private static

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Randstad - Freelance Backend Developer/ Data Engin

Starting date: 10.05.2023 Salary range: €67,00 - €77,00 Duration: 6 months Hours: 40 Working model: Hybrid* MUST be NL based Job description: Our vision is to have a consistent and data driven experience for all sales across all our operating companies. Our mission is to enable our salespeople to be able to reach out to the right company at the right time. We do this by creating data driven micro services and solutions. We mainly focus on implementation in the Google Cloud but also integrate with local systems and other cloud solutions. A typical day: As a back-end developer you

Bekijk vacature »

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Front-end developer wanted! (Angular, React, Vue.j

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Binnen het team bouw je aan een applicatie met andere .Net Developers, testers een Product Owner en een Business Analyst. Met het team wordt de backlog besproken. In overleg claim jij jouw deel en zorgt ervoor dat onderhoud en innovatie wordt gerealiseerd. Het project dat momenteel draait is het opgraden van de omgeving. Doorontwikkelen van de huidige applicatie; Overleggen met teamleden om de backlog te verdelen; Onderhouden van de huidige omgeving; Sparren met de business en het ophalen van nieuwe requirements. Hier ga je werken De organisatie is een van de grootste landelijke aanbieder van diverse

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar .NET te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Je komt hier terecht bij een door-en-door softwarebedrijf, waarbinnen meerdere SaaS pakketten worden ontwikkelt voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de logistieke en medische branche. Deze organisatie kenmerkt zich door de hoge mate van complexiteit in de applicaties, wat betekent dat jij je hier niet zal gaan vervelen. Integendeel: Jij gaat hier elke dag ontzettend veel leren en je in razend tempo ontwikkelen als C# .Net Developer met focus op back-end. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen personen, waarvan het grootste deel zich richt op software development. De sfeer is informeel en professioneel. De producten

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Testen en valideren van de ontwikkelde software. Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je gaat aan de slag met diverse technologieën en frameworks. Denk hierbij aan C#, JS frameworks, HTML, CSS, TypeScript,

Bekijk vacature »

Python Developer

Dit ga je doen Als Python Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van Stuurprogramma's in Python zodat er verbindingen kunnen worden gelegd tussen besturingssystemen en (AV) hardware; Het testen en debuggen van Stuurprorgamma's; Het communiceren met noodzakelijke partijen in gevallen waar extra technische details nodig zijn om een Stuurprogramma te ontwikkelen of problemen op te lossen; Het maken van de nodige technische documentatie (in het Engels); Het participeren in een Scrum/Agile omgeving. Hier ga je werken Deze internationale organisatie is wereldwijd een succesvol producent en leverancier van professionele AV hard- en software. Klanten gebruiken de producten o.a. voor het

Bekijk vacature »

PHP Back-end Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Starter Werklocatie: Nijmegen Vacature ID: 13633 Introductie OUr client develop websites, webshops, and digital environments that are used by many visitors daily. They are seeking an experienced PHP-Developer Back-end to join the team. If you're looking for a position where you can tackle challenging, innovative, and multidisciplinary ICT projects and make a difference, this vacancy might be for you! Functieomschrijving As a PHP developer, you'll develop websites and digital environments used by many visitors daily. You'll work as a back-end developer and want to continuously develop in this field. You can work independently and efficiently,

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als Lead developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van circa 23 software engineers. Als team werken jullie agile en zijn termen als Continuous Integration en Continuous Delivery dagelijkse koek. Jullie werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel klanten een totaal oplossing aan te kunnen bieden. Jij wordt verantwoordelijk voor complete projecten waarbij jij als verantwoordelijke zorgt dat het project op de juiste manier blijft draaien. Zo haal jij ook de requirements op bij de klant en kijk jij samen met het team en met de salesafdeling hoeveel uren hiervoor nodig zijn. Daarnaast stuur jij jouw

