Random nummers

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

T-SQL Database developer

Functie omschrijving Ben jij een ETL database specialist? Houd jij ervan om te puzzelen met Databases, Query's & Stored procedures? Zoek jij uitdaging, vrijheid en verantwoordelijkheid? Zoek dan niet verder! Wij zijn per direct op zoek naar medior en senior database developers. Je gaat werken voor een relatief klein softwarebedrijf in omgeving Tilburg. Samen met 12 collega's (allemaal techneuten), ga jij je bezig houden met het bouwen en/of onderhouden van database software. Deze software wordt internationaal ingezet voor het automatiseren van logistieke processen. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je bent in een klein team met developers, verantwoordelijk

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Voor een opdrachtgever, met een prachtig kantoor in omgeving Wateringen zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind jij het leuk om in een Agile/Scrum omgeving te werken? Wil jij

Bekijk vacature »

Java Programmeur

Functie Heb jij altijd al samen willen werken met ervaren java ontwikkelaars dan hebben wij hier de ultieme kans voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving van Naaldwijk zijn wij op zoek naar uitbreiding van het vaste ontwikkel team. Je zult je hier voornamelijk bezig gaan houden met; Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren, hier wordt je diep in betrokken; Samen met consultants sluit je aan bij gesprekken met klanten, voor alle projecten; Je schakelt veel met consultants, wat is de behoefte van de klant? Hoe kan je hierop integreren?; Het framework moet naar de Cloud gebracht worden, je wordt betrokken bij

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

.NET Developer Azure

Dit ga je doen Het ontwerpen en bouwen van diverse applicaties (C#, ASP.NET, MVC); Het ontwikkelen van Webservices (WCF); Het meewerken aan de transitie naar Azure; Het samenwerken met collega's binnen een Scrumteam en meedenken over de User Stories; Het bouwen van unittesten; Meedenken over nieuwe tooling, ontwikkelingen en technologieën in de markt. Hier ga je werken Je komt te werken bij een organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van verschillende portalen. Deze portalen worden gebruikt door diverse partijen en jouw taak is om ervoor te zorgen dat deze optimaal functioneren. Je wordt onderdeel van een Scrumteam en werkt

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »

Traineeship Front-end developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »
Roy B

Roy B

13/09/2014 10:37:57
Quote Anchor link
Ik zoek een manier om 6 random nummers uit een array van 1 t/m 99 te genereren.
De combinatie van nummers moet altijd uniek zijn. Iemand een idee?
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 21:53:19
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

13/09/2014 11:54:10
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$arr
= range(0, 99);
$rand_keys = array_rand($arr, 6);

foreach($rand_keys as $key)
    echo $arr[$key] . "\n";

?>
 
Roy B

Roy B

13/09/2014 12:00:00
Quote Anchor link
De reeks mag nooit 6 dezelfde nummers bevatten, maar wel 5 dezelfde en 1 andere bijvoorbeeld.
In jouw voorbeeld kan dat wel. Hoe kan ik dat oplossen?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

13/09/2014 13:06:46
Quote Anchor link
In mijn voorbeeld zijn het ALTIJD zes verschillende nummers. er zit dus NOOIT een dubbele in.

Jij zegt nu dat er wel dubbele in mogen voorkomen maar alleen geen zes dezelfde.

In dat geval zou ik beginnen met de gewone rand() functie. en als laatste een controle inbouwen die checkt of ze niet allemaal hetzelfde zijn (0.00001 % kans). Mocht dat voorkomen dan gewoon nog een keertje proberen..


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php

do
{
    // lege array
    $arr = array();
    
    // pak zes keer een random waarde en zet die in een array
    for($i = 0 ; $i < 6 ; $i++)
        $arr[] = rand(0, 99);

  // er moeten minimaal twee verschillende getallen in de array aanwezig zijn.
  // zo niet begin dan weer van voor af aan

} while(count(array_unique($arr)) < 2);


// laat het resultaat zien:
foreach($arr as $num)
{

    echo $num . '<br>';
}

?>
Gewijzigd op 13/09/2014 13:07:01 door Frank Nietbelangrijk
 
Roy B

Roy B

13/09/2014 13:18:14
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 13/09/2014 13:06:46:
In mijn voorbeeld zijn het ALTIJD zes verschillende nummers. er zit dus NOOIT een dubbele in.

