[script review] CLASS: Watermerk (Zoals 1001 anderen)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Als developer bouw je in DevOps teams aan enterprise applicaties, nieuwe IOT, Chatbots of AI oplossingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij vorig jaar Microsoft Partner of the year geworden.

Bekijk vacature »

Remote - Front-end Angular developer

Functie The IT team currently consists of the IT Manager, 2 back-end developers, 1 full-stack developer, 1 designer, and a DevOps engineer. They are currently looking for an experienced Front-end developer who will work autonomously and in a disciplined manner, being the only developer working on their Front-end applications at the start. They do have the ambition to find a second developer soon, who you will then be able to supervise. You will be working on the further development of their existing UI in Angular. But also developing a mobile app. They place great value on User Experience and opt

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Front-End Developer

Als Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Front-End Developer bij Coolblue? Als Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Je krijgt energie van het bedenken van creatieve oplossingen en presenteert dit graag binnen het team. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

SQL beheerder / ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een klant in omgeving Tiel zijn wij op zoek naar een SQL beheerder met affiniteit met technisch applicatiebeheer. Je krijgt een fijne in-house werkplek waar je gaat werken aan diverse projecten. Dit bedrijf doet het beheer van databases voor een aantal bancaire klanten. Op dit momenten hebben zij ruim 1500 databases in beheer. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat de development afdeling ondersteunen bij het ontwikkelen van MS SQL Scripts. Je zal zowel zelfstandig als in teamverband MS SQL databases installeren & beheren. Je monitort en onderzoekt incidenten en de achterliggende oorzaken. Je

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Jij komt te werken in een team van 5 developers. het product is continue in beweging. Nieuwe en bestaande klanten vragen om vaak nieuwe features. Hierin ben jij zeer belangrijk om te zorgen dat de functionaliteiten goed opgezet worden op technisch vlak. Designs krijg je aangeleverd van een externe partij zodat jij je primair kan focussen op de techniek! Je hebt daarbij alle vrijheid om je eigen creativiteit toe te passen en mee te denken over de gebruikte technieken. Het gezamenlijke doel is een product dat functioneel zeer gebruiksvriendelijk is en het bedrijfsproces van de gebruikers versneld en kwalitatief

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Functieomschrijving Voor een ambitieuze werkgever in regio Roosendaal zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET Developer. Als software programmeur ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Verder ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, dashboards en apps voor de eigen IOT-oplossingen; Testen en goedkeuren van de software; Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks,

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Qua type opdrachten is er echt een verscheidenheid aan afnemers, zo werken ze met grote multinationals, maar ook met startups. Zo kom je te werken in een gevarieerde omgeving en kan je ook schakelen tussen verschillende culturen. De projecten variëren van greenfield projecten tot langdurige ontwikkeltrajecten. Hier wordt alleen maar gewerkt met aan front end projecten. Daarom maakt het onze partner niet uit waar jij kennis van hebt, als je maar gedegen kennis hebt van Javascript frameworks, Unit testing en ook bekend bent met de scrum methodiek. Eisen Minimaal 4 jaar relevante werkervaring Kennen en ervaring van Javascript frameworks

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

G P

G P

09/01/2012 19:28:09
Quote Anchor link
Mijn eerste Class... Geef jullie gedacht hierover
[File: image.inc.php][UPDATE]
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
<?php

    /***********************************************************
    * Een Class om een watermerk op een afbeelding te plaatsen *
    ***********************************************************/

    
class img {
    // Construct => Benodigheden om de class te starten
    function __construct($pathtoimage = NULL, $pathtowatermark = NULL, $watermarkalign = 'left', $watermarkvalign = 'top', $watermarktransparent = '100'){

        // Afbeelding
        img::image($pathtoimage);

        // Watermerk
        img::watermark($pathtowatermark);

        // Positie van het watermerk
        img::align($watermarkalign);
        img::valign($watermarkvalign);

        // Doorzichtigheid van het watermerk
        img::transparent($watermarktransparent);

    }


    // Controleer de afbeelding
    function image($pathtoimage = NULL){
        $this->pathtoimage = $pathtoimage;
        img::checkErrors();
    }


    // Controleer het watermerk
    function watermark($pathtowatermark = NULL){
        $this->pathtowatermark = $pathtowatermark;
        img::checkErrors();
    }


    // Posititie van het watermerk (Links => Midden => Rechts => Getal [Links -> Rechts])
    function align($watermarkalign = 'left'){
        $this->align = $watermarkalign;
        img::checkErrors();
    }


    // Posititie van het watermerk (Boven => Midden => Onder => Getal [Boven -> Onder])
    function valign($watermarkvalign = 'top'){
        $this->valign = $watermarkvalign;
        img::checkErrors();
    }


    // Doorzichtigheid van het watermerk
    function transparent($watermarktransparent = '100'){
        $this->transparent = $watermarktransparent;
        img::checkErrors();
    }


    // Controleer op fouten
    private function checkErrors(){
        // Standaard waarden
        $this->error['total_errors'] = '0';
        $this->error['image'] = NULL;
        $this->error['watermark'] = NULL;
        $this->pathtoimage = isset($this->pathtoimage) ? $this->pathtoimage : NULL;
        $this->pathtowatermark = isset($this->pathtowatermark) ? $this->pathtowatermark : NULL;
        $this->valign = isset($this->valign) ? $this->valign : 'top';
        $this->align = isset($this->align) ? $this->align : 'left';
        $this->transparent = isset($this->transparent) ? $this->transparent : '100';

