Script werkt niet 100%

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sunel abdullah

sunel abdullah

26/01/2015 03:17:37
Quote Anchor link
Hoi

ik heb een php script voor een contact formulier.
Alleen doet de script niet echt wat die moet doen. Het blijft maar aangegeven dat
er een fout is opgetreden maar wel een bevestiging is verstuurd.

Ook geeft die in de onderwerp van mijn mail aan Future-elektra contactvrijwillgersformulier. Hoe kan ik de contactvrijwillegersformulier weghalen?

(de eerst en laatste regel zijn aangepast i.v.m. wordpress uploader)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
<?php
    $show
= TRUE;
    
    if(isset($_POST['submit'])) {
        $valid = TRUE;
                
        if(empty($_POST['voorletter']) OR (strlen($_POST['voorletter']) < 1))
        {

            echo "<b>Er is geen voorletter ingevuld (minimaal 3 tekens)</b>.<br/><br/>";
            $valid = FALSE;
        }

        
        if(empty($_POST['naam']) OR (strlen($_POST['naam']) < 1))
        {

            echo "<b>Er is geen naam ingevuld (minimaal 3 tekens)</b>.<br/><br/>";
            $valid = FALSE;
        }

        
        if(empty($_POST['adres']) OR (strlen($_POST['adres']) < 1))
        {

            echo "<b>Er is geen adres ingevuld (minimaal 3 tekens)</b>.<br/><br/>";
            $valid = FALSE;
        }

        
        if(empty($_POST['postcode']) OR (strlen($_POST['postcode']) < 1))
        {

            echo "<b>Er is geen postcode ingevuld (minimaal 3 tekens)</b>.<br/><br/>";
            $valid = FALSE;
        }

        
        if(empty($_POST['woonplaats']) OR (strlen($_POST['woonplaats']) < 1))
        {

            echo "<b>Er is geen woonplaats ingevuld (minimaal 3 tekens)</b>.<br/><br/>";
            $valid = FALSE;
        }

        

        if(empty($_POST['tel']) OR (strlen($_POST['tel']) < 10))
        {

            echo "<b>Er is geen of een te kort nummer ingevuld (minimaal 10 tekens)</b>.<br/><br/>";
            $valid = FALSE;
        }

        
        if(empty($_POST['email']) OR !filter_var($_POST['email'], FILTER_VALIDATE_EMAIL))
        {

            echo "<b>Er is geen of een foutief email-adres opgegeven</b>.<br/><br/>";
            $valid = FALSE;
        }

        

        if($valid === TRUE)
        {

            //verwerken van data, ingevuld door gebruiker
            $data = "<table>
                
                <tr>
                    <td>Naam:</td>
                    <td>"
.htmlspecialchars($_POST['voorletter'])." &nbsp;
                    "
.htmlspecialchars($_POST['naam'])."</td>
                </tr>
                
                <tr>
                    <td>Adres:</td>
                    <td>"
.htmlspecialchars($_POST['adres'])."</td>
                </tr>
                
                <tr>
                    <td>Postcode:</td>
                    <td>"
.htmlspecialchars($_POST['postcode'])."&nbsp;
                    "
.htmlspecialchars($_POST['woonplaats'])."</td>
                </tr>
                
                
                <tr>
                    <td>Telefoon:</td>
                    <td>"
.htmlspecialchars($_POST['tel'])."</td>
                </tr>
                
                <tr>
                    <td>Email:</td>
                    <td>"
.htmlspecialchars($_POST['email'])."</td>
                </tr>
                
                <tr>
                    <td>Opmerking:</td>
                    <td>"
.(htmlspecialchars($_POST['opmerking']))."</td>
                </tr>
            </table>"
;
            
            /******************************/
            /******* INSTELLINGEN *********/
            /******************************/

            $email_werknemer = 'info@**knip**.nl';
            $headers_werknemer = 'MIME-Version: 1.0' . "\r\n" .
                    'Content-type: text/html; charset=iso-8859-1' . "\r\n".
                    'From: '.$_POST['email'] . "\r\n" .
                    'Reply-To: '.$_POST['email'] . "\r\n" .
                    'X-Mailer: PHP/' . phpversion();
            
            $bericht_werknemer = "Beste medewerker van Future-elektra,<br/>
                        er is zojuist een ingevuld. <br/><br/>"

                        . $data;
            
            
            $email_klant = $_POST['email'];
            $headers_klant = 'MIME-Version: 1.0' . "\r\n" .
                    'Content-type: text/html; charset=iso-8859-1' . "\r\n".
                    'From: no-reply@**knip**.nl' . "\r\n".
                    'Reply-To: no-reply@**knip**.nl' . "\r\n" .
                    'X-Mailer: PHP/' . phpversion();
            
            $bericht_klant = "Geachte ".htmlspecialchars($_POST['voorletter'])."".htmlspecialchars($_POST['naam']).",<br/><br/>
                        Wij hebben u aanmelding.<br>
                        We zullen spoedig mogelijk verwerken.<br>
                        <br>
                        <br>
                        Met vriendelijke groeten,<br>
                        <br>
                        <b><i>Future-elektra.</i></b>
                        <br/><br/>"

                        . $data;
                
            //beide e-mails versturen
            $mail_werknemer = mail($email_werknemer, htmlspecialchars($_POST['onderwerp']), $bericht_werknemer, $headers_werknemer);
            $mail_klant = mail($email_klant, htmlspecialchars($_POST['onderwerp']), $bericht_klant, $headers_klant);
            
            if($mail_werknemer && $mail_klant)
            {

                echo 'Uw aanmelding is verzonden!<br>
                      <br>
                      Ook ontvangt u binnen enkele momenten een ontvangst bevestiging.<br />

                      Wij zullen zo spoedig mogelijk contact op te nemen.<br />
                      <br />
                      <b><i>Future Elektra.</i></b>
                      <br />
                      <br />
                      '
;

                $show = FALSE;
            }

            elseif($mail_werknemer)
            {

                echo 'Uw aanvraag is verzonden! Een bevestiging kon helaas niet verzonden worden.<br />
                      Wij zullen zo spoedig mogelijk contact op te nemen.<br />
                      <br />
                      <b><i>Future-Elektra.</i></b>
                      <br />
                      <br />
                      '
;

                $show = FALSE;
            }

            elseif($mail_klant)
            {

                echo 'Het bericht kon helaas niet verzonden worden. Wel is er een bevestiging naar uw adres verstuurd.<br />
                      Probeer het formulier nog eens te versturen.<br />
                      <br />
                      <b><i>Future-Elektra.</i></b>
                      <br />
                      <br />
                      '
;

                $show = FALSE;
            }

            else
            {
                echo 'Er is iets misgegaan bij het verzenden van de formulier,<br />
                      probeer het nog eens.'
;

                $show = FALSE;
            }
        }
    }

    
    if($show == TRUE)
    {

        
?>

<form action="" method="post" name="Vrijwilligers">

    <table border="0" width="65%"  align="left" >
    
      
        <tr>
            <td width="220">Voorletter / Naam:</td>
            <td><input type="text" style="width:40px;" name="voorletter" value="<?php echo !empty($_POST['voorletter']) ? $_POST['voorletter'] : ''; ?>" />
            <input type="text" style="width:151px;" name="naam" value="<?php echo !empty($_POST['naam']) ? $_POST['naam'] : ''; ?>" />
            </td>
        </tr>
        
        <tr>
            <td>Adres:</td>
            <td>
            <input type="text" style="width:200px;" name="adres" value="<?php echo !empty($_POST['adres']) ? $_POST['adres'] : ''; ?>" /></td>
        </tr>
        
        <tr>
            <td width="220">Postcode / Plaats:</td>
            <td><input type="text" style="width:70px;" name="postcode" value="<?php echo !empty($_POST['postcode']) ? $_POST['postcode'] : ''; ?>" />
            <input type="text" style="width:121px;" name="woonplaats" value="<?php echo !empty($_POST['woonplaats']) ? $_POST['woonplaats'] : ''; ?>" />
            </td>
        </tr>
        
