SEO friendly URL maken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Als PHP developer (Symfony) bijdragen aan betere z

Functie Als Medior/Senior PHP developer wordt er een mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed in een team kunt opereren waar kennis wordt gedeeld en er bijvoorbeeld codereviews plaatsvinden. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden geactualiseerd.

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Applicatie ontw

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: We verwachten van je, dat je: Brede ervaring hebt als JAVA-ontwikkelaar; Ervaring hebt met Agile/Scrum-werken en je thuis voelt in een Agile omgeving; Een aandeel levert aan het scrumproces en in de SAFe-releasetrain; Zelfstandig werkt in een scrumteam en intensief de samenwerking op zoekt met je directe collega’s en je omgeving; Ervaring meebrengt met het schattten en inplannen van taken tot en met het testen en demonstreren van de opgeleverde functionaliteit; Collega’s in je

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Front-end Developer (HTML/CSS, Angular/React/Vue,

Functie Je zal aan de slag gaan in een klein, hecht team met front-end development experts die de ambitie delen mooi werk te leveren. Samen met hen zal je werken aan het gebruiksvriendelijk en interactief maken van complexe webapplicaties, websites en mobile apps. Je levert klanten wat ze nodig hebben terwijl je actief aan jezelf blijft werken met de ondersteuning vanuit je werkplek. Talen als Javascript programmeer jij vloeiend en je hebt kennis van frameworks als React en Angular. Je zou je het liefst nog veel meer ontwikkelen in verschillende front-end talen. Deze kennis deel je graag met je collega’s,

Bekijk vacature »

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Software Developer Mendix / Maatschappelijk Betrok

Dit ga je doen Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Werken met Scrum methodiek; Ontwikkelen van vooruitstrevende oplossingen; Meedenken over nieuwe applicaties en ontwikkelingen; On the job eigen maken van de Mendix omgeving. Hier ga je werken Deze dynamische en snelgroeiende organisatie begeeft zich in de recyclingbranche. Zij nemen op duurzame en efficiënte manier de recycling op zich. Vanwege hun snelle groei zijn zij op zoek naar een young professional die zich graag wilt ontwikkelen als Mendix Developer. Je komt te werken binnen een IT team van +/- 15 medewerkers. Het huidige ‘vaste’

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior front-end developer (React)

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren front-end developer. Als senior werk je nauw samen met 5 collega developers. Een klein scrum team dus, met korte lijnen waardoor jouw ideeën snel tot uitvoering gebracht kunnen worden. De huidige applicaties worden veelal ontwikkeld met o.a. React, Redux, TypeScript. Ze zijn echt op zoek naar een kartrekker in het team. Naast het meedenken over, opzetten en uitvoeren van bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Hierin nemen ze graag de tijd om mensen de ruimte te

Bekijk vacature »

Developer Front-end

Functie omschrijving Front-end Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een front-end developer voor een organisatie in de regio Veenendaal die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. Je hebt in deze functie een adviserende rol hiervoor moet je beschikken over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Je creëert unieke concepten door samen met collega’s en klanten te overleggen over aangeleverde designs. Hiermee draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Jij wordt het vaste aanspreekpunt voor klanten wanneer het gaat over planningen, hierin is het jouw taak om alle betrokkenen goed

Bekijk vacature »
Sander van Viegen

Sander van Viegen

02/03/2015 14:36:11
Quote Anchor link
Ik heb het volgende gemaakt, maar ik krijg het niet voor mekaar om het SEO Friendly te krijgen.
Ik roep de pagina zo aan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="?id=1&subid=contact">Contact</a>

en hier veschijnt hij:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
if(!isset($_GET['id'])){
    include("include/page/page.php");
}
else {
switch (strtolower($_GET['id'])) {
case
"1":
  $sub_id = $_GET['subid'];
  include("include/page/page.php");
break;
case
"2":
  include("include/page/login.php");
break;
case
"2a":
  include("include/page/login_check.php");
break;
} }

?>
Gewijzigd op 02/03/2015 14:37:26 door Sander van Viegen
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 17:24:19
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/03/2015 14:43:43
Quote Anchor link
URL-parameters met GET zijn zelf al niet eens goed voor de SEO.

Ikzelf gebruik Multiviews, zodat je een (fