Puntje tussen de getalletjes

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Tim Klein

Tim Klein

19/09/2014 09:42:25
Quote Anchor link
Goede morgen.
Ik heb een vraagje over getallen.
Voor mijn spel ben ik bezig met een ledenlijst, en loop ik tegen het volgende probleem:

Ik haal voor ieder lid (rij in de tabel en database) zijn geldbedrag op. Dit is $Row->Money
Stel dat $Row->Money gelijk staat aan €400.000, dan staat er in de database €400000 .
Hoe krijg ik voor elkaar dat hier in de ledenlijst (Wat een tabel op een pagina is) omgevormd wordt tot €400.000?

Ik heb iets gelezen van de money_format(), maar hier kwam ik niet erg uit.

Dank je wel
Tim
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 22:55:53
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/09/2014 10:29:44
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$number
= 1234.56;
setlocale(LC_MONETARY,"nl_NL");
echo money_format("%.2n", $number);
?>
 
Ivo P

Ivo P

19/09/2014 10:32:13
Quote Anchor link
ik mag toch hopen dat er in de database niet werkelijk ook het € teken staat?

bedragen sla je op als getal. Dus een INT als er geen centen aan te pas komen, en anders een DECIMAL.
(liever geen float wegens afrondingsproblemen)
 
Tim Klein

Tim Klein

19/09/2014 11:09:26
Quote Anchor link
@IVO, Dit staat er natuurlijk niet ;)

Tim

Toevoeging op 19/09/2014 11:29:46:

@aar,

Ik heb de echo veranderd in een variable, en dit in de tabel gezet. Omdat ik er nu al een € voor heb staan, krijg ik nu € EUR 400.000
Is het nu ook nog mogelijk om deze EUR te verwijderen, want we hebben overal al € 400000
 
Ivo P

Ivo P

19/09/2014 12:52:18
Quote Anchor link
number_format() gebruiken ipv money_format()....
 
Tim Klein

Tim Klein

19/09/2014 13:57:40
Quote Anchor link
Werkt helemaal!

Dank jullie wel!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.