Python

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Paco de Wulp

Paco de Wulp

20/05/2015 09:43:20
Quote Anchor link
Wordt Python in Nederland ook veel gebruikt voor webapplicaties te ontwikkelen ?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 14:58:37
 
John D

John D

20/05/2015 13:55:13
Quote Anchor link
Geen idee eigenlijk. Ik ben wel enthousiast python gebruiker voor met name lokale bewerkingen in jobs en scripts. Ik doe veel python bewerkingen/verwerkingen via linux cron jobs. Het is feitelijk oneigenlijk gebruik om lokaal allerlei zaken met php af te handelen. Daar zijn linux scripts en in mijn geval python scripts zeer handig voor.
Gewijzigd op 20/05/2015 13:55:54 door John D
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

20/05/2015 14:26:57
Quote Anchor link
Ik denk eerder dat er C# en C++ word gebruikt..
 
John D

John D

20/05/2015 14:33:44
Quote Anchor link
PHP Maarten op 20/05/2015 14:26:57:
Ik denk eerder dat er C# en C++ word gebruikt..
Voor websites??
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

20/05/2015 17:54:49
Quote Anchor link
Geen idee, is Microsoft Visual Studio zou zoiets wel kunnen als ik het goed heb, maar heb me er niet in verdiept..
 
- wes  -

- wes -

21/05/2015 09:01:01
Quote Anchor link
Python is beter geschikt voor grote dataverwerkingsslagen, denk aan het doorlopen van XMLs van een paar Gig. Voor webapps is het zeker te gebruiken, maar ga het niet gebruiken als het niets toevoegt.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/05/2015 10:03:59
Quote Anchor link
Klopt, ikzelf gebruik Python om een datastroom van de NS op te halen tot JSON. Zie ook ndovloket.nl.
 
Willem vp

Willem vp

21/05/2015 13:35:32
Quote Anchor link
John D op 20/05/2015 14:33:44:
PHP Maarten op 20/05/2015 14:26:57:
Ik denk eerder dat er C# en C++ word gebruikt..
Voor websites??

Of het vaak gedaan wordt weet ik niet, maar bij servers die onder IIS draaien is het in ieder geval niet ondenkbaar. Wanneer je ASP.NET gebruikt kun je je pagina's in elke .NET-taal schrijven. Overigens kun je, wanneer je Mono gebruikt, ook .NET gebruiken bij een Apache-server.

Dat C# ook voor websites wordt gebruikt, weet ik helaas uit de eerste hand. Ik ben de afgelopen week bezig geweest met onderhoud aan een module van onze interne portal. Eenmaal raden in welke taal die module geschreven was...

Overigens heb ik ooit eens staan praten met iemand die een site volledig in COBOL (als CGI) had geprogrammeerd. Het kan dus nóg gekker. ;-) Zelf gaat mijn voorkeur uit naar Perl.
 
Paco de Wulp

Paco de Wulp

21/05/2015 15:27:07
Quote Anchor link
Hahah, mijn vader programmeerde vroeger in COBOL op een WANG-mainframe.
Gewijzigd op 21/05/2015 16:44:25 door Paco de Wulp
 
Jan terhuijzen

jan terhuijzen

21/05/2015 16:31:11
Quote Anchor link
Python is volgens mij ontwikkeld door een Nederlander, en ik heb ooit gelezen dat 80% van alle Google code in Python is geschreven, volgens mij was het zelfs nog meer dan 80%. Ik denk dat het voor gewone web applicaties niet veel wordt gebruikt.
 
Paco de Wulp

Paco de Wulp

21/05/2015 16:44:01
Quote Anchor link
PHP: WIKIPEDIA, FACEBOOK
RUBY: TWITTER,
PYTHON: YOUTUBE, GOOGLE
 

21/05/2015 20:15:00
 
Martijn B

Martijn B

21/05/2015 21:26:31
Quote Anchor link
Volgens mij word Python best veel gebruikt voor web applicaties, zie ook Django en Pylons.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.