Jij zegt nu dat er wel dubbele in mogen voorkomen maar alleen geen zes dezelfde.

Dat klopt! Het moeten 6 verschillende cijfers zijn in een reeks van 1 t/m 99. Stel ik voer dit 100 keer uit, mag het NIET voorkomen dat ik een reeks krijg met daarin 6 dezelfde nummers als de voorgaande reeks. Wel mogen er 5 dezelfde cijfers in voorkomen, als er maar minimaal 1 afwijkt. Het moet dus een unieke reeks zijn, waarbij een cijfer (bijvoorbeeld 3) in meerdere reeksen mag voorkomen, als de combinate van de reeks maar nooit hetzelfde is.
Gewijzigd op 13/09/2014 13:18:34 door Roy B
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

13/09/2014 13:19:03
Quote Anchor link
{ heb ik eindelijk weer eens een do .. while lus gebruikt :p }

Toevoeging op 13/09/2014 13:41:38:

Quote:
Dat klopt! Het moeten 6 verschillende cijfers zijn in een reeks van 1 t/m 99. Stel ik voer dit 100 keer uit, mag het NIET voorkomen dat ik een reeks krijg met daarin 6 dezelfde nummers als de voorgaande reeks. Wel mogen er 5 dezelfde cijfers in voorkomen, als er maar minimaal 1 afwijkt. Het moet dus een unieke reeks zijn, waarbij een cijfer (bijvoorbeeld 3) in meerdere reeksen mag voorkomen, als de combinate van de reeks maar nooit hetzelfde is.


Dat doet mijn voorbeeld nu
Gewijzigd op 13/09/2014 13:20:08 door Frank Nietbelangrijk
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

13/09/2014 22:21:24
Quote Anchor link
Wat wil je nu precies?
Roy B op 13/09/2014 10:37:57:
Ik zoek een manier om 6 random nummers uit een array van 1 t/m 99 te genereren.
De combinatie van nummers moet altijd uniek zijn.

Op basis hiervan lijkt het alsof de 6 nummers uniek moeten zijn.

Roy B op 13/09/2014 12:00:00:
De reeks mag nooit 6 dezelfde nummers bevatten, maar wel 5 dezelfde en 1 andere bijvoorbeeld.

Nu gaat het om een reeks van 6 cijfers, waarbij niet elk getal uniek hoeft te zijn.

Roy B op 13/09/2014 13:18:14:
Het moeten 6 verschillende cijfers zijn in een reeks van 1 t/m 99. Stel ik voer dit 100 keer uit, mag het NIET voorkomen dat ik een reeks krijg met daarin 6 dezelfde nummers als de voorgaande reeks.

En nu gaat het in eens om 100x een 6-cijferig getal die ten opzichte van elkaar uniek moeten zijn.

Roy B op 13/09/2014 13:18:14:
Wel mogen er 5 dezelfde cijfers in voorkomen, als er maar minimaal 1 afwijkt. Het moet dus een unieke reeks zijn, waarbij een cijfer (bijvoorbeeld 3) in meerdere reeksen mag voorkomen, als de combinate van de reeks maar nooit hetzelfde is.

Maar mag die drie nu wel of niet meerdere keren voorkomen in die 6 cijfers?
De ene keer heb je het namelijk over iets van 6 cijfers dan weer over reeksen.

Als je het gaat om 100x een uniek getal van 6 (al dan niet) unieke cijfers, gaat de oplossing van Frank volgens mij niet werken; die controleert alleen of er minimaal twee verschillende waarden zitten in de 6 cijfers. Niet die 100.
 
Roy B

Roy B

13/09/2014 23:36:14
Quote Anchor link
Ik wil 6 random nummers ophalen uit een reeks van 1 t/m 99.
De combinatie van de 6 cijfers mag nooit hetzelfde zijn. Een voorbeeld kan dus zijn 3, 16, 62, 36, 80, 1.
Alle daarop volgende combinaties mogen wel 1 of meerdere dezelfde cijfers bevatten, maar nooit alle 6. De combinatie van de cijfers moet ten alle tijde afwijkend zijn en mag dus maar 1 keer voorkomen.
 