        // Controleer op afbeelding
        if ($this->pathtoimage == NULL){
            $this->error['total_errors'] ++;
            $this->error['image'] = 'No Image!';
        }
else
        // Controleer op bestaande afbeelding
        if (!file_exists($this->pathtoimage)){
            $this->error['total_errors'] ++;
            $this->error['image'] = 'Image Not Found!';
        }
else
        // Controleer of het wel een afbeelding is
        if (!$this->picture = getimagesize($this->pathtoimage)){
            $this->error['total_errors'] ++;
            $this->error['image'] = 'Not An Image!';
        }


        // Controleer op watermerk
        if ($this->pathtowatermark == NULL){
            $this->error['total_errors'] ++;
            $this->error['watermark'] = 'No Watermark!';
        }
else
        // Controleer op bestaande watermerk
        if (!file_exists($this->pathtowatermark)){
            $this->error['total_errors'] ++;
            $this->error['watermark'] = 'Watermark Not Found!';
        }
else
        // Controleer het watermerk is een afbeelding
        if (!$this->watermark = getimagesize($this->pathtowatermark)){
            $this->error['total_errors'] ++;
            $this->error['watermark'] = 'Not A Watermark!';
        }


        // Controleer Transparant
        if ($this->error['total_errors'] == '0'){
            if (!is_numeric($this->transparent)){
                $this->error['total_errors'] ++;
                $this->error['watermark'] = 'Not A Valid Number For transparent! (USE a number BETWEEN 0 - 100)';
            }
else
            if ($this->transparent > '100' || $this->transparent < '0'){
                $this->error['total_errors'] ++;
                $this->error['watermark'] = 'Not A Valid Number For transparent! (USE a number BETWEEN 0 - 100)';
            }
else {
                if ($this->transparent > '0' && $this->transparent <= '100'){
                    $this->transparent = 100 - round($this->transparent);
                }
else {
                    $this->transparent = '100';
                }
            }

        }


        if ($this->error['total_errors'] == '0'){
            // Controleer positie Links => Rechts
            switch($this->align){
                case
'left':
                    $this->align = '0';
                    break;
                case
'center':
                    $this->align = round($this->picture['0'] / 2) - round($this->watermark['0'] / 2);
                    break;
                case
'right':
                    $this->align = round($this->picture['0']) - round($this->watermark['0']);
                    break;
                case
is_numeric($this->align):
                    $this->align = round($this->align);
                    break;
                default:

                    $this->error['total_errors'] ++;
                    $this->error['watermark'] = 'Not A Valid Input For align! (USE `left`, `right`, `center` OR a number)';
            }


            // Controleer positie Boven => Onder
            switch($this->valign){
                case
'top':
                    $this->valign = '0';
                    break;
                case
'center':
                    $this->valign = round($this->picture['1'] / 2) - round($this->watermark['1'] / 2);
                    break;
                case
'bottom':
                    $this->valign = round($this->picture['1']) - round($this->watermark['1']);
                    break;
                case
is_numeric($this->valign):
                    $this->valign = round($this->valign);
                    break;
                default:

                    $this->error['total_errors'] ++;
                    $this->error['watermark'] = 'Not A Valid Input For valign! (USE `top`, `bottom`, `center` OR a number)';
            }
        }
    }


    // Afbeelding maken
    private function createImg($image = NULL, $mime = NULL){
        switch($mime){
            case
'image/gif':
                return imagecreatefromgif($image);
                break;
            case
'image/jpg':
                return imagecreatefromjpeg($image);
                break;
            case
'image/jpeg':
                return imagecreatefromjpeg($image);
                break;
            case
'image/png':
                return imagecreatefrompng($image);
                break;
            default:

                return imagecreatefromjpeg($image);
                break;
        }
    }


    // Afbeelding maken
    private function setImage(){
        $this->imgPicture = img::createImg($this->pathtoimage, $this->picture['mime']);
        img::checkErrors();
    }


    // Watermerk maken
    private function setWatermark(){
        $this->imgWatermark = img::createImg($this->pathtowatermark, $this->watermark['mime']);
        img::checkErrors();
    }


    // Toon de afbeelding
    function show(){
        if ($this->error['total_errors'] == '0'){
            img::setImage();
            img::setWatermark();
            imagecopymerge($this->imgPicture, $this->imgWatermark, $this->align, $this->valign, 0, 0, $this->watermark['0'], $this->watermark['1'], $this->transparent);
            switch($this->picture['mime']){
                case
'image/gif':
                    header('Content-type: image/gif');
                    imagegif($this->imgPicture);
                    break;
                case
'image/png':
                    header('Content-type: image/png');
                    imagepng($this->imgPicture);
                    break;
                default:

                    header('Content-type: image/jpeg');
                    imagejpeg($this->imgPicture);
                    break;
            }

            imagedestroy($this->imgPicture);
            imagedestroy($this->imgWatermark);
        }
else {
            print '<h1>There Are Some Errors Found!</h1>';
            print '<pre>';
            print_r($this->error);
            print '</pre>';
        }

    }

}


?>
[File: show.php]
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php

// Start een sessie
session_start();

// Ophalen van Class
require_once('image.inc.php');

// OPTIE 1
$img = new img('image.jpg', 'watermark.gif', 'center', 'center', '50');

if ($img->error['total'] != '0'){
    print '<pre>';
    print_r($img);
    print '</pre>';
}
else {
    $img->show();
}


// OPTIE 2
$img = new img();
$img->image('image.jpg'); // URL naar de afbeelding
$img->watermark('watermark.gif'); // URL naar het watermerk
$img->align('center'); // Positie van het watermerk (Left, Center, Right of een getal...
$img->valign('center'); // Positie van het watermerk (Top, Center, Bottom of een getal...
$img->transparent('50'); // Doorzichtigheid van het watermerk (0 -> 100);

if ($img->error['total'] != '0'){
    print '<pre>';
    print_r($img);
    print '</pre>';
}
else {
    $img->show();
}


?>


Titel aangepast, zo is het wat duidelijker.[/modedit]
Gewijzigd op 10/01/2012 19:39:24 door G P
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 01:31:26
 
Kris Peeters

Kris Peeters

10/01/2012 15:42:17
Quote Anchor link
Het ziet er wel proper uit.

