Problemen Fotogallerij

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

Java Developer (Training And Simulation)

Wat jij doet Je zou onze Java Developer zijn en nauw samenwerken met je Product Owner, Software System Engineer, Scrum Master en andere Developers. Samen draag je bij aan een multidisciplinair en zelf organiserend Agile team. De rol is zeer afwisselend en bestaat uit, maar is zeker niet beperkt tot: de-risk en prototype onbewezen simulatietechnologieën; simulatiekaders ontwikkelen voor gebruik door andere teams; je bent goed in het begrijpen van ingewikkelde ideeën; heeft de mogelijkheid om nauw samen te werken met grote internationale klanten, leveranciers en overheden om onze oplossingen, vastleggingsvereisten, enz. te definiëren en te presenteren. Ben jij het? Wij

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Digital Agency

Functie Jij als Front end developer komt te werken in een van de 8 multidisciplinaire teams binnen de organisatie. Deze teams werken op basis van Scrum agile in 2 wekelijkse sprints. De grootte van de teams varieert van 9-14 collega’s en bestaan altijd uit één of meerdere project managers en een project manager. Samen met je team werk je aan verschillende projecten voor uiteenlopende klanten zoals grote multinationals tot het kleine mkb. De stack waarmee gewerkt wordt is voornamelijk Javascript, ES6, Es.next, HTML, CSS, React.js en Node.js. Wat deze organisatie onderscheid is dat ze echt langdurige partnerships aangaan met hun

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij recent jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een erkende werkgever in regio Waalwijk zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze

Bekijk vacature »

SQL beheerder / ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een klant in omgeving Tiel zijn wij op zoek naar een SQL beheerder met affiniteit met technisch applicatiebeheer. Je krijgt een fijne in-house werkplek waar je gaat werken aan diverse projecten. Dit bedrijf doet het beheer van databases voor een aantal bancaire klanten. Op dit momenten hebben zij ruim 1500 databases in beheer. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat de development afdeling ondersteunen bij het ontwikkelen van MS SQL Scripts. Je zal zowel zelfstandig als in teamverband MS SQL databases installeren & beheren. Je monitort en onderzoekt incidenten en de achterliggende oorzaken. Je

Bekijk vacature »

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »

Developer Front-end

Functie omschrijving Front-end Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een front-end developer voor een organisatie in de regio Veenendaal die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. Je hebt in deze functie een adviserende rol hiervoor moet je beschikken over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Je creëert unieke concepten door samen met collega’s en klanten te overleggen over aangeleverde designs. Hiermee draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Jij wordt het vaste aanspreekpunt voor klanten wanneer het gaat over planningen, hierin is het jouw taak om alle betrokkenen goed

Bekijk vacature »

Front-end developer gezocht

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Functioneel Applicatiebeheerder

Wij van CNB zijn op zoek naar een leergierige Functioneel Applicatiebeheerder CNB is de grootste dienstverlener in de markt van bloembollen en vaste planten. In deze markt verricht CNB de volgende diensten: bemiddeling, veilen en het koelen en prepareren van bloembollen. Vanuit ons hoofdkantoor in Lisse werken bijna 100 collega’s dag in dag uit aan de bemiddeling van bloembollen. In Bovenkarspel vindt het koelen en prepareren van de bloembollen plaats. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Functioneel Applicatiebeheerder die naast een applicatie, ook sfeer kan bouwen! Jij: Vindt het leuk om binnen een klein IT-team aan de slag te

Bekijk vacature »

Senior Product Developer

Functieomschrijving Als senior Product Developer ben je verantwoordelijk voor bestaande mobiliteitsproducten en de ontwikkeling van nieuwe mobiliteitsconcepten. Met behulp van diverse klantonderzoeken, klantsessies en salesmeetings zorg je ervoor dat je de veranderende mobiliteitsbehoeften in de markt kent. Hier speel je op in door innovatieve, flexibele, efficiënte en duurzame vervoersoplossingen te bedenken, te ontwikkelen, te implementeren en uiteindelijk samen met Sales en Marketing collega’s in de markt te zetten. Je initieert en neemt deel aan (internationale en afdeling overschrijdende) projecten, vaak in de rol van projectleider. In die rol bewaak je de voortgang, coördineer je de activiteiten en zorg je voor

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »
D B

D B

29/05/2015 10:46:56
Quote Anchor link
Hallo,

Ben ondertussen een heel eind verder met mijn Fotogallerij.

Ik loop tegen 2 dingen aan.

