phpBB 3.1 Extensie: krijg het niet aan de praat

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Eddy E

Eddy E

28/12/2014 13:23:22
Quote Anchor link
Ik word er helemaal gek van.
Al 3 uur bezig, maar kom geen steek verder.

Ik heb een extension gemaakt voor phpBB 3.1, exact volgens de (ontzettend beknopte) handleiding op https://www.phpbb.com/extensions/writing/
Elk ding lijkt mij goed en de extension wordt ook goed 'geïnstalleerd' in het ACP.

Maar het doet NIETS!

Bestanden (het zijn er 2...): http://www.zunflappie.nl/phphulp/ext.zip

Live voorbeeld op http://zunflappie.nl/phpbb31/posting.php?mode=reply&f=2&t=4
Je kan inloggen met admin/admin en dan kan je ook de admin in...

Weet iemand wat ik fout doet? Want anders kom ik geen steek verder en heb nog minstens 5 extensions te maken, waarvan dit wel de kleinste is.
Het enig wat ik met deze extensie wil doen is het vervangen van 1 template-bestand.
Ja: ik kan er een nieuwe stijl voor maken, maar er gaat nog meer bijkomen, dus het moet gewoon met een extensie kunnen.
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 10:46:30
 
Eddy E

Eddy E

02/01/2015 08:17:55
Quote Anchor link
Ik ben al wat verder en krijg inmiddels al een linkje in #navbar

Maar nu nog een nieuwe pagina toevoegen:

/ext/erkelens/topicphotoalbum/config/services.yml:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
services:
    erkelens.topicphotoalbum.controller:
        class: erkelens\topicphotoalbum\controller\main
        arguments:
            - @config
            - @controller.helper
            - @template
            - @user


/ext/erkelens/topicphotoalbum/config/routing.yml:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
erkelens_topicphotoalbum_controller:
    path: /erkelens/{name}
    defaults: { _controller: erkelens.topicphotoalbum.controller:handle }


En tenslotte /ext/erkelens/topicphotoalbum/controller/main.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
<?php
/**
*
* @package phpBB Extension - Acme Demo
* @copyright (c) 2013 phpBB Group
* @license http://opensource.org/licenses/gpl-2.0.php GNU General Public License v2
*
*/


namespace acme\demo\controller;

class main
{
    /* @var \phpbb\config\config */
    protected $config;

    /* @var \phpbb\controller\helper */
    protected $helper;

    /* @var \phpbb\template\template */
    protected $template;

    /* @var \phpbb\user */
    protected $user;

    /**
    * Constructor
    *
    * @param \phpbb\config\config        $config
    * @param \phpbb\controller\helper    $helper
    * @param \phpbb\template\template    $template
    * @param \phpbb\user                $user
    */

    public function __construct(\phpbb\config\config $config, \phpbb\controller\helper $helper, \phpbb\template\template $template, \phpbb\user $user)
    {

        $this->config = $config;
        $this->helper = $helper;
        $this->template = $template;
        $this->user = $user;
    }


    /**
    * Demo controller for route /demo/{name}
    *
    * @param string        $name
    * @return \Symfony\Component\HttpFoundation\Response A Symfony Response object
    */

    public function handle($name)
    {

        $tekst = 'test';
        $this->template->assign_var('TOPICPHOTOALBUM_HTML', $tekst);

        return $this->helper->render('topicphotalbum.html', $name);
    }
}

?>


Nu staan alle bestanden in /ext/erkelens/topicphotoalbum/
In /ext/erkelens/topicphotoalbum/styles/all/topicphotoalbum.html staat de template:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<!-- INCLUDE overall_header.html -->
{TOPICPHOTOALBUM_HTML}
<!-- INCLUDE overall_footer.html -->


Dus main.php moet topicphotalbum.html openen en daarin TOPICPHOTALBUM_HTML gevuld geven.
Probleem is nu dat ik de foutmelding No route found for "GET /ext/erkelens/topicphotalbum/topicphotoalbum.php" voor http://zunflappie.nl/phpbb31/topicphotoalbum.php?id=3 te zien krijg!
Gewijzigd op 02/01/2015 08:42:55 door Eddy E
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

02/01/2015 08:43:46
 
Eddy E

Eddy E

02/01/2015 12:00:49
Quote Anchor link
Nee, daar staat wel het een en ander hoe je het kan maken, maar niet hoe je een template (waar géén EVENT in staat) kan vervangen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.