Straks eens uitproberen.

Ik zie wel nog een mogelijkheid om iets toe te voegen.

Wanneer je zo'n soort dingen doet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$img
= new img();
$img->image('image.jpg'); // URL naar de afbeelding
$img->watermark('watermark.gif'); // URL naar het watermerk
$img->align('center'); // Positie van het watermerk (Left, Center, Right of een getal...
...
?>


Het is ook mogelijk dat je het zo doet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$img
= new img();
$img->image('image.jpg') // URL naar de afbeelding
    ->watermark('watermark.gif') // URL naar het watermerk
    ->align('center'); // Positie van het watermerk (Left, Center, Right of een getal...
...
?>


Wat moet je dan doen? Simpelweg al die functies waarbij je gegevens in het object pompt, die eindig je allemaal met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
  return $this;
}

?>
 
Pim -

Pim -

10/01/2012 15:46:09
Quote Anchor link
Probeer eens met exceptions te werken.
 
G P

G P

10/01/2012 19:46:24
Quote Anchor link
Script is geupdated, volgende kan je gebruiken.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php

// Start een sessie
session_start();

// Ophalen van Class
require_once('function.inc.php');

// OPTIE 1
$img = new img('image.jpg', 'watermark.gif', 'center', 'center', '50');
$img->show();

// OPTIE 2
$img = new img();
$img->image('lightbulb.jpg'); // URL naar de afbeelding
$img->watermark('watermark.gif'); // URL naar het watermerk
$img->align('right'); // Positie van het watermerk (Left, Center, Right of een getal...
$img->valign('bottom'); // Positie van het watermerk (Top, Center, Bottom of een getal...
$img->transparent('75'); // Doorzichtigheid van het watermerk (0 -> 100);
$img->show();

?>
Natuurlijk werkt de eerste optie (zoals hierboven beschreven) ook nog altijd.

Update Info:
1) Foutmelding tonen als er fouten zijn toon anders de afbeelding
2) Transparent rekent nu in %, 100 = is onzichtbaar, 0 = volledig zichtbaar.
3) Klein foutje bij error[total_errors] is weg gewerkt

Toevoeging op 10/01/2012 19:48:21:

@Kris: Geen return
@Pim: Dat zal de volgende stap zijn... ben aan het leren in kleine stapjes...
 
- Jim  -

- Jim -

10/01/2012 21:06:09
Quote Anchor link
@Pim: Exceptions??? Daar heeft PHP toch DIE() voor??? :p

$img->image(...), het is misschien handig om er setImage() van te maken.
Dat zegt n.l. meer dan alleen image.

"getter & setters, query & command, that kind of things...."
 
G P

G P

11/01/2012 01:37:50
Quote Anchor link
@Jim: Inderdaad, setImage en setWatermark zal duidelijker zijn, handige tip! :)
 
Niels K

Niels K

11/01/2012 11:12:25
Quote Anchor link
Een watermerk een een afbeelding zijn toch twee verschillende zaken? Afgezien van het feit dat ze wel met elkaar te maken hebben.

Daarnaast, ik mis method visibility ?
Gewijzigd op 11/01/2012 11:26:23 door Niels K
 
Kris Peeters

Kris Peeters

11/01/2012 11:26:43
Quote Anchor link
De private methodes staan wel als private.
Alleen lijkt het er op dat enkel public niet expliciet vermeld wordt, wegens toch default
 
Niels K

Niels K

11/01/2012 11:29:41
Quote Anchor link
Ja inderdaad.

Daarnaast zie ik nog het volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if ($this->error['total_errors'] == '0'){
?>


0 is een integer dus dan moet je dat ook als integer controleren.
Ook zie ik dat hij diversen variabelen gebruikt maar die niet gedefinieerd heeft.

Maar goed dit is nog het belangrijkste:
Quote:
Een watermerk een een afbeelding zijn toch twee verschillende zaken? Afgezien van het feit dat ze wel met elkaar te maken hebben.
Gewijzigd op 11/01/2012 11:29:53 door Niels K
 
Wouter J

Wouter J

11/01/2012 11:35:51
Quote Anchor link
Ook img::image($pathtoimage) of al die andere methods die je aanroept in de class zelf. Het is toch veel beter om $this->image($pathtoimage) te gebruiken?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

11/01/2012 12:50:46
Quote Anchor link
Gunther Peeters op 10/01/2012 19:46:24:
...
@Kris: Geen return
...


Ik zal eens tonen wat ik bedoel.
Dit is jouw script, maar een beetje aangepast.

index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
<?php
/*
Dit script verwacht drie files: "watermark.gif", "trein.jpg" en "auto.jpg"
*/

session_start();
require_once('watermark.php');

if (!empty($_GET['w'])) {
  switch($_GET['w']) {
    case
1:
      $img = new img();
      $img->image('trein.jpg')            // URL naar de afbeelding
          ->watermark('watermark.gif')    // URL naar het watermerk
          ->align('right')                // Positie van het watermerk (Left, Center, Right of een getal...
          ->valign('bottom')              // Positie van het watermerk (Top, Center, Bottom of een getal...
          ->transparent('50');            // Doorzichtigheid van het watermerk (0 -> 100);

      if ($img->error['total'] != '0') {
          print '<pre>';
          print_r($img);
          print '</pre>';
      }
else {
          $img->show();
      }

      break;
    case
2:
      $img = new img();
      $img->image('auto.jpg')            // URL naar de afbeelding
          ->watermark('watermark.gif')    // URL naar het watermerk
          ->align('left')               // Positie van het watermerk (Left, Center, Right of een getal...
          ->valign('top')              // Positie van het watermerk (Top, Center, Bottom of een getal...
          ->transparent('50');            // Doorzichtigheid van het watermerk (0 -> 100);

      if ($img->error['total'] != '0') {
          print '<pre>';
          print_r($img);
          print '</pre>';
      }
else {
          $img->show();
      }

      break;
  }
}

else {
  echo '<img src="?w=1"/> <img src="?w=2"/>';
}

?>


watermark.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
<?php
    /***********************************************************
    * Een Class om een watermerk op een afbeelding te plaatsen *
    ***********************************************************/

class img {
    // Construct => Benodigheden om de class te starten
    function __construct($pathtoimage = NULL, $pathtowatermark = NULL, $watermarkalign = 'left', $watermarkvalign = 'top', $watermarktransparent = '100') {

        // Foutmeldingen
        $this->error['total'] = '0';
        $this->error['image'] = $pathtoimage;
        $this->error['watermark'] = $pathtowatermark;

        // Afbeelding
        if ($pathtoimage != NULL) { img::image($pathtoimage); }

        // Watermerk
        if ($pathtowatermark != NULL) { img::watermark($pathtowatermark); }

        // Positie van het watermerk
        img::align($watermarkalign);
        img::valign($watermarkvalign);

        // Doorzichtigheid van het watermerk
        img::transparent($watermarktransparent);
    }


    // Controleer de afbeelding
    function image($pathtoimage = NULL) {
        $this->error['image'] = $pathtoimage;
        // Controleer op afbeelding
        if ($this->error['image'] == NULL) {
            $this->error['total'] ++;
            $this->error['image'] = 'No Image!';
        }
else
        // Controleer op bestaande afbeelding
        if (!file_exists($this->error['image'])) {
            $this->error['total'] ++;
            $this->error['image'] = 'Image Not Found!';
        }
else
        if (!$this->picture = getimagesize($this->error['image'])) {
            $this->error['total'] ++;
            $this->error['image'] = 'Not An Image!';
        }

      return $this;
    }


    // Controleer het watermerk
    function watermark($pathtowatermark = NULL) {
        $this->error['watermark'] = $pathtowatermark;
        // Controleer op watermerk
        if ($this->error['watermark'] == NULL) {
            $this->error['total'] ++;
            $this->error['watermark'] = 'No Watermark!';
        }
else
        // Controleer op bestaande watermerk
        if (!file_exists($this->error['watermark'])) {
            $this->error['total'] ++;
            $this->error['watermark'] = 'Watermark Not Found!';
        }
else
        // Controleer het watermerk is een afbeelding
        if (!$this->watermark = getimagesize($this->error['watermark'])) {
            $this->error['total'] ++;
            $this->error['watermark'] = 'Not A Watermark!';
        }


      return $this;
    }


    // Posititie van het watermerk (Links => Midden => Rechts => Getal [Links -> Rechts])
    function align($watermarkalign = 'left') {
        if ($this->error['total'] == '0') {
            switch($watermarkalign) {
                case
'left':
                    $this->align = '0';
                    break;
                case
'center':
                    $this->align = round($this->picture['0'] / 2) - round($this->watermark['0'] / 2);
                    break;
                case
'right':
                    $this->align = round($this->picture['0']) - round($this->watermark['0']);
                    break;
                case
is_numeric($watermarkalign):
                    $this->align = round($watermarkalign);
                    break;
                default:

                    $this->error['total'] ++;
                    $this->error['watermark'] = 'Not A Valid Input For align! (USE `left`, `right`, `center` OR a number)';
            }
        }

      return $this;
    }


    // Posititie van het watermerk (Boven => Midden => Onder => Getal [Boven -> Onder])
    function valign($watermarkvalign = 'top') {
        if ($this->error['total'] == '0') {
            switch($watermarkvalign) {
                case
'top':
                    $this->valign = '0';
                    break;
                case
'center':
                    $this->valign = round($this->picture['1'] / 2) - round($this->watermark['1'] / 2);
                    break;
                case
'bottom':
                    $this->valign = round($this->picture['1']) - round($this->watermark['1']);
                    break;
                case
is_numeric($watermarkvalign):
                    $this->valign = round($watermarkvalign);
                    break;
                default:

                    $this->error['total'] ++;
                    $this->error['watermark'] = 'Not A Valid Input For valign! (USE `top`, `bottom`, `center` OR a number)';
            }
        }

      return $this;
    }


    // Doorzichtigheid van het watermerk
    function transparent($watermarktransparent = '100') {
        if (!is_numeric($watermarktransparent)) {
            $this->error['total'] ++;
            $this->error['watermark'] = 'Not A Valid Number For transparent! (USE a number BETWEEN 0 - 100)';
        }
else
        if ($watermarktransparent > '100' || $watermarktransparent < '0') {
            $this->error['total'] ++;
            $this->error['watermark'] = 'Not A Valid Number For transparent! (USE a number BETWEEN 0 - 100)';
        }
else {
            $this->transparent = round($watermarktransparent);
        }

      return $this;
    }


    // Afbeelding maken
    private function createImg($image = NULL, $mime = NULL) {
        switch($mime) {
            case
'image/gif':
                return imagecreatefromgif($image);
                break;
            case
'image/jpg':
                return imagecreatefromjpeg($image);
                break;
            case
'image/jpeg':
                return imagecreatefromjpeg($image);
                break;
            case
'image/png':
                return imagecreatefrompng($image);
                break;
            default:

                return imagecreatefromjpeg($image);
                break;
        }
    }


    // Afbeelding maken
    private function setImage() {
        $this->imgPicture = img::createImg($this->error['image'], $this->picture['mime']);
    }


    // Watermerk maken
    private function setWatermark() {
        $this->imgWatermark = img::createImg($this->error['watermark'], $this->watermark['mime']);
    }


    // Toon de afbeelding
    function show() {
        img::setImage();
        img::setWatermark();
        imagecopymerge($this->imgPicture, $this->imgWatermark, $this->align, $this->valign, 0, 0, $this->watermark['0'], $this->watermark['1'], $this->transparent);
        switch($this->picture['mime']) {
            case
'image/gif':
                header('Content-type: image/gif');
                imagegif($this->imgPicture);
                break;
            case
'image/png':
                header('Content-type: image/png');
                imagepng($this->imgPicture);
                break;
            default:

                header('Content-type: image/jpeg');
                imagejpeg($this->imgPicture);
                break;
        }

        imagedestroy($this->imgPicture);
        imagedestroy($this->imgWatermark);
    }
}

?>
Gewijzigd op 11/01/2012 12:51:49 door Kris Peeters
 
Jelle -

Jelle -

11/01/2012 13:42:45
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

img::image($pathtoimage);

?>


Dit zijn static aanroepen en niet object aanroepen. Geen idee waarom je dat doet je functies zijn ook niet static. Do you know?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

11/01/2012 14:27:55
Quote Anchor link
Wel ja, daar kan nog aan gewerkt worden. De static functies als static bestempelen, en ze zo ook gebruiken.

Als de functie niet static is, spreek je ze aan met $this->functienaam(), als ze static zijn met self::functienaam()
 
G P

G P

12/01/2012 11:52:32
Quote Anchor link
Hartelijk bedankt iedereen voor al deze mooie commentaren, ik zal hierbij ZEKER rekening houden. Zodra dit script een update krijgt zal ik deze ook meteen plaatsen.
 
G P

G P

08/09/2012 12:26:00
Quote Anchor link
NIEUWE UPDATE:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271
272
273
274
275
276
277
278
279
280
281
282
283
284
285
286
287
288
289
290
291
292
293
294
295
296
297
298
299
300
301
302
303
304
305
306
307
308
309
310
311
312
313
314
315
316
317
318
319
320
321
322
323
324
325
<?php

class newImage {
    // STAAT HIER MAAR OM ZAKEN TOE TE VOEGEN ALS HET NODIG IS BIJ EEN UPDATE
    public function __construct(){
    }


    /**************************************************\
        URL NAAR AFBEELDING
    \**************************************************/

    public function set_image($path_to_image = false, $opacity = 0, $rotate = 0){
        if ($path_to_image && file_exists($path_to_image)){
            $this->path_to_image = $path_to_image;
        }

        if ($rotate < 0){
            $rotate = 0;
        }
elseif ($rotate > 360){
            $rotate = 360;
        }
else {
            $rotate = floor($rotate);
        }

        $this->imageRotate = $rotate;
        $this->checkImage();
    }


    /**************************************************\
        URL NAAR WATERMERK
    \**************************************************/

    public function set_watermark($path_to_watermark = false, $horizontal_position = 'center', $vertical_position = 'center', $opacity = 0, $rotate = 0){
        if ($path_to_watermark && file_exists($path_to_watermark)){
            $this->path_to_watermark = $path_to_watermark;
            if ($rotate < 0){
                $rotate = 0;
            }
elseif ($rotate > 360){
                $rotate = 360;
            }
else {
                $rotate = floor($rotate);
            }

            $this->watermarkHorizontalPosition = $horizontal_position;
            $this->watermarkVerticalPosition = $vertical_position;
            $this->watermarkRotate = $rotate;
            $this->checkWatermark();
        }
    }


    /**************************************************\
        TEKST GEGEVENS
    \**************************************************/

    public function set_text($text_string = NULL, $text_color = '900', $background_color = 'FFF', $font_size = 0){
        // CONTROLEER AFBEELDING
        $this->showImage = isset($this->showImage) ? $this->showImage : NULL;
        if (!$this->showImage){ $this->checkImage(); }
        // CONTROLEER TEKST
        if (!$text_string && strlen($text_string) < 1){
            $this->text = 'Damn... You\'ve forgotten the text !';
        }
else {
            $this->text = $text_string;
        }

        // CONTROLEER TEKSTKLEUR
        if ($text_color && strlen($text_color) >= 3 && strlen($text_color) <= 7){
            $text_color = '#'.str_replace('#', '', $text_color);
        }
else {
            $text_color = '#FFF';
        }