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Frontend Developer – Leeuwarden Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Unthinking majority

unthinking majority

19/01/2015 23:08:26
Quote Anchor link
Hallo,

Is het een goede manier om vanuit een static functie inloggegevens
op te halen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
class DBverbinding{

private static $host;
private static $db;
private static $user;
private static $password;

public static function getHost(){
self::$host = "127.0.0.1";
return self::$host;
}


public static function getDB(){
self::$db = "unthinking";
return self::$db;
}


public static function getUser(){
self::$user = "";
return self::$user;
}


public static function getPW(){
self::$password = "";
return self::$password;
}
}

?>


Met private, protected en public werkt het namelijk allemaal vanuit een andere class.
Alvast bedankt.
Gewijzigd op 19/01/2015 23:08:59 door Unthinking majority
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 07:01:30
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

19/01/2015 23:32:20
Quote Anchor link
Unthinking majority op 19/01/2015 23:08:26:
Met private, protected en public werkt het namelijk allemaal vanuit een andere class.
Alvast bedankt.


vanuit de andere classes roep je enkel de methods (functies) aan. Probeer je echter de properties (variabelen) van de class te benaderen dan krijg je een foutmelding tenzij je de properties public maakt. Zo ook als je de methods private of protected maakt in plaats van public.
Gewijzigd op 19/01/2015 23:33:05 door Frank Nietbelangrijk
 
Unthinking majority

unthinking majority

19/01/2015 23:59:34
Quote Anchor link
Bedankt, dat klopt.
Ik zou protected methods willen ophalen vanuit de andere class.
DBverbinding::getHost() en de rest heb ik protected gezet.

Dat wil ik dan zo gebruiken maar ik krijg deze fout:
"Fatal error: Call to protected method DBverbinding::getHost() from context 'Unthinking' in i:\think\htdocs\unthinking.php on line 11"

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
include_once "DBverbinding.class.php";

class Unthinking{
private $host;
private $database;
private $username;
private $password;

public function __construct(){
    $this->host = DBverbinding::getHost();
    $this->database = DBverbinding::getDb();
    $this->username = DBverbinding::getUser();
    $this->password = DBverbinding::getDb();
        
    
        try{
            $this->db = new PDO("mysql:host=". $this->host .";dbname=". $this->database ."",$this->username /*,$this->password */);
            $this->db->setAttribute(PDO::ATTR_ERRMODE, PDO::ERRMODE_EXCEPTION);
        }

        catch(PDOException $e)
        {

            $this->set_error("Fout op regel: ".$e->getLine());
            $this->set_error("Foutmelding: ".$e->getFile());
            $this->set_error("Fout in bestand: ".$e->getMessage());
        }
}
}


$majority = new Unthinking;
?>
Gewijzigd op 20/01/2015 00:05:17 door unthinking majority
 
Dos Moonen

Dos Moonen

20/01/2015 00:18:54
Quote Anchor link
Nee.

Als je goed bezig bent komt je code in een version control system (VCS) te staan.
Wachtwoorden wil je niet in dat VCS hebben staan maar in een configuratie bestand.
Zet a.u.b. wel een dummy config bestand in je VCS.

Je mag helemaal zelf weten of dat config bestand een ini file, een yaml file, xml file, json file of iets dergelijks is.

Verder heb je die info alleen nodig om een connectie op te zetten. Zodra de connectie tot stand is gekomen (of dat mislukt) wil je eigenlijk dat die data nergens meer in PHP te vinden is.

Zet je het in een array? Weg met de array!
Maak je een DatabaseConfig class die het config bestand uit leest? Weg met de instantie zodra je de gegevens niet meer nodig hebt!

PS. dat je geen VCS gebruikt is geen reden om een slechte gewoonte aan te leren.
 
Unthinking majority

unthinking majority

20/01/2015 14:27:35
Quote Anchor link
Okeey,
Ik vind die manieren allemaal geweldig maar niet alle lijken mij echt veilig genoeg als ze
van overal bereikbaar kunnen zijn.
Alles in een array zetten is niet zo moeilijk en de array verwijderen of hergebruiken ook niet.
Op de website van yaml hebben ze het over een hack.
XML lijkt me handiger te gebruiken als er al een verbinding met een database is.
Json jquery is sowieso 90 kB en wil het liefst geen 90 kB dataverkeer gebruiken per inlogpoging.
ini lijkt me nog wel een handige manier.