- SanThe -

- SanThe -

13/09/2014 23:59:26
Quote Anchor link
Dan moet je de reeds gekozen series gaan onthouden (database).
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

14/09/2014 13:02:50
Quote Anchor link
Mogen de getallen gesorteerd worden? jouw voorbeeld zou dan worden: 1 3 16 36 62 80
 
Roy B

Roy B

14/09/2014 16:30:46
Quote Anchor link
De volgorde maakt niet uit, zolang de combinatie van cijfers altijd uniek is.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/09/2014 16:41:08
Quote Anchor link
>> De volgorde maakt niet uit, zolang de combinatie van cijfers altijd uniek is.

Gedurende hoelang?

Mag bijv. na 10x weer wel dezelfde serie voorkomen? En hoe vaak ga je een "trekking" doen? Meerdere keren per dag, of bijv. 1x per maand?
 
Roy B

Roy B

14/09/2014 16:54:13
Quote Anchor link
Zo min mogelijk, het liefst helemaal nooit, maar dat is niet te voorkomen.
1x per maand
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/09/2014 16:57:48
Quote Anchor link
Hmmm, oké... zoals SanThe zegt, dan zul je de series moeten gaan onthouden in een database. Als het maar 1x per maand is, neemt het ook vrijwel geen ruimte in een database in beslag.

Je zou dan zoals Frank al hintte de getallen op volgorde kunnen zetten met een spatie ertussen, en die string opslaan in de database. Als je dan een nieuwe "trekking" doet, maak je weer zo'n string. Als die string al voorkomt in de database, doe je de trekking overnieuw net zolang totdat je een unieke string hebt. Die sla je dan weer op in de database... enz.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

14/09/2014 23:39:03
Quote Anchor link
Ik ben er nu nog steeds niet zeker van of dit een geldige combinatie van zes cijfers is:

2-15-33-33-46-83

Mag dit nu met die dubbele 33 Ja of Nee ?
 
Roy B

Roy B

15/09/2014 19:18:34
Quote Anchor link
Nee de combinatie moet 6 verschillende cijfers bevatten. Een andere combinatie mag wel dezelfde cijfers bevatten, zolang ze niet allemaal gelijk zijn.
Dus 5 dezelfde cijfers zou mogen, maar niet alle 6, omdat de combinatie dan niet meer uniek is.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

15/09/2014 19:24:35
Quote Anchor link
>> Nee de combinatie moet 6 verschillende cijfers bevatten.

>> Dus 5 dezelfde cijfers zou mogen...

Juist...
 
Willem vp

Willem vp

16/09/2014 00:59:47
Quote Anchor link
> Juist...

Goede specificaties schrijven is een vak apart. ;-) Maar wel ontzettend belangrijk; dat zie je al als je dit draadje doorleest...

Ik gok dat er bedoeld wordt:
1) Een getallenreeks bestaat uit 6 willekeurige getallen tussen 1 en 99 (inclusief).
2) Alle getallen binnen een getallenreeks zijn uniek.
3) Een getallenreeks verschilt met minimaal 1 getal van alle andere getallenreeksen.

Overigens wordt in de eerdere postings ook het woord 'cijfer' vaak verkeerd gebruikt. Een cijfer is een getal tussen 0 en 9 (inclusief); een getal is samengesteld uit een of meerdere cijfers en eventueel een komma.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

16/09/2014 01:56:47
Quote Anchor link
@Willem: Dat heb je mooi omschreven.

Ik heb een demo in elkaar geflanst:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<?php

function getNewUniqueCombination($existingCombinations = array())
{

    $arr = array_fill(1, 99, NULL);

    //print_r($arr);
    
    do
    {
        // Uhm.. it works! :p
        $str = implode('-', array_rand($arr, 6));
        
    }
while(in_array($str, $existingCombinations)); // als we deze combinatie al hadden dan beginnen we opnieuw
    
    return $str;
}


// DEMO

// begin met een lege array

$existingCombinations = array();

// we gaan 100x een combinatie maken die nog niet voorkomt
for($i = 0 ; $i < 100 ; $i++)
{

    // nieuwe trekking :-)
    $newCombination = getNewUniqueCombination($existingCombinations);
    
    // laat maar zien wat we hebben
    echo $newCombination . '<br>';
    
    // voeg de nieuwe trekking toe aan de array (van bestaande combinaties)
    $existingCombinations[] = $newCombination;
}


// nog even een testje of we wel echt 100 verschillende combinaties hebben
echo count(array_unique($existingCombinations));
?>
Gewijzigd op 16/09/2014 12:28:03 door Frank Nietbelangrijk
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.