Problemen met responsive banner

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mark van den Brink

Mark van den Brink

19/10/2014 15:59:50
Quote Anchor link
Beste Webdesigners,

Ik had een vraag ik ben bezig met een responsive website
maar loop tegen het volgende probleem aan.

Mijn banner :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
#header {
    background-image:url(images/main-banner.png);
    background-repeat:no-repeat;
    background-size:100%;
    padding-top:18.34016%; /* IMG H:IMG W (179/976) */
    border-bottom:1px #FFFFFF solid;
}


Werkt zo perfect schaalt goed mee maar!

Als ik nu een div toevoeg die float

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
#websitenaam {
    float:right;
    top:0px;
    right:1.05263%;
}


Dan drukt de padding hem omlaag (onder de header div) begrijp ik ook maar hoe kan ik dit wel voor elkaar krijgen aangezien ik geen standaard Heigth kan instellen omdat hij anders niet responsive meeschaalt in de hoogte.

Heeft iemand een oplossing voor mij of is er een andere manier om mijn header zowel in heigth als in weigth mee te laten schalen? Zodat ik er wel een div op kan plaatsen?

Alvast bedankt,

Met vriendelijke groet,

Mark
Gewijzigd op 19/10/2014 16:02:23 door Mark van den Brink
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 10:50:40
 

19/10/2014 16:05:35
Quote Anchor link
Heb je een link zodat we met de element inspector ook wat kunnen zien en testen. Alleen code gaat ons niet super veel helpen.
En wellicht is min-height een optie voor je?
Gewijzigd op 19/10/2014 16:06:19 door
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

19/10/2014 18:52:49
Quote Anchor link
Dit zijn nou van die Topics waarbij je zo een voorbeeldje kunt maken met bijvoorbeeld codepen.

Zoals ik het nu lees is jouw div gewoon pagina breed omdat je geen width opgeeft. Het volgende element dat buiten de div valt zal dus altijd onder de div komen te staan.

http://codepen.io/anon/pen/qmsAo
Gewijzigd op 19/10/2014 18:53:47 door Frank Nietbelangrijk
 
Mark van den Brink

Mark van den Brink

20/10/2014 05:07:38
Quote Anchor link
Sorry ik kende codepen niet maar was inderdaad een goeie geweest.

Maar ook zoals je daar ziet word de div websitenaam naar beneden geduwd door de padding-top.

Heb hem even nagemaakt
http://codepen.io/markbrink/pen/qjcDn

Hier zie je ook dat de tekst omlaag gedrukt word inplaats van erop nu kan ik het wel bereiken bijv met position absolute maar dan als ik me browser verklein tilt gaat hij door me hele layout heen inplaats van dat ie daar blijft??

Heb min-heigth ook geprobeerd alleen als ik een percentage opgeef dan zie je hem helemaal niet en met een px instelling is de banner niet scaleable want dan word de background image kleiner maar de div blijft 179px...Maar op die manier is wel tekst probleem verholpen dat klopt alleen krijg ik dan dus kale ruimte bij het schalen.
Gewijzigd op 20/10/2014 05:13:38 door Mark van den Brink
 

20/10/2014 12:39:47
Quote Anchor link
Bedoel je dan dit?
Ik snap niet wat precies je uitkomst moet worden :p sorry

http://codepen.io/anon/pen/JdmIo
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

20/10/2014 13:16:06
Quote Anchor link
Volgens mij wil Sonic dat de afbeelding in verhouding blijft. 600 x 100 == 300 x 50

Ik zou niet weten hoe je dat voor elkaar kunt krijgen als je de afbeelding als achtergrond afbeelding hebt behalve met javascript.
Je kunt wel gewoon de <img> gebruiken en alleen width=100% opgeven. Dan wordt de hoogte automatisch aangepast.
Daarnaast kun je dan met position:absolute; een div met tekst over de afbeelding heen laten zweven.

Toevoeging op 20/10/2014 13:19:48:

http://codepen.io/anon/pen/EbGCx
Gewijzigd op 20/10/2014 13:16:43 door Frank Nietbelangrijk
 
G P

G P

20/10/2014 14:59:49
Quote Anchor link
Kan het niet simpeler door gewoon "text-align: right;" te gebruiken?
Ik veronderstel dat #websitenaam ook alleen een extra div is om een stukje tekst rechts te hebben...
 
Wouter Van Marrum

Wouter Van Marrum

20/10/2014 15:44:35
Quote Anchor link
zoiets misschien ?
http://codepen.io/anon/pen/LhwsD
IS aanpassing op die van frank
 
Mark van den Brink

Mark van den Brink

20/10/2014 21:55:16
Quote Anchor link
Dat zijn een hoop reactie's en ik ga ook meteen aan de slag.
Vanochtend in de auto was ik ook al in me hoofd bezig waarom doe ik eigenlijk niet gewoon een image en dan floaten erover is makkelijker.

En nu ik jullie reacties zie ga ik dit ook meteen proberen.

Hoewel ik die van Rickert eerst ga uittesten omdat die toch eigenlijk mijn backgroundimage script gebruikt.

Jullie horen het van me als het gelukt is! Bedankt voor alle reacties in ieder geval.
 
Eddy E

Eddy E

20/10/2014 22:01:17
Quote Anchor link
Kan het niet gewoon met background-size: contain;?
Of anders cover of 100% auto?
 
Mark van den Brink

Mark van den Brink

21/10/2014 05:03:17
Quote Anchor link
Is het gelukt euhm ja en ook weer nee.

Heb de tekst inderdaad over de afbeelding op zijn positie maar dan komt het als ik mijn
browser schaal krimpt de tekst niet word het gewoon rommelig door elkaar heen gegooid.

Wat mijn bedoeling is van de header is dat als je de banner voor je hebt.
- in het midden een logo
- aan de rechterkant de tekst hebt.
- aan de linkerkant de inloginputs
- onderaan de banner een balk van 30 px hoog en 100% breed met daarin de navigatie knoppen

Maar dan alles responsive gelijk aan de banner dus als de banner in hoogte en breedte kleiner word dat de logo, tekst, inloginputs en de navigatiebalk dat ook doen. Plus dat ze ook op hun positie blijven.

Is dit mogelijk of verwacht ik nu gewoon teveel van CSS? Kunnen fonts wel mee schalen of kan je dit aleen bereiken met media Query's?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.