1) Omdat ik met JSON werk komt mijn volgorde van albums/foto's niet goed terug.
2) Ik wil een pagina-indeling maken voor bijvoorbeeld 15 foto's per pagina. Onderaan het script probeer ik dit te doen, maar ergens door de functieoproep MakePage en MakePageComplete werkt het script niet meer.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
function loader(){
    $('#list').remove();
    var list = $("<section\/>")
               .attr("id", "list");
    var $loaderdiv = $("<div\/>")
                    .attr("id", "loaderdiv")
                    .attr("class", "loaderdiv");
    var $loader = $("<img\/>")
            .attr("alt", "Loading...")
                  .attr("id", "loader")
                  .attr("src", "http://www.zscwesterhoven.nl/images/ajax-loader.gif");
    $('#contentframe').append(list.append($loaderdiv.append($loader)));
}

function GetAlbums(key){
    loader();
    $.getJSON("https://api.flickr.com/services/rest/?method=flickr.photosets.getList&api_key=" + key + "&user_id=133322121@N07&format=json&jsoncallback=?", function(setdata) {
        $.each(setdata.photosets.photoset, function(a, set) {
            var $linka = $("<a/>")
                .attr("href", "http://www.flickr.com/photos/mjryall/sets/" + set.id)
                .attr("title", set.title._content + ' (' + set.description._content + ')')
                .attr("target", "_blank");
            var $link = $("<a/>")
                .attr("href", "#")
                .attr("title", set.title._content + ' (' + set.description._content + ')')
                .attr("onclick", "javascript:GetFotos('" + set.id + "','" + key + "','" + 1 + "');");
            var $album = $('<div\/>')
        .attr("class", "album");
        var $albumtitle = $('<div\/>')
            .attr("class", "albumtitle")
        .text(set.title._content);
        var $albumdescription = $('<div\/>')
        .attr("class", "albumdescription")
        .text(set.description._content);
            var $albumphotos = $('<div\/>')
        .attr("class", "albumphotos")
        .text(set.photos + " foto's");
        var $albumviews = $('<div\/>')
        .attr("class", "albumviews")
        .text(set.count_views + "x bekeken");

            $.getJSON("https://api.flickr.com/services/rest/?method=flickr.photos.getInfo&api_key=" + key + "&photo_id=" + set.primary + "&format=json&jsoncallback=?", function(albumdata) {
        var $coveroverlaybottom = $('<div\/>')
            .attr("class", "coveroverlaybottom");
        var $coveroverlaytop = $('<div\/>')
            .attr("class", "coveroverlaytop");
            var $albumcover = $('<div\/>')
            .attr("class", "albumcover");
                var $coverimage = $('<img\/>')
                    .attr("src", "https://farm" + albumdata.photo.farm + ".staticflickr.com/" + albumdata.photo.server + "/" + albumdata.photo.id + "_" + albumdata.photo.secret + "_q.jpg")
                    .attr("alt",albumdata.photo.description._content)
                    .attr("class","photoalbum");
                var li = $album.append($link.append($albumcover.append($coverimage)).append($coveroverlaybottom.append($albumdescription).append($albumphotos).append($albumviews)).append($coveroverlaytop.append($albumtitle)));
        MakePage(li);
            });
        });
    });
    MakePageComplete();
}

function GetFotos(id,key,page){
    loader();
    $.getJSON("https://api.flickr.com/services/rest/?method=flickr.photosets.getPhotos&api_key=" + key + "&photoset_id=" + id + "&format=json&jsoncallback=?", function(photoalbumdata) {
        $.each(photoalbumdata.photoset.photo, function(b, photodata) {
            var $photo = $('<div\/>')
                        .attr("class", "photo");
            var $photocover = $('<div\/>')
                            .attr("class","photocover");
            $.getJSON("https://api.flickr.com/services/rest/?method=flickr.photos.getInfo&api_key=" + key + "&photo_id=" + photodata.id + "&format=json&jsoncallback=?", function(photo) {
                var $photoimage = $('<img\/>')
                            .attr("src", "https://farm" + photo.photo.farm + ".staticflickr.com/" + photo.photo.server + "/" + photo.photo.id + "_" + photo.photo.secret + "_q.jpg")
                            .attr("alt","")
                            .attr("class","photo");
                var li = $photo.append($photo.append($photocover.append($photoimage)));
        MakePage(li);
            });
        });
    });
    MakePageComplete();
}

function MakePage(li){
    //Hier wil ik een pagina opdeling gaan maken om de 15 foto's een <div class="pagina1...pagina2"> ofzoiets
    var $link = li;
}
function MakePageComplete(){
    $('#loaderdiv').remove();
        $('#list').append(link);
}


Mijn testpagina: http://www.zscwesterhoven.nl/fotostest.php

Alvast bedankt voor de hulp!
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 23:58:47
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

29/05/2015 13:28:19
Quote Anchor link
Ik zou eens wat tools gaan installeren / gebruiken voor debugging.

Ik heb zojuist gekeken in:
Firefox: F12 > Console > all
IE: F12 > Debugger (misschien moet je op de "play" knop drukken om dingen te tracken)
Chrome: F12 > Console

Deze geven alle direct (of na een refresh als je de console hebt geopend) deze foutmelding weer...