Bij al deze vraag ik me wel af hoe de gegevens protected ingeladen kunnen worden dus niet buiten het object toegankelijk zijn.
Een slechte gewoonte aanleren is niet zo slecht volgens mij maar op gebied van veiligheid is het niet zo verstandig denk ik.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

20/01/2015 14:34:11
Quote Anchor link
>> Op de website van yaml hebben ze het over een hack.
>> XML lijkt me handiger te gebruiken als er al een verbinding met een database is.

Wat bedoel je hiermee? Yaml of xml heeft niks met veiligheid te maken.
 
Unthinking majority

unthinking majority

20/01/2015 15:00:15
Quote Anchor link
Ik zie nu inderdaad dat Yaml of xml niets met de veiligheid van elkaar te maken hebben.
In mijn geval lijkt Yaml of xml overbodig omdat ik
gegevens van een centraal punt op zou willen halen om verbinding te maken met MySQL.
Een soort DHCP functie waarbij elke class de gegevens op kan halen om verbinding te maken met MySQL.
Ik vraag me af hoe ik bijvoorbeeld een statische functie zou kunnen gebruiken om daarbij private properties op te kunnen halen.
In ieder geval bedankt.
Gewijzigd op 20/01/2015 15:03:28 door unthinking majority
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

20/01/2015 15:02:23
Quote Anchor link
Vergeet static, vergeet private ... en leg dan eens even in normale simpele taal uit wat je precies wilt, en waarom?
 
Unthinking majority

unthinking majority

20/01/2015 15:15:12
Quote Anchor link
In simpele taal:
toegang tot de database hergebruiken.

Inderdaad eerder protected dan private. (srry was foutje)
het gaat om dit stukje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$this
->host = DBverbinding::getHost();
$this->database = DBverbinding::getDb();
$this->username = DBverbinding::getUser();
$this->password = DBverbinding::getDb();
?>

Ik zou gegevens op willen halen maar ook willen hergebruiken.
Als host heb ik nu localhost of 127.0.0.1.
Maar als ik van host 1 naar host 2 ga wil ik niet dat alles gewijzigd moet maar dat er een vast centraal punt is.
Omdat het ip-adres van de mysql-host meestal niet variabel is, heb ik geleerd om static te gaan gebruiken.

Toevoeging op 20/01/2015 15:33:19:

Misschien een makkelijkere uitleg.

DATABASE gegevens
| |
\|/ \|/
registratie.php login.php
Gewijzigd op 20/01/2015 15:35:35 door unthinking majority
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

20/01/2015 15:46:06
Quote Anchor link
Maar wat is nu precies je vraag dan? Je kunt je database-gegevens toch gewoon ergens in een configuratiebestand zettten? Al je configuratiegegevens stop je in een object, en uit dat object kun je dan de gegevens ophalen.

Je zou ook kunnen gaan werken met een service container (dependency injection) maar ik weet niet of je daar de kennis voor hebt.
 
Unthinking majority

unthinking majority

20/01/2015 16:03:01
Quote Anchor link
Zo'n service container is eigenlijk wat ik bedoelde.
De vraag was dus eigenlijk of het de beste manier is om een service container te gebruiken of een configuratiebestand.
Deze prioriteit hou ik altijd aan: veiligheid->snelheid->makkelijkheid
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

20/01/2015 16:08:29
Quote Anchor link
Het hangt er vanaf waar je zelf de voorkeur aan geeft. Uiteindelijk is een service container makkelijk, maar die is wel moeilijker om te maken. Het is niet iets wat je zomaar even doet, en het steekt ook anders in elkaar dan jouw eerdere voorbeelden.
 
Unthinking majority

unthinking majority

20/01/2015 16:26:01
Quote Anchor link
Statisch is dus het probleem.
Variabel werkt alles maar statisch kan ik het niet veilig maken.
Met een zoekrobotje is dat zo te hacken.