        $this->text_color = $this->hex2RGB($text_color);
        // CONTROLEER ACHTERGROND KLEUR
        if ($background_color && strlen($background_color) >= 3 && strlen($background_color) <= 7){
            $background_color = '#'.str_replace('#', '', $background_color);
        }
else {
            $background_color = '#000';
        }

        $this->background_color = $this->hex2RGB($background_color);
        // CONTROLEER TEKST GROOTTE
        $this->font_size =    round($font_size) > 62    ? 62    :
                            round($font_size) < 12    ? 12    :
                            round($font_size);
        $this->checkText();
    }


    /**************************************************\
        KLEUR VERANDEREN
    \**************************************************/

    public function swap_colors($old_color = 'FFF', $new_color = '000'){
        // CONTROLEER AFBEELDING
        $this->showImage = isset($this->showImage) ? $this->showImage : NULL;
        if (!$this->showImage){ $this->checkImage(); }
        // CONTROLEER OUDE KLEUR
        if ($old_color && strlen($old_color) >= 3 && strlen($old_color) <= 7){
            $old_color = '#'.str_replace('#', '', $old_color);
        }
else {
            $old_color = '#FFF';
        }

        $old_rgb = $this->hex2RGB($old_color);
        // CONTROLEER NIEUWE KLEUR
        if ($new_color && strlen($new_color) >= 3 && strlen($new_color) <= 7){
            $new_color = '#'.str_replace('#', '', $new_color);
        }
else {
            $new_color = '#FFF';
        }

        $new_rgb = $this->hex2RGB($new_color);
        // KLEUR WISSELEN
        imagetruecolortopalette($this->showImage, true, 216);
        $switchColor = imagecolorclosest($this->showImage, $old_rgb['red'], $old_rgb['green'], $old_rgb['blue']);
        imagecolorset($this->showImage, $switchColor, $new_rgb['red'], $new_rgb['green'], $new_rgb['blue']);
    }


    /**************************************************\
        AFBEELDING CONTROLEREN
    \**************************************************/

    private function checkImage(){
        // CONTROLEER PAD NAAR DE AFBEELDING
        $this->path_to_image = isset($this->path_to_image) ? $this->path_to_image : false;
        if ($this->path_to_image){
            // OPHALEN VAN AFBEELDING GEGEVENS
            $infoImage = getimagesize($this->path_to_image);
            // JPG / JPEG
            if ($infoImage['mime'] == 'image/jpeg'){
                $image = @imagecreatefromjpeg($this->path_to_image);
            }
else
            // PNG
            if ($infoImage['mime'] == 'image/png'){
                $image = @imagecreatefrompng($this->path_to_image);
            }
else
            // GIF
            if ($infoImage['mime'] == 'image/gif'){
                $image = @imagecreatefromgif($this->path_to_image);
            }
else
            // GEEN AFBEELDING GEVONDEN MAAK ZELF
            {
                $image = @imagecreate(500, 500);
                imagecolorallocatealpha($image, 0, 0, 0, 0);
                $infoImage['0'] = 500;
                $infoImage['1'] = 500;
            }
        }
else {
            $image = @imagecreate(500, 500);
            imagecolorallocatealpha($image, 0, 0, 0, 0);
            $infoImage['0'] = 500;
            $infoImage['1'] = 500;
        }

        // AFBEELDING DRAAIEN
        $image = imagerotate($image, $this->imageRotate, imagecolorallocatealpha($image, 0, 0, 0, 127));
        imagealphablending($image, false);
        imagesavealpha($image, true);
        // DOORSTUREN VAN BENODIGDE GEGEVENS
        $this->showImage = $image;
        $this->image_width = imagesx($image);
        $this->image_height = imagesy($image);
    }


    /**************************************************\
        WATERMERK CONTROLEREN
    \**************************************************/

    private function checkWatermark(){
        // CONTROLEER AFBEELDING
        $this->showImage = isset($this->showImage) ? $this->showImage : NULL;
        if (!$this->showImage){ $this->checkImage(); }
        // CONTROLEER PAD NAAR HET WATERMERK
        $this->path_to_watermark = isset($this->path_to_watermark) ? $this->path_to_watermark : false;
        if ($this->path_to_watermark){
            // INFORMATIE VAN HET WATERMERK
            $infoWatermark = getimagesize($this->path_to_watermark);
            // JPG / JPEG
            if ($infoWatermark['mime'] == 'image/jpeg'){
                $watermark = @imagecreatefromjpeg($this->path_to_watermark);
            }
else
            // PNG
            if ($infoWatermark['mime'] == 'image/png'){
                $watermark = @imagecreatefrompng($this->path_to_watermark);
            }
else
            // GIF
            if ($infoWatermark['mime'] == 'image/gif'){
                $watermark = @imagecreatefromgif($this->path_to_watermark);
            }

            $bg = imagecolorallocatealpha($watermark, 0, 0, 0, 127);
            imagefill($watermark, 0, 0 , $bg);
            // AFBEELDING DRAAIEN
            $watermark = imagerotate($watermark, $this->watermarkRotate, $bg);
            imagealphablending($watermark, false);
            imagesavealpha($watermark, true);
            // BEREKENING OM HET WATERMERK IN HET MIDDEN VAN DE AFBEELDING TE PLAATSEN
            $width = imagesx($watermark);
            $height = imagesy($watermark);
            // WATERMERK HORIZONTAAL POSITIONEREN
            if ($this->watermarkHorizontalPosition == 'center'){
                $center_x = ($this->image_width - $width) / 2;
            }
elseif ($this->watermarkHorizontalPosition == 'left'){
                $center_x = 0;
            }
elseif ($this->watermarkHorizontalPosition == 'right'){
                $center_x = $this->image_width - $width;
            }
else {
                $center_x = round($this->watermarkHorizontalPosition);
                if (($center_x + $width) > $this->image_width){
                    $center_x = $this->image_width - $width;
                }
elseif ($this->watermarkHorizontalPosition < 0){
                    $center_x = ($this->image_width - $width) + $this->watermarkHorizontalPosition;
                    if ($center_x < 0){ $center_x = 0; }
                }
            }