Je script loopt vast omdat link (regel 88) ongedefineerd is.

Daarnaast: tijd om eens een stapje terug te doen. Wat ben je aan het doen: je raadpleegt continu een API voor het opvragen van informatie omtrent foto's / fotoalbums.

Hoe vaak verandert de samenstelling van de (inhoud van de) albums? Je zou de resultaten van de "vragen" die je stelt via de API ook kunnen cachen in lokale database-tabellen. Dit heeft twee voordelen:

- je kunt deze data rechtstreeks via PHP-code manipuleren in plaats van een hele zwik JavaScript te schrijven, waarbij je alles op elkaar moet afstemmen in verband met de aard van je requests (asynchroon, zie andere thread over dit onderwerp)
- je hoeft de API niet elke keer (elke page access) aan te roepen, dit zou je bijvoorbeeld op gezette tijden via een cronjob / bijbehorend "importscript" kunnen doen

Ik zou ff een bezinningsmoment inlassen om te kijken of er misschien niet een andere/eenvoudigere oplossing is voor wat je probeert te bereiken.
 
D B

D B

29/05/2015 15:31:50
Quote Anchor link
Hallo Thomas,

Je hebt inderdaad gelijk dat ik beter een cache/cronjob kan gebruiken. Dit zal ik later inderdaad ook aanpassen.

Maar toch vraag ik me af waarom het nu zo niet werkt. Ik had inderdaad gezien dat ik de foutmelding link niet gedefineerd kreeg. Maar kun je mij uitleggen wat ik hierin dan fout doe? Ik gebruik namelijk eerst MakePage dan zou hij li in link moeten zetten (dit doe ik omdat ik hier nog pagina's omheen zou willen bouwen) en daarna MakePageComplete, maar daar lijkt hij dus het variabel weer kwijt te zijn?

Of heeft dit misschien ook te maken met de reactietijd in JSON en het javascript wat gewoon doorloopt?
 
D B

D B

30/05/2015 17:15:01
Quote Anchor link
Ondertussen toch wel heel benieuwd geworden hoe ik dit dan het beste weg kan schrijven naar een eigen database tabel. Kan iemand mij vertellen hoe ik dit het beste doe?
 
Johan K

Johan K

31/05/2015 00:45:38
Quote Anchor link
Javascript draait op de gebruikers computer en niet op jouw webserver, dat betekend dat jouw webserver nog geen eens weet wat er gebeurd met die images dus laat staan om dit uberhoubt met javascript te doen (hoewel het mogelijk is)

Zoals Thomas vermeld zou cronjobs een oplossing kunnen bieden. Het vereist wel dat je de mogelijkheid hebt om cronjobs uit te kunnen voeren op de server. In Windows kan je dit vertalen naar "Scedualed tasks". Hier kan je documentatie van vinden over het internet aangezien het besturings systeem verschillend is.

Heb je deze toegang niet, zou je een script in PHP kunnen schrijven of vinden op internet die deze functie emuleerd met behulp van een database of file aanmaakt om te kijken wanneer dit voor het laatst is gedaan.
Daarbij moet je ook toegang hebben op je webserver om URL's te openen, bij sommige webhostings staat dit uit en kan je dit ook niet aanzetten. Eventueel zou je dan nog kunnen kijken of cURL werkt op jouw webserver maar is het wat lastiger in gebruikt.

Als je buiten die boot valt zou het wel met ajax moeten en dit verwerken in een post waarbij je de gegevens upload naar je server ten koste van de user die op jouw website komt.

Kortom, het ligt volledig aan jouw situatie wat jouw "beste" oplossing is.
Gewijzigd op 31/05/2015 00:47:15 door Johan K
 
D B

D B

31/05/2015 09:03:52
Quote Anchor link
Hallo Johan,

Ik kan inderdaad cronjobs uitvoeren, maar dan zal ik toch nog via JSON de gegevens uit de API moeten verkrijgen?

Wat ik eigenlijk meer afvraag is, wat doe ik met deze gegevens. Hoe zou ik deze weg kunnen schrijven in mijn database zodat ik alle gegevens heb die ik later nodig heb om aan de websitebezoekers te tonen?

Toevoeging op 31/05/2015 21:56:26:

Iemand die me uit kan leggen hoe ik de gegevens het beste uit de API krijg en weg kan schrijven naar een database?

Ik dacht zelf om de request voor de album lijst uit te voeren en dan per album is in mijn database kijken of deze bestaat en dan van daaruit inladen, mocht ie niet bestaan dan een request uitvoeren en in tabel wegschrijven.

Als laatste voer ik iedere 24 uur een cronjob uit die mijn albumlijst tabel leeggooid, zodat ik alles 1x per dag update.

Is dit een manier om dit in de praktijk te doen?
Gewijzigd op 31/05/2015 21:57:04 door D B
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.