php uitvoeren in blogger

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Toska Helder

Toska Helder

26/01/2015 19:42:35
Quote Anchor link
Hoi, ik heb een php-script geschreven om bezoekers van mijn blog al naar gelang de taal die ze spreken een andere advertentie te laten zien. Het script staat hier: http://www.patterns.smalldreamfactory.com/pdf/banner.php. Het script lijkt te werken.

Op mijn blog in blogger plaats ik in de zijbalk het volgende script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<object width="200" height="200" type="text/html" data=" http://www.patterns.smalldreamfactory.com/pdf/banner.php"></object>


Het probleem is dat als ik in blogger op deze manier verwijs naar een voorbeeld script dat het wel werkt, maar dat als ik verwijs naar mijn eigen geschreven script dat het niet werkt (er verschijnt geen plaatje in de zijbalk van mijn blog.)

Ik zal mijn eigen php-script hieronder plaatsen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
<?php
function comefrom()
{

$lang = $_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE'];
if (substr($lang, 0, 2) == 'nl')
{
    
    ?>

<html>
<body>
<a href="http://www.dedroomfabriek.blogspot.com/nl" rel="nofollow" target="_blank"><img border="0" src="http://3.bp.blogspot.com/-P1VrgVYRHfk/VI8j6-KbyuI/AAAAAAAAHSs/slpCrieg55s/s1600/Banner%2BPassion%2BPrints.png" height="200" width="200" /></a>
</body>
</html>
<?php
}
elseif (substr($lang, 0, 2) == 'be')
{
    
?>

<html>
<body>
<a href="http://www.smalldreamfactory.blogspot.com/" rel="nofollow" target="_blank"><img border="0" src="http://3.bp.blogspot.com/-SEaMfYNcrEc/VLDkYc5OghI/AAAAAAAAHb8/xZbKVQ-JoVA/s1600/afs_Partnerbanner_250px.png" height="200" width="200" /></a>
</body>
</html>
<?php
}
elseif (substr($lang, 0, 2) == 'de')
{

?>

<html>
<body>
<a href="http://www.smalldreamfactory.blogspot.com/" rel="nofollow" target="_blank"><img border="0" src="http://3.bp.blogspot.com/-SEaMfYNcrEc/VLDkYc5OghI/AAAAAAAAHb8/xZbKVQ-JoVA/s1600/afs_Partnerbanner_250px.png" height="200" width="200" /></a>
</body>
</html>
<?php
}
else {
?>

<html>
<body>
<a href="http://www.smalldreamfactory.blogspot.com/" rel="nofollow" target="_blank"><img border="0" src="http://3.bp.blogspot.com/-SEaMfYNcrEc/VLDkYc5OghI/AAAAAAAAHb8/xZbKVQ-JoVA/s1600/afs_Partnerbanner_250px.png" height="200" width="200" /></a>
</body>
</html>
<?php
}
}

comefrom();
// this line calls the function..
?>



Kan iemand mij hiermee helpen?
Alvast heel erg bedankt!
Gelieve in het vervolg bij code de [code][/code]-tags gebruiken.
Hier kan je meer lezen over de mogelijke opmaakcodes.
Alvast bedankt![/modedit]
Gewijzigd op 27/01/2015 07:46:14 door Toska Helder
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 14:17:55
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/01/2015 20:09:53
Quote Anchor link
Waarom gebruik je niet gewoon een iFrame i.p.v. een object? De objecten zijn bedoeld voor audio, video, Java applets, ActiveX, PDF en Flash.
 
