PHP scandir werkt niet goed

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Danny von Gaal

Danny von Gaal

17/07/2014 23:22:17
Quote Anchor link
Dit heb ik ergens in een file staan genaamd fotos.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
                $objScan
= scandir("wittehuis");
                foreach ($objScan as $value) {
                    echo "folder : $value<br>";
                }

                ?>


In dezelfde folder als fotos.php staat ook een map die heet "wittehuis" met daarin een paar bestanden.
Alleen zodra ik dit bestand aan roep dan krijg ik deze melding:

Warning: scandir(wittehuis): failed to open dir: No such file or directory in /var/www/website/public_html/includes/fotos.php on line 42 Warning: scandir(): (errno 2): No such file or directory in /var/www/website/public_html/includes/fotos.php on line 42 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/website/public_html/includes/fotos.php on line 43

Wie kan mij vertellen waarom hij in mijn file loopt te zoeken ipv in die folder?
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 18:47:35
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/07/2014 23:45:44
Quote Anchor link
'wittehuis' is geen directory, zoals jij het aangeeft.
Gebruik eens '/wittehuis'
Gewijzigd op 17/07/2014 23:55:50 door - Ariën -
 
Danny von Gaal

Danny von Gaal

18/07/2014 00:47:01
Quote Anchor link
Thanks voor de snelle reactie maar dit had ik ook al geprobeerd en werkt helaas niet.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/07/2014 00:52:18
Quote Anchor link
Zou moeten werken. Heb je een overzicht van je mappenstructuur anders?
 
Tim S

Tim S

18/07/2014 00:57:02
Quote Anchor link
Probeer anders het volledige path eens.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$dir
= __DIR__ . '/wittehuis';

if( file_exists($dir) )
{

   echo 'Dir bestaat :>!';
   $objScan = scandir($dir);
}

else
{
   echo $dir . ' bestaat niet :<';
}

?>
Gewijzigd op 18/07/2014 00:57:18 door Tim S
 
Chris -

Chris -

18/07/2014 01:04:19
Quote Anchor link
file_exists? waarom niet gewoon is_dir? kijk overigens ook eens naar de directory iterator, werkt beter dan zowel scandir als glob (minder memory, veel minder memory)
 
 - Diov  -

- Diov -

18/07/2014 09:35:06
Quote Anchor link
file_exists() — Checks whether a file or directory exists

Return: True/False

http://php.net/manual/en/function.file-exists.php
 
Danny von Gaal

Danny von Gaal

21/07/2014 21:14:45
Quote Anchor link
Excuus voor mijn late reactie maar ik was het hele weekend van huis.
Ik heb bovenaan het script geplaatst wat Tim S zei en nu werkt het goed!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $dir = __DIR__ . '/het-witte-huis'; ?>


Bedankt voor de moeite allen.

Toevoeging op 22/07/2014 21:07:33:

Momenteel is dit mijn scriptje om foto's uit een folder uit te lezen en ze te weergeven:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
                            $dir
= "/fotos/het-witte-huis/";
                            if( file_exists(__DIR__ . $dir) )
                            {
                            
                                $allFiles = scandir(__DIR__ . $dir);
                                $files = array_diff($allFiles, array('.', '..'));
                                foreach ($files as $value) {
                                ?>

<figure class="left marg_right1"><a href="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $dir; echo $value; ?>
" class="lightbox-image" data-type="prettyPhoto[group2]"><span></span><img src="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $dir; echo $value; ?>
" height="128" alt="Het Witte Huis" style="border:5px solid white"></a></figure>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
                                }
                            }

                            else
                            {
                                echo "Helaas, deze foto's zijn nog niet beschikbaar.";
                            }

                            ?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.