PHP Random Object Generator

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bob Kresno

Bob Kresno

04/10/2015 05:24:54
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik ben probeer een generator te maken die een willekeurige voetbalclubs uit kiest.
Ik wil graag dat je op een knop drukt en dat er dan zomaar een club tevoorschijn komt.
Tot nu is het niet echt gelukt en is dit er uitgekomen zover:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<!DOCTYPE html>
<html>
<body>

<h2>You Random Genarated Club is:<h2>




<?php
$input
= array("ADO Den Haag ","Ajax","AZ","De Graafschap","Excelsior","FC Groningen","FC Twente","FC Utrecht","Feyenoord","Heracles Almelo","NEC","PEC Zwolle","PSV","Roda JC Kerkrade","SC Cambuur","sc Heerenveen","Vitesse","Willem II"
);
$rand_keys = array_rand($input, 2);
echo $input[$rand_keys[0]] . "\n";


?>

</body>
</html>


Heeft iemand tips hoe ik dit beter kan doen, alvast bedankt.

Code tags toegevoegd[/modedit]
Gewijzigd op 04/10/2015 17:53:15 door Bas IJzelendoorn
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 13:33:41
 
Johan K

Johan K

04/10/2015 07:24:30
Quote Anchor link
Je zou toch echt met html forms moeten gebruiken om met "knoppen" te werken. Maar hoe je "deze" code beter kan doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
 $clubs
= ["ADO Den Haag","Ajax","AZ","De Graafschap","Excelsior","FC Groningen","FC Twente","FC Utrecht","Feyenoord","Heracles Almelo","NEC","PEC Zwolle","PSV","Roda JC Kerkrade","SC Cambuur","sc Heerenveen","Vitesse","Willem II"];
 $rclub = array_rand($clubs);
 echo $rclub . "\n";
?>




Ik zou als ik jouw was de clubs iets dynamischer te maken. Mochten er in de toekomst clubs bijkomen of verdwijnen staan deze direct in je code en is dit lastig aan te passen. Je zou een database kunnen gebruiken of voor simpel gebruik of een text bestand met op elke lijn een andere club.
Gewijzigd op 04/10/2015 07:46:21 door Johan K
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

04/10/2015 14:33:26
Quote Anchor link
Indetificeer clubs met een vast nummer (een club id).

Werken met een database lijkt mij ook wel een stak plan.
 
Pipo Clown

Pipo Clown

04/10/2015 16:14:55
Quote Anchor link
Om te voorkomen dat clubs tegenover zichzelf komen te staan zou ik een getrokken vlub ook uit de array verwijderen.
 
Bob Kresno

Bob Kresno

05/10/2015 02:53:14
Quote Anchor link
Database lijkt me best wel een mooi idee, alleen het is echt al een tijd geleden dat ik zo bezig geweest ben met PHP hoe kan ik dit het beste aanpakken? En kan je met php er ook voor zorgen dat er gelijk ook een afbeelding bij de bepaalde club komt?

Toevoeging op 05/10/2015 04:02:07:

Het moet zoiets als dit worden. https://www.chrishair.co.uk/fifa16/#
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

05/10/2015 08:49:48
Quote Anchor link
Hoi Bob,

phpMyAdmin is wel de meest bekende database-management tool. 10 tegen 1 dat deze al op je pc/server geïnstalleerd is. Op youtube staan wel leuke video's die laten zien hoe je hiermee aan de slag kunt.
Hier een leuke start als je wilt leren over SQL en MySQL in combinatie met PHP.
Gewijzigd op 05/10/2015 08:53:45 door Frank Nietbelangrijk
 
Bob Kresno

Bob Kresno

05/10/2015 20:57:49
Quote Anchor link
Hm das erg lastig.. Ik heb nu Wampserver dat heeft ook Mysql zou iemand een voorbeeldje kunnen maken. hoe het eruit ziet met een randomnizer en dan met een database?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/10/2015 21:34:55
 
Bob Kresno

Bob Kresno

06/10/2015 02:44:49
Quote Anchor link
Ik heb nu een database Met ID's maar hoe kan ik dit nu random genereren zonder dat dit opnieuw voorkomt?

Toevoeging op 06/10/2015 13:56:28:

Heb nu zelf wat gevonden heb nu deze lijn

$query = "SELECT TOP 1 column * FROM clubs ORDER BY NEWID()" ;

Krijg alleen steeds een Error:
Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in

Iemand een idee waar ik de mist in ga?
 
- SanThe -

- SanThe -

06/10/2015 13:59:02
Quote Anchor link
Dan zal de query mislukt zijn.
Bouw nette foutafhandeling in.
 
Bob Kresno

Bob Kresno

06/10/2015 14:02:14
Quote Anchor link
Nevermind ik heb het al gevonden, bedankt!

Toevoeging op 06/10/2015 14:06:06:

Alleen nu weet ik niet hoe je hetzelfde antwoord niet nog een keer krijgt, weet iemand dit :P ?
Gewijzigd op 06/10/2015 14:20:17 door Bob Kresno
 

06/10/2015 14:19:29
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
//opzetten databaseconnectie
$db = new mysqli(<connectiedetails>);
//queries
$result = $db->query('SELECT FLOOR(RAND() * COUNT(*)) AS `sample` FROM `clubs`');
$row = $result->fetch_assoc();
$result->free();
$result = $db->query('SELECT * FROM `clubs` LIMIT ' . $row['sample'] . ', 1');
$club = $result->fetch_assoc();
$result->free();
//test uitvoer
header('Content-type: text/plain');
var_dump($club);
die();
?>
Gewijzigd op 06/10/2015 14:21:48 door
 
Bob Kresno

Bob Kresno

06/10/2015 14:26:38
Quote Anchor link
Dank u wel, denk dat ik het zo wel voor elkaar krijg iedereen bedankt voor het helpen! Behalve dan van het resultaat dat maar 1x voor mag komen.
Gewijzigd op 06/10/2015 14:37:37 door Bob Kresno
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.