Presentie lijst updaten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior .NET developer

Functie Jij gaat als Medior .NET ontwikkelaar aan de slag in ons scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om onze spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als medior .NET developer ga jij werken aan een technisch hoogwaardig platform welke bezoekerspieken verwerkt van tienduizenden tot honderdduizenden gebruikers per minuut! Ons scrumteam werkt in drie wekelijkse sprints en wij beginnen iedere ochtend met een stand-up. Jij werkt bij ons met C# .NET, .NET Core, React.JS, Xamarin, Azure, Docker en Kubernetes. Wij hechten enorm veel waarde aan het leveren van hoogwaardige en kwalitatieve code. Zodra jij de

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jouw team van vier collega .NET developers is verantwoordelijk voor het bouwen van de ETL processen van jouw nieuwe werkgever. Op dit moment wordt de front-end gedaan door een extern team van professionals. Echter wilt jouw nieuwe werkgever graag intern deze kennis uitbreiden en heeft dan ook de ambitie om dit voor het eind van het jaar intern te gaan aanpakken. Dit betekend dat jij als .NET ontwikkelaar de ideale kans krijgt om jezelf samen met jouw collega’s te ontwikkelen als full stack developer. Als .NET ontwikkelaar werk jij bij deze gave werkgever met C# .NET, SQL, JavaScript, REST

Bekijk vacature »

Low Code Ontwikkelaar

In het kort Als Low Code Developer werk je aan projecten bij en voor onze klanten, waarbij je voor het ontwikkelen van de oplossingen een technisch low-code platform gebruikt. Samen met het team streef je naar de beste oplossing en bepalen jullie de juiste aanpak. Je rol is divers en je bent van begin tot eind betrokken bij de ontwikkeling zowel de back-end en de front-end van de applicatie. Naast de ontwikkeling en oplevering, breng je ook advies uit aan de klant waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. Je bent dan ook communicatief sterk en kunt je keuzes goed (inhoudelijk) onderbouwen.

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

PHP Web Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in de omgeving Roosendaal, zijn wij op zoek naar een PHP web developer met een aantal jaar werkervaring. Wil jij graag werken aan in-house software projecten voor diverse klanten? Voel jij je prettige in een klein team developers, waar jouw inbreng enorm gewaardeerd wordt? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse applicaties. Dit kan de ene keer een online platform voor aanbiedingen zijn, en de andere keer een software pakket dat gebruikt wordt om interne processen te automatiseren. Het zijn stuk voor

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van IT Operations Manager! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van

Bekijk vacature »

Software Developer Mendix / Maatschappelijk Betrok

Dit ga je doen Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Werken met Scrum methodiek; Ontwikkelen van vooruitstrevende oplossingen; Meedenken over nieuwe applicaties en ontwikkelingen; On the job eigen maken van de Mendix omgeving. Hier ga je werken Deze dynamische en snelgroeiende organisatie begeeft zich in de recyclingbranche. Zij nemen op duurzame en efficiënte manier de recycling op zich. Vanwege hun snelle groei zijn zij op zoek naar een young professional die zich graag wilt ontwikkelen als Mendix Developer. Je komt te werken binnen een IT team van +/- 15 medewerkers. Het huidige ‘vaste’

Bekijk vacature »

Fullstack developer (NodeJS, React, AWS)

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam, maar zoals gezegd komt er veel meer bij kijken dan alleen maar ontwikkelen. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden maar hiernaast doe je doorlopend onderzoek naar de inzet van bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Maar waar staan ze nu? Na een onderzoeksfase van ruim een jaar zijn

Bekijk vacature »
Jerry Zimmerman

Jerry Zimmerman

22/07/2014 11:47:03
Quote Anchor link
Aloha,

Laat ik voorop stellen : ik ben geen programmeur, slechts een amateur.
Momenteel ben ik bezig met een aanwezigheids registratie voor een sport club.
De leden zitten in een database , en een van de gegevens in die database is de trainings groep waarin ze behoren.
Ik heb een php script gemaakt waarin afhankelijk van de keuze van de groep, een lijst wordt getoond van mensen die in die groep horen. Met een foreach loop heb ik al deze mensen in een tabel gezet met achter elk lid een checkbox.
De lijst word prima weer gegeven en ook de checkboxes staan netjes achter elk lid, en ik kan ze aan en uit zetten. Maar hoe kan ik nu met een submit knop de waarden van de checkboxes updaten naar de database.

Ik heb zitten denken en proberen, maar krijg het gevoel dat dat helemaal niet gaat omdat je geen "unieke" waardes meer hebt zodra ze zijn neergezet in de tabel. Elke keer dat de loop een waarde neerzet heeft de variabele immers dezelfde naam.

Wie kan me een duwtje in de juiste richting geven.
Jerry
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 13:51:38
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

22/07/2014 12:01:17
Quote Anchor link
Je kunt een dubbele sleutel gebruiken van lid + training. Als je twee trainingen hebt (volgnummer 1 en 2), twee leden (lidnummers 234 en 235) en twee toestanden (1 voor present en 0 voor afwezig), dan krijg je bijvoorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
+-----+----------+---------+
| Lid | Training | Present |
+-----+----------+---------+
| 234 |    1     |    1    |
| 235 |    1     |    1    |
| 234 |    2     |    0    |
| 235 |    2     |    1    |
+-----+----------+---------+
 
Jerry Zimmerman

Jerry Zimmerman

22/07/2014 12:14:32
Quote Anchor link
Ik denk niet dat we over hetzelfde praten ik zal het verduidelijken met het deel van het script waar het over gaat :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php       //Toon de leden
        echo "<tr align=center>";

        //     Toon alle namen en achternamen
        foreach ( $presentie_leden_lijst AS $key=>$value )
        
            {

                // Student_nummer is onnodig in de tabel maar wel om de presentielijst bij te werken
                if ($key !== 'Student_nummer')
                echo '<td>'.$value.'</td>';
            }

            
            // Toon de checkbox voor de aanwezigheid selectie
            ?>

                <td><INPUT TYPE='CHECKBOX' name='aanwezig' value='<?php echo "$value";?>'></td>
            <?php
            
        echo "</tr>"; ?>


ieder lid word dus weergegeven in de tabel op de pagina. Maar welke waarde kan ik nu gegebruiken om per lid de aanwezigheids status te updaten in de database?

Iedere regel heeft immers dezelfde vaiabelen ($value) om de gegevens van het lid weer te geven in de tabel.

hmm door het openen en sluiten van de php tags gaat de weergave niet helemaal fris...
Gewijzigd op 22/07/2014 12:20:54 door Jerry Zimmerman
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

22/07/2014 12:25:56
Quote Anchor link
Als je in de checkbox name="afwezig[1234]" met unieke studentnummers gebruikt, retourneert het formulier $_POST['afwezig'] als een array met meerdere studenten.
 
Jerry Zimmerman

Jerry Zimmerman

22/07/2014 13:01:40
Quote Anchor link
ahhhh .... dat ga ik proberen, thnx.
Dat is mijn probleem, ik weet niet half wat er allemaal mogelijk is ;-)
 
Jerry Zimmerman

Jerry Zimmerman

24/07/2014 10:17:17
Quote Anchor link
Ik krijg er maar geen array uit. Ik heb het volgende gedaan :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php         //Toon de leden
        echo "<tr align=center>";

        //     Toon alle namen en achternamen
        foreach ( $presentie_leden_lijst AS $key=>$value )
        
            {

                // Student_nummer is onnodig in de tabel maar wel om de presentielijst bij te werken
                if ($key !== 'Student_nummer')
                echo '<td>'.$value.'</td>';
            }


            // Toon de checkbox voor de aanwezigheid selectie
            ?>

                <td><INPUT TYPE='CHECKBOX' name='aanwezig[<?php echo $value ?>]' value="<?php echo $present_status[$value][$datum_db] ?>" <?php if ($present_status[$value][$datum_db]=='1') { echo 'checked'; } ?>></td>
            <?php
            
        
        echo "</tr>"; ?>


maar op het formulier komt er geen array uit als ik $present op vraag :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$present = array(mysqli_real_escape_string($connection, isset($_POST['aanwezig'])));


Ik mis iets....maar wat...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/07/2014 10:26:55
Quote Anchor link
Waarom mysqli_real_escape_string erin?
 
Jerry Zimmerman

Jerry Zimmerman

24/07/2014 10:30:09
Quote Anchor link
Ik heb begrepen dat dat de zaak veiliger zou maken, ivm sql injectie.
 
- SanThe -

- SanThe -

24/07/2014 10:31:13
Quote Anchor link
Jerry Zimmerman op 24/07/2014 10:17:17:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$present = array(mysqli_real_escape_string($connection, isset($_POST['aanwezig'])));


Geen idee wat je aan het doen bent.
isset() geeft true of false => stel true
$present = array(mysqli_real_escape_string($connection, true));
en dat ga je beveiligen => geeft
$present = array(true);

Dus $present bevat een array met daarin 1 element en dat element is een boolean.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/07/2014 10:44:09
Quote Anchor link
Jerry Zimmerman op 24/07/2014 10:30:09:
Ik heb begrepen dat dat de zaak veiliger zou maken, ivm sql injectie.

En bent op een vrij exotische wijze een array aan het samenstellen, en dat is geen sql-query, dus kijk eens goed wat je aan het doen bent, en hoe je de functies moet gebruiken:

www.php.net/array
www.php.net/isset
www.php.net/mysqli_real_escape_string
Gewijzigd op 24/07/2014 10:44:36 door - Ariën -
 
Jerry Zimmerman

Jerry Zimmerman

24/07/2014 11:20:31
Quote Anchor link
Ik ga eens kijken , bedankt tot zo ver.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.