PHP nummering toplijst

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP er

PHP er

13/06/2014 09:52:05
Quote Anchor link
Hi,

Weet iemand hoe ik een automatische nummering kan maken zonder dat de positie van diegene in de db staat?

Ik wil het volgende hebben;

1. Joost
2. Patricia
3. Jan

Er staat me iets van bij dat dit niet op basis van een ingevulde waarde moet zijn, maar er een bepaalde code ingevoerd kan worden wat eigenlijk gewoon de nummers invoerd in je while.
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 02:29:54
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

13/06/2014 10:07:36
Quote Anchor link
In sql:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
SELECT
    FIND_IN_SET(SELECT score FROM scores ORDER BY score DESC) rank,
    name
FROM
    scores
ORDER BY score DESC
Gewijzigd op 13/06/2014 10:12:18 door Ger van Steenderen
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

13/06/2014 10:16:49
Quote Anchor link
In HTML:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<ol>
  <li>Joost</li>
  <li>Patricia</li>
  <li>Jan</li>
</ol>


In PHP:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$personen
= array(
    'Joost',
    'Patricia',
    'Jan',
);


$nummer = 1;
foreach ($personen as $persoon) {
   echo '<p>' . $nummer . '. ' . $persoon . '</p>';
   $nummer++;
}

?>
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

13/06/2014 12:06:17
Quote Anchor link
en in javascript? :p
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.