probleem met preg_replace

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Marco Eilander

Marco Eilander

03/05/2015 17:08:04
Quote Anchor link
Hallo,

ik heb verschillende problemen met preg_replace, waar ik niet uit kom.

ik gebruik deze functie :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
function cleanchat($string) {
 return preg_replace("/^a-zA-Z0-9.,()@#!?]/", ' ', $string);
}


Hoe kan ik er voor zorgen dat mensen geen meta tags kunnen plaatsen?
< en > heb ik nodig voor emoticons, maar komen ook voor in meta tags.
Gewijzigd op 03/05/2015 17:41:04 door Marco Eilander
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 19:40:40
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

03/05/2015 19:13:50
Quote Anchor link
Hoe wil je het onderscheid maken dan? Hier zul je toch andere karakters voor moeten gebruiken denk ik.

Je zou over alle input htmlspecialchars() kunnen gooien, en vervolgens je smilies / andere UBB codes toepassen op de HTML-safe inhoud.
 
Wouter J

Wouter J

03/05/2015 19:49:24
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.