Popup met form erin

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Johan de wit

johan de wit

05/05/2015 13:34:42
Quote Anchor link
Bijvoorbeeld je heb drie stappen met form, als je meteen naar tweede stap gaat wil ik een div laten zien met een form van stap 1 zien of als sessie is verlopen bij stap 2 wil ik ook een div met form van stap 1 laten zien.
- Aar -:
Dit topic is verplaatst naar de juiste categorie.
Gewijzigd op 05/05/2015 13:47:35 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 11:38:20
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/05/2015 13:44:09
Quote Anchor link
Je wilt dus laten zien in de tweede stap van een formulier wat iemand heeft ingevuld in zijn eerste stap?
In dat geval kan je de ingevoerde gegevens opslaan in een PHP-sessie:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$_SESSION
['form'] = $_POST;
?>


In stap 2 kan je dan met $_SESSION['form']['VELDNAAM']; de ingevoerde waardes laten zien, waarna je deze bij stap 3 naar de database schrijft.
 
Johan de wit

johan de wit

05/05/2015 14:45:52
Quote Anchor link
- Aar - op 05/05/2015 13:44:09:
Je wilt dus laten zien in de tweede stap van een formulier wat iemand heeft ingevuld in zijn eerste stap?
In dat geval kan je de ingevoerde gegevens opslaan in een PHP-sessie:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$_SESSION
['form'] = $_POST;
?>


In stap 2 kan je dan met $_SESSION['form']['VELDNAAM']; de ingevoerde waardes laten zien, waarna je deze bij stap 3 naar de database schrijft.


Als form stap 1 niet is verzonden dan krijg je een popup melding met stap 1 erin, nadat je popup hebt ingevuld kan je weer verder gaan naar stap 2.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/05/2015 15:34:02
Quote Anchor link
Waarom een popup, als ik vragen mag?
 
Johan de wit

johan de wit

05/05/2015 16:00:49
Quote Anchor link
Natuurlijk mag je er naar vragen. Omdat doorlinken niet altijd handig is. Ik wil deze methode ook voor de andere pagina's gebruiken.
Bedankt voor het verplaatsen van mij topic!
Gewijzigd op 05/05/2015 16:01:26 door johan de wit
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/05/2015 16:24:52
Quote Anchor link
Op zich lijkt mij doorlinken erg handig, ik denk zelf dat je met een popup de boel juist onoverzichtelijker maakt? Maar goed, als je een sessie hebt, dan kan je die ook in een popup (ik hoop een overlay'ed popup zoals fancybox) gebruiken.
 
Eddy E

Eddy E

05/05/2015 17:24:52
Quote Anchor link
Als je naar stap 2 gaat zonder stap 1 te doen, waarom toon je dan niet gewoon stap 1 ipv 2?
 
Johan de wit

johan de wit

05/05/2015 19:54:57
Quote Anchor link
Zo iets als fancybox/lighbox2 ja. Hoe kan ik het html laten tonen als geen sessie aanwezig is?

Ik toon geen stap 2 en als hun direct daar zijn wil ik meteen een fancybox laten werken.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/05/2015 19:57:13
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
session_start();
if(!isset($_SESSION['form'])) {
?>

    HIER JE HTML!
<?php
}
?>
 
Johan de wit

johan de wit

05/05/2015 22:15:03
Quote Anchor link
Dank je wel. Als ik zo naar kijk dan moet het mij wel lukken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.