radio button versturen in php

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Webmaster Robbe

Webmaster Robbe

12/04/2014 21:34:11
Quote Anchor link
Hallo iedereen.
Ik heb een klein vraagje

Hoe moet ik een radio button versturen in php?
Gaat erom dat de mensen moeten aanduiden of ze met Mijnheer of met Mevrouw moeten worden aangesproken.

Ik weet niet hoe je dat moet doen, kan er iemand mij helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 02:48:04
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/04/2014 22:40:12
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<form>
<input type="radio" name="geslacht" value="man">Male<br>
<input type="radio" name="geslacht" value="vrouw">Vrouw
</form>


En dan kan je met $_POST['geslacht'] het geslacht gebruiken om deze op te slaan.
Gewijzigd op 12/04/2014 22:40:45 door - Ariën -
 
Webmaster Robbe

Webmaster Robbe

12/04/2014 22:44:16
Quote Anchor link
Oke bedankt, en hoe kan dit me option ?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/04/2014 00:55:49
Quote Anchor link
Zelfde manier. De name-attribuut wordt gebruikt voor herkenning in PHP.
 
Ivo P

Ivo P

13/04/2014 09:45:31
Quote Anchor link
Misschien heb je hier iets aan?

http://www.pfz.nl/wiki/het-wiel-uitgevonden-formulieren/
Gewijzigd op 13/04/2014 09:46:20 door Ivo P
 
Webmaster Robbe

Webmaster Robbe

13/04/2014 10:46:19
Quote Anchor link
Bedankt!
 
Ronald Verkolf

Ronald Verkolf

07/07/2014 16:48:21
Quote Anchor link
Ik heb ook een vraagje over radio button

dit is wat er staat in mijn php script

if(isset($_POST['gender'])

{

if(empty($gender)) // Als het voornaam veld niet is ingevuld
{
print '<p>bent u man of vrouw!</p>';
$fout = true; // Zorgen dat het script zometeen weet dat er wat fout is
}
}

en dit staat er in mijn form.

<input type="radio" name="geslacht" value="man">Male<br>
<input type="radio" name="geslacht" value="vrouw">Vrouw

ik krijg alleen maar de fout melding dat ik geen keus zou hebben gemaakt, terwijl ik dat wel heb gedaan.
wat doe ik fout.


Hiervoor heb je al een topic geopent.[/modedit]
Gewijzigd op 07/07/2014 17:27:12 door Bas IJzelendoorn
 
Peter colpa

peter colpa

22/07/2014 14:41:13
Quote Anchor link
Quote:


Toevoeging op 22/07/2014 14:42:29:

Afbeelding
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.