PHP Login Script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kevin Tipker

Kevin Tipker

01/09/2015 10:36:43
Quote Anchor link
Goedendag allemaal ik ben bezig met een login script alleen ik kom er op het moment even niet meer uit
Als iemand me hierbij kan helpen zou ik erg waarderen.

Veder ben ik net nieuw op dit forum dus sorry als ik iets verkeerd doe. ;D

Dit is een de login pagina...
Afbeelding

En dit is de login functie in de user class...
Afbeelding

Alvast bedankt :)
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 15:56:15
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/09/2015 10:43:59
Quote Anchor link
Je plaatje werkt niet. Kan je de relevante code in dit topic delen, tussen code-tags?

En kan je ook concreet vertellen wat je probleem is en waar je op vastloopt?
Gewijzigd op 01/09/2015 10:46:05 door - Ariën -
 
Kevin Tipker

Kevin Tipker

01/09/2015 10:47:58
Quote Anchor link
Sorry voor de plaatjes het werkte helaas niet.

Het probeem is dat als ik probeer in te loggen dat er geen session wordt gestart door het script. In mijn database script wordt session_start() wel meteen genoemd. De gegevens veder kloppen want dat heb ik gechecked in mijn database.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
if($user->is_loggedin()!="") {
    $user->redirect("profile");
}


if(isset($_POST['log_btn'])) {
    $umail = $_POST['user_email'];
    $upass = $_POST['user_pass'];

    if(!empty($umail) && !empty($upass)) {
        /*
        if($user->login($umail, $upass)) {
            $user->redirect("profile");
        } else {
            echo 'Wrong details';
        }
        */

        $user->login($umail, $upass);
    }
}

?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
public function login($umail, $upass) {
        $umail = stripcslashes(strip_tags($umail));
        $upass = stripcslashes(strip_tags($upass));
        $upass = md5($upass);

        try {
            $query = "SELECT * FROM users WHERE user_email = :email AND user_password = :password";
            $stmt = $this->db->prepare($query);
            $stmt->bindValue(":email", $umail);
            $stmt->bindValue(":password", $upass);
            $stmt->execute();
            $userRow = $stmt->fetchAll(PDO::FETCH_ASSOC);

            if($stmt->fetchColumn() == 1) {
                $_SESSION['user_session'] = $userRow['userID'];
                return true;
            }
else {
                return false;
            }
        }
catch(PDOException $e) {
              echo $e->getMessage();
        }

    }

?>


Ik kon zo 1 2 3 geen code tagg vinden...
Gewijzigd op 01/09/2015 10:59:04 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/09/2015 10:55:09
Quote Anchor link
Die is er gewoon:
[code] en [/code]

Zet verder error_reporting en display_errors eens aan.
 
Kevin Tipker

Kevin Tipker

01/09/2015 11:04:55
Quote Anchor link
Oke bedankt zal ik voortaan doen en die heb ik allebei aanstaan.
 
Remco van der Velde

Remco van der Velde

01/09/2015 11:12:56
Quote Anchor link
Voordat je de sessie variabele zet, kun je eventueel ff een check doen, of je sessie inderdaad al gestart is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if (!isset($_SESSION)) { session_start(); }


of

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if (session_status() !== PHP_SESSION_ACTIVE) {session_start();}
Gewijzigd op 01/09/2015 11:13:32 door Remco van der Velde
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

01/09/2015 13:50:44
Quote Anchor link
Kevin Tipker op 01/09/2015 10:47:58:
Het probeem is dat als ik probeer in te loggen dat er geen session wordt gestart door het script.

Waar leid je dit uit af? En wat bedoel je hier uberhaupt mee? Zet session_start() op een vaste plaats.

Overigens is dat stripcslashes en strip_tags geneuzel nergens goed voor / nergens voor nodig.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.