Mijn voorkeur gaat naar een service container.
1 service punt waarbij honderden classen onderling met elkaar kunnen praten.
Ik wil niet dat een object ermee kan praten dus dat het protected blijft.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

20/01/2015 16:37:20
Quote Anchor link
Ik snap echt niet wat je bedoelt. Wat heeft een zoekrobot er mee te maken??

Objecten moeten ook met je service container praten, dus ik snap niet waar jouw angst vandaan komt. leg eens uit waar je bang voor bent? Wat denk jij dat er kan gebeuren?
 
Unthinking majority

unthinking majority

20/01/2015 16:41:32
Quote Anchor link
Wanneer de link bekent is zou dat include kunnen worden van buitenaf en dus
zo de mysql login gegvens op kunnen halen.
En zou er remote alle adres en privacy gevoelige informatie opgehaald kunnen worden.
Dat heeft er mee te maken waarom veiligheid mijn eerste prioriteit is.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

20/01/2015 16:46:42
Quote Anchor link
>> Wanneer de link bekend is zou dat include kunnen worden van buitenaf en dus

Dus zet je dat bestand buiten de public folder zodat niemand er bij kan.
 
Unthinking majority

unthinking majority

20/01/2015 16:54:04
Quote Anchor link
Maar is die link dan nog wel toegankelijk vanuit een public class?

Toevoeging op 20/01/2015 16:56:33:

Ik heb namelijk alleen nog maar een localhost.
PHP heb ik nog nooit public gebruikt.
Dus misschien dat mijn kennis daarbij misschien wat minder is.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

20/01/2015 16:58:12
Quote Anchor link
>> Maar is die link dan nog wel toegankelijk vanuit een public class?

Uiteraard. Ik denk dat je beter eerst even wat beter in kunt lezen hoe classes werken, want ik merk dat je hier nog niet helemaal goed van op de hoogte bent. Je trekt allerlei "vreemde" conclusies die niet kloppen.
Gewijzigd op 20/01/2015 16:58:39 door Ozzie PHP
 
Unthinking majority

unthinking majority

20/01/2015 17:01:41
Quote Anchor link
Quote:
Je trekt allerlei "vreemde" conclusies die niet kloppen.


Mag ik als leerpuntje mogen weten welke conclusies niet kloppen?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

20/01/2015 17:11:04
Quote Anchor link
>> Mag ik als leerpuntje mogen weten welke conclusies niet kloppen?

Ja dat mag uiteraard. Je trekt conclusies op basis van dingen die niets met elkaar te maken hebben. Public, protected en private hebben niets te maken met het feit of bestanden binnen of buiten de webroot staan. Het geeft enkel aan hoe de methods en properties in een class (wel of niet) door andere classes benaderd kunnen worden. Dit heeft verder niets te maken met "de buitenwereld". Als je je bestanden buiten de webroot zet, kunnen hackers er niet bij (tenzij ze je server in weten te komen). Vanuit programmeer-oogpunt ga je vervolgens bepalen of je public, protected of private methods en properties gaat gebruiken, maar dit heeft dus niks te maken met veiligheid tegen hackers. Het heeft wel alles te maken met slim programmeren.
Gewijzigd op 20/01/2015 17:11:25 door Ozzie PHP
 
Unthinking majority

unthinking majority

20/01/2015 17:21:09
Quote Anchor link
Dat begrijp ik.

Ik zie nu niet zo snel waar ik die conclusie heb getrokken.
Een webrobot is totaal verschillend tussen een zoek of hack robot.
Misschien dat ik het onduidelijk neergezet heb ergens.
Public heeft er mee te maken dat het buiten de class als object toegankelijk is.
Protected en Private heeft ermee te maken dat het alleen binnen de class toegankelijk is.
Wanneer alle static properties zowel private, protected of public toegankelijk is, is de veiligheid weg.

En natuurlijk heeft het mede veiligheid tegen hackers te maken.
Wanneer ik op een andere server een stukje php neerzet en een andere class include is het niet de bedoeling dat die mijn static gegevens op kunnen halen.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.