            // WATERMERK VERTIKAAL POSITIONEREN
            if ($this->watermarkVerticalPosition == 'center'){
                $center_y = ($this->image_height - $height) / 2;
            }
elseif ($this->watermarkVerticalPosition == 'top'){
                $center_y = 0;
            }
elseif ($this->watermarkVerticalPosition == 'bottom'){
                $center_y = $this->image_height - $height;
            }
else {
                $center_y = round($this->watermarkVerticalPosition);
                if (($center_y + $width) > $this->image_height){
                    $center_y = $this->image_height - $width;
                }
elseif ($this->watermarkVerticalPosition < 0){
                    $center_y = ($this->image_height - $width) + $this->watermarkVerticalPosition;
                    if ($center_y < 0){ $center_y = 0; }
                }
            }

            imagecopy($this->showImage, $watermark, $center_x, $center_y, 0, 0, $width, $height);
        }
    }


    /**************************************************\
        TEKST CONTROLEREN
    \**************************************************/

    private function checkText(){
        // CONTROLEER AFBEELDING
        $this->showImage = isset($this->showImage) ? $this->showImage : NULL;
        if (!$this->showImage){ $this->checkImage(); }
        // CONTROLEER TEKST
        $this->text = isset($this->text) ? $this->text : false;
        if ($this->text){
            // MAAK ACHTERGROND
            $box_width = $this->image_width;
            $box_height = $this->font_size * 2;
            $box = imagecreatetruecolor($box_width, $box_height);
            $boxcolor = imagecolorallocatealpha($box, $this->background_color['red'], $this->background_color['green'], $this->background_color['blue'], 0);
            imagefilledrectangle($box, 0, 0, $box_width, $box_height, $boxcolor);

            // MAAK TEKST
            $x_box = ($box_width / 2) - ((strlen($this->text) * $this->font_size) / 2.75);
            $y_box = ($this->font_size * 1.5);
            $textColor = imagecolorallocatealpha($box, $this->text_color['red'], $this->text_color['green'], $this->text_color['blue'], 0);
            $font = 'BKANT.TTF'; // WIJZIG DE NAAM NAAR JOUW FONT-TYPE
            imagefttext($box, $this->font_size, 0, $x_box, $y_box, $textColor, $font, $this->text);

            // TEKST IN HET MIDDEN PLAATSEN
            $center = ($this->image_height / 2) - ($box_height / 2);
            imagecopy($this->showImage, $box, 0, $center, 0, 0, $box_width, $box_height);
        }
    }


    /**************************************************\
        OMZETTEN KLEUR VAN HEX NAAR DEC
    \**************************************************/

    private function hex2RGB($hexStr) {
        // VERWIJDER ONNODIGE TEKENS
        $hexStr = preg_replace("/[^0-9A-Fa-f]/", '', $hexStr);
        $rgbArray = array();
        // OMZETTEN VAN 6 TEKENS NAAR RGB
        if (strlen($hexStr) == 6) {
            $colorVal = hexdec($hexStr);
            $rgbArray['red'] = 0xFF & ($colorVal >> 0x10);
            $rgbArray['green'] = 0xFF & ($colorVal >> 0x8);
            $rgbArray['blue'] = 0xFF & $colorVal;
        }
else
        // OMZETTEN VAN 3 TEKENS NAAR RGB
        if (strlen($hexStr) == 3) {
            $rgbArray['red'] = hexdec(str_repeat(substr($hexStr, 0, 1), 2));
            $rgbArray['green'] = hexdec(str_repeat(substr($hexStr, 1, 1), 2));
            $rgbArray['blue'] = hexdec(str_repeat(substr($hexStr, 2, 1), 2));
        }
else
        // ONGELDIG KLEURWAARDE
        {
            return false;
        }

        // TERUG STUREN VAN RGB
        return $rgbArray;
    }


    /**************************************************\
        TOON DE AFBEELDING
    \**************************************************/

    public function show_image(){
        // CONTROLEER AFBEELDING
        $this->showImage = isset($this->showImage) ? $this->showImage : NULL;
        if (!$this->showImage){ $this->checkImage(); }
        // AFBEELDING TONEN
        header('Content-Type: image/png');
        imagepng($this->showImage);
        imagedestroy($this->showImage);
    }


    /**************************************************\
        BEWAAR DE AFBEELDING
    \**************************************************/

    public function save_image($new_name = NULL, $save_to_folder = NULL, $show_image = false){
        // CONTROLEER AFBEELDING
        $this->showImage = isset($this->showImage) ? $this->showImage : NULL;
        if (!$this->showImage){ $this->checkImage(); }
        // CONTROLEER NAAM
        if (!$new_name || strlen($new_name) < '1' || strlen($new_name) > '255'){
            $new_name = time();
        }

        // CONTROLEER MAP
        if (!$save_to_folder || strlen($save_to_folder) < 1){ $save_to_folder = '.'; }
        $i = 0;
        $checkName = $new_name;
        // GEEF EEN NIEUWE NAAM ALS DE AFBEELDING AL BESTAAT
        while (file_exists($save_to_folder.'/'.$new_name.'.png')){
            $i++;
            $new_name = $checkName.'_'.$i;
        }

        // AFBEELDING TONEN ?
        if ($show_image === true){
            header('Content-Type: image/png');
            imagepng($this->showImage);
        }

        // BEWAREN
        imagepng($this->showImage, $save_to_folder.'/'.$new_name.'.png');
        imagedestroy($this->showImage);
    }

}

}


?>
Hoe aanroepen?
$img = new newImage;

// AFBEELDING TOEVOEGEN
$img->set_image('URL_NAAR_AFBEELDING.PNG/GIF/JPG', 0, KANTELEN);
KANTELEN: 0° tot 360°

// WATERMERK TOEVOEGEN
$img->set_watermark('URL_NAAR_WATERMERK.PNG/GIF/JPG', X, Y, 0, KANTELEN);
X: left, right, center, GETAL
GETAL: Het getal kan een positief of een negatief getal zijn.
Een positief getal wordt berekent van links naar rechts, negatief wordt berekent van rechts naar links.
Y: top, bottom, center, GETAL
GETAL: Het getal kan een positief of een negatief getal zijn.
Een positief getal wordt berekent van boven naar beneden, negatief wordt berekent van beneden naar boven.
KANTELEN: Idem als bij afbeelding

*** NIEUW ***
// TEKST TOEVOEGEN
$img->set_text('MIJN TEKST', 'TEKSTKLEUR', 'ACHTERGRONDKLEUR', 'TEKSTGROOTTE');

*** NIEUW ***
// KLEUR WISSELEN VAN DE AFBEELDING
$img->swap_color('OUDE_KLEUR', 'NIEUWE_KLEUR');

// TOON DE AFBEELDING
$img->show_image();

*** NIEUW ***
// AFBEELDING BEWAREN EN TONEN
$img->save_image('NAAM', 'MAP', true/false);

*** TOEKOMST GERICHT ***
- Afbeeldingen en tekst draaien
- Afbeeldingen en tekst transparant maken
- Horizontaal en verticaal positioneren van afbeeldingen en tekst

Wederom zijn jullie ideeën en gedachten welkom !!!
Gewijzigd op 09/09/2012 16:47:29 door G P
 
- Raoul -

- Raoul -

09/09/2012 14:29:47
Quote Anchor link
img of newImage zijn allebei geen correcte namen voor een class

Toevoeging op 09/09/2012 14:30:12:

Ikzelf zou een class Watermerk en een class Image maken.
 
G P

G P

09/09/2012 16:11:45
Quote Anchor link
Update !

- Het draaien van afbeelding en van watermerk
- Het horizontaal en verticaal positioneren van het watermerk

- Raoul - op 09/09/2012 14:29:47:
img of newImage zijn allebei geen correcte namen voor een class
Ik weet het, heb er al zelf een paar keren problemen mee gehad, 2x new achter elkaar is verwarrend. Een suggestie is dus welkom :)
- Raoul - op 09/09/2012 14:29:47:
Ikzelf zou een class Watermerk en een class Image maken.
Ik denk dat het ieder zijn goesting* is.

Goesting* : Zin
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

09/09/2012 16:46:48
Quote Anchor link
Alleeh hé, goesting of nie, ik vin ut krek un goe idee ;-)
 
G P

G P

09/09/2012 17:01:42
Quote Anchor link
Offtopic:
ut? krek? un? Nederlands dat versta ik nog, belgisch lukt ook wel maar mijn chinees is niet zo goed meer als vroeger...
Ut, is waarschijnlijk het en Un is dan wel een maar met krek heb ik geen flauw idee
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

09/09/2012 17:35:20
Quote Anchor link
Offtopic:

Lol GP, krek is voor jou wat goesting is voor het grootste gedeelte van de Hollanders.
Ter info:
Krek is plat WZN-brabants en kan afhankelijk van de cotext waarin het gebruikt wordt verataald worden als 'echt wel', 'mijn kop eraf', etc.
Gewijzigd op 09/09/2012 17:43:46 door Ger van Steenderen
 
- Raoul -

- Raoul -

09/09/2012 17:39:06
Quote Anchor link
G P op 09/09/2012 16:11:45:
- Raoul - op 09/09/2012 14:29:47:
img of newImage zijn allebei geen correcte namen voor een class
Ik weet het, heb er al zelf een paar keren problemen mee gehad, 2x new achter elkaar is verwarrend. Een suggestie is dus welkom :)
- Raoul - op 09/09/2012 14:29:47:
Ikzelf zou een class Watermerk en een class Image maken.
Ik denk dat het ieder zijn goesting* is.


Daar ben ik het niet mee eens. Ieder zijn zin of niet, de manier waarop je OOP doet moet gewoon correct zijn.
Iedere klasse moet 1 bepaalde taak hebben, niet een image renderen en er een watermerk op tonen, dat zijn al 2 taken.

In OOP moet je ook denken in objecten, "newImage" is geen object. "Image" bijvoorbeeld wel.
In real life heb je toch ook geen object "nieuwe fiets", het woord "nieuwe" is een bijvoegelijk naamwoord dat hoort bij fiets. Het object is dus fiets.

Ik raad je dit eens aan om door te lezen: correcte klasse naamgeving
Gewijzigd op 09/09/2012 17:39:43 door - Raoul -
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.