PHP variabele gebruiken in HTML

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Johnny Test

Johnny Test

19/11/2014 22:01:59
Quote Anchor link
Ik heb een variabele "gebruikersnaam" met een session in mijn php-code aangemaakt.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$_SESSION['gebruikersnaam'] = $gebruikersnaam;


Hoe laat ik deze variabele zien via mijn html-code?
(Bijvoorbeeld " Welkom 'Gebruikersnaam' ")
Gewijzigd op 19/11/2014 22:06:32 door Johnny Test
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 14:47:48
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

19/11/2014 22:25:41
Quote Anchor link
Daarvoor zul je in je html-code /op de plaats waar je die tekst wilt plaatsen, een stukje php-code moeten opnemen (echo).
 
- SanThe -

- SanThe -

19/11/2014 22:28:19
Quote Anchor link
En het bestand dus ook de .php extensie geven.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

19/11/2014 22:35:14
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
 $username
= 'Gerrit';
?>

<!DOCTYPE html>
<html>
    <head>
        <title>title</title>
        <meta charset="UTF-8">
        <script>
            window.onload = function() {
                var username = "<?php echo $username; ?>";
                alert("Welkom " + username);
            }
         </script>
    </head>
    <body>
        
    </body>
</html>
 
Kevin J

Kevin J

20/11/2014 08:55:43
Quote Anchor link
Dit kan in heel simpel php/html dan zou je zo iets moeten doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Welkom <?php echo $_SESSION['gebruikersnaam']?> op deze site!


Zorg wel voor 3 dingen:
1. De sessie is al gezegd
2. Boven de pagina moet session_start(); staan
3. Het moet een .php bestand zijn
Gewijzigd op 20/11/2014 08:56:23 door Kevin J
 
Johnny Test

Johnny Test

21/11/2014 16:50:22
Quote Anchor link
Bedankt kevin :) dat is precies wat ik zocht
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.