Toska Helder

Toska Helder

26/01/2015 20:25:28
Quote Anchor link
Hoi Aar, dankjewel voor je antwoord. Ik heb het nu geprobeerd met een iframe;

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<iframe src="http://www.patterns.smalldreamfactory.com/pdf/banner.php" name="banner" scrolling="no" frameborder="no" align="right" height = "200px" width = "200px">
</iframe>


Dit geeft helaas hetzelfde resultaat; het voorbeeld php script werkt wel, mijn eigen php script werkt niet.
Gewijzigd op 27/01/2015 09:27:40 door Toska Helder
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

26/01/2015 20:32:35
Quote Anchor link
Misschien is dat een security-restrictie in het gebruik van iframes, dat je niet naar andere domeinen kan refereren? Probeer je vanaf domein A (je blog) middels een irame informatie van domein B (waar je bannercode staat) op te vragen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/01/2015 20:35:23
Quote Anchor link
Ik gok erop dat ze een bescherming hebben ingebouwd om iframen te voorkomen. Ik krijg hem ook met geen mogelijkheid ingebouwd, en mijn FireBug console toont een vrijwel lege broncode.
 
Toska Helder

Toska Helder

26/01/2015 20:58:05
Quote Anchor link
ja, ik probeer via domein A middels een iframe informatie van domein B op te vragen. Het werkt wel met het script: http://www.patterns.smalldreamfactory.com/pdf/hello%20world.php


oh, ik zie het al, er zit vast een fout in de php-code die ik schreef. Klopt, bij paginabron van http://www.patterns.smalldreamfactory.com/pdf/banner.php laat de webbrowser maar een klein stukje html zien.
Gewijzigd op 26/01/2015 21:00:55 door Toska Helder
 
Victor -

Victor -

26/01/2015 21:41:16
Quote Anchor link
Als je het houd bij alleen een plaatje (geen tekst) dan kun je met een simpele redirect al alles aan.

Maak op blogger een image met de source naar je script en voila.

Voorbeeld script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
$lang
= $_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE'];
if (substr($lang, 0, 2) == 'nl') {    
    header('Location: http://3.bp.blogspot.com/-P1VrgVYRHfk/VI8j6-KbyuI/AAAAAAAAHSs/slpCrieg55s/s1600/Banner%2BPassion%2BPrints.png');
}

elseif (substr($lang, 0, 2) == 'be') {    
    header('Location: http://3.bp.blogspot.com/-SEaMfYNcrEc/VLDkYc5OghI/AAAAAAAAHb8/xZbKVQ-JoVA/s1600/afs_Partnerbanner_250px.png');
}

elseif (substr($lang, 0, 2) == 'de') {
    header('Location: http://3.bp.blogspot.com/-SEaMfYNcrEc/VLDkYc5OghI/AAAAAAAAHb8/xZbKVQ-JoVA/s1600/afs_Partnerbanner_250px.png');
}

else {
    header('Location: http://3.bp.blogspot.com/-SEaMfYNcrEc/VLDkYc5OghI/AAAAAAAAHb8/xZbKVQ-JoVA/s1600/afs_Partnerbanner_250px.png');
}

?>


---edit----
indent
Gewijzigd op 26/01/2015 21:42:15 door Victor -
 
Toska Helder

Toska Helder

26/01/2015 21:51:03
Quote Anchor link
Victor het werkt, super! Is dit ook mogelijk met een andere link (url) per plaatje?

Toevoeging op 26/01/2015 22:05:48:

Het werkt!

Ik heb er nog een script bijgeschreven voor de links:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
$lang
= $_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE'];
if (substr($lang, 0, 2) == 'nl') {    
    header("Location: http://www.dedroomfabriek.blogspot.com");
}

elseif (substr($lang, 0, 2) == 'be') {  
    header("Location: https://www.smalldreamfactory.blogspot.com");
}

elseif (substr($lang, 0, 2) == 'de') {
    header('Location: https:/www.smalldreamfactory.blogspot.com');
}

else {
    header('Location: https://www.smalldreamfactory.blogspot.com');
}

?>


en de volgende script in blogger gezet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="http://www.patterns.smalldreamfactory.com/pdf/victor links.php" rel="nofollow" target="_blank"><img border="0" src="http://www.patterns.smalldreamfactory.com/pdf/victor.php" height="200" width="200" /></a>


Super, bedankt!
Gewijzigd op 27/01/2015 09:28:28 door Toska Helder
 
Victor -

Victor -

27/01/2015 00:26:09
Quote Anchor link
Graag gedaan! ;)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.