heb momenteel een kleine simpele code welke gegevens uit een database haalt. Deze gevens worden vervolgens in een tabel gezet. Zou nu alleen graag willen dat de eerste cel-rij bijvoorbeeld kleur a heeft en de cel-rij hierna kleur b heeft. cel-rij 3 zou dan weer kleur a moeten hebben. Dit zou dus om en om moeten gebeuren.


De code die ik momenteel heb voor het tonen van de gegevens is als volgt';
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<table class="posts">
<tr><strong>
<td class="fposts">Titel</td>
<td class="aposts">Auteur</td>
<td class="cposts">Categorie</td>
<td class="tposts">Tijd</td>
<td class="sposts">Select</td>
</strong>
</tr>
<?php
$sql
= "SELECT * FROM blog_bericht ";
$resultaat = mysql_query($sql);
while ($row = mysql_fetch_array($resultaat))
{


?>

<tr>
<td><?php echo $row["titel"] ; ?></td>
<td><?php echo $row["author"]; ?></td>
<td><?php echo $row["categorie"]; ?></td>
<td><?php echo $row["tijd"]; ?></td>
<td>Select</td>
</tr>
<?php
}
?>

</table>



Met vriendelijke groet
Jirad
- Aar -:
Gelieve in het vervolg bij code de [code][/code]-tags gebruiken.
Hier kan je meer lezen over de mogelijke opmaakcodes.
Alvast bedankt!
Gewijzigd op 20/12/2014 20:12:02 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 06:59:07
 
- SanThe -

- SanThe -

20/12/2014 17:02:23
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

20/12/2014 20:09:34
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
tr:nth-child(even) {background: #CCC}
tr:nth-child(odd) {background: #FFF}
 
Eddy E

Eddy E

20/12/2014 21:00:27
Quote Anchor link
De optie van Frank lijkt mij dan inderdaad beter: minder code (HTML) en dus betere caching.
 
Jirad o

jirad o

21/12/2014 11:55:54
Quote Anchor link
Bedankt allemaal. Het is gelukt.
Alvast fijne feestdagen.

MVG jirad
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.