        
        <tr>
            <td>Email:</td>
            <td>
            <input type="text" style="width:200px;" name="email" value="<?php echo !empty($_POST['email']) ? $_POST['email'] : ''; ?>" /></td>
        </tr>
        
        <tr>
            <td>Telefoon:</td>
            <td>
            <input type="text" style="width:200px;" name="tel" value="<?php echo !empty($_POST['tel']) ? $_POST['tel'] : ''; ?>" /></td>
        </tr>
        
        <input type="hidden" name="onderwerp" value="Vrijwilligersformulier<?php echo !empty($_POST['onderwerp']) ? $_POST['onderwerp'] : ''; ?>" />
        
        <tr>
            <td height="141">Opmerking:<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /></td>
            <td height="100"><textarea name="opmerking" rows="6" cols="34"><?php echo !empty($_POST['opmerking']) ? $_POST['opmerking'] : ''; ?></textarea></td>
        </tr>
        <tr>
            <td>&nbsp;</td>
        <td><input type="submit" name="submit" class="" value="Verzenden" /></td>
        </tr>
  
        
        </table>

<?php    
    }
?>
Gewijzigd op 01/02/2015 16:25:34 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 15:26:36
 
Sunel abdullah

sunel abdullah

01/02/2015 15:46:14
Quote Anchor link
up
Gewijzigd op 01/02/2015 15:46:31 door sunel abdullah
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/02/2015 15:58:34
Quote Anchor link
Gelukkig hebben we ook [code] en [/code]-tags. ZOu je je bericht willen aanpassen, en je code graag willen beperken tot relevante code (+/- 20 regels). Dan is het overzichtelijker voor een ieder die je wilt helpen.
Gewijzigd op 01/02/2015 15:58:54 door - Ariën -
 
Sunel abdullah

sunel abdullah

01/02/2015 16:06:58
Quote Anchor link
Dat kan ik dus niet. Ik kan alleen mijn andere berichten aanpassen maar mijn topic bericht niet.

Toevoeging op 01/02/2015 16:15:26:

kan deze topic verwijderd worden? Zodat ik een nieuwe kan aanmaken en eentje met de juiste instellinge :)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/02/2015 16:27:37
Quote Anchor link
Ik heb het topic even opgeruimd. Zo is het beter, denk je niet?
Anders mag je via PM wel een bericht sturenals je het topic een nieuwe start wilt geven...

Verder ben ik benieuwd wat er precies gebeurt, en wat je ziet als je het script uitvoert.
Gewijzigd op 01/02/2015 16:28:36 door - Ariën -
 
Sunel abdullah

sunel abdullah

01/02/2015 16:31:26
Quote Anchor link
- Aar - op 01/02/2015 16:27:37:
Ik heb het topic even opgeruimd. Zo is het beter, denk je niet?
Anders mag je via PM wel een bericht sturenals je het topic een nieuwe start wilt geven...

Verder ben ik benieuwd wat er precies gebeurt, en wat je ziet als je het script uitvoert.


Hee jaa dankjewel dit is een stuk beter :D :)

Uhmm wat mijn probleem is. Zodra ik dit formnulier als klant invul en opstuur, ontvang ik als klant wel een bevestiging. Maar de eigenaar van de website niet. Er moet een bericht verstuurd worden naar beide personene zowel klant als eigenaar.


$show = FALSE;
}
elseif($mail_klant)
{
echo 'Het bericht kon helaas niet verzonden worden. Wel is er een bevestiging naar uw adres verstuurd.<br />
Probeer het formulier nog eens te versturen.<br />
<br />
<b><i>Future-Elektra.</i></b>
<br />
<br />
';

deze script voert die uit.
Gewijzigd op 01/02/2015 16:32:31 door sunel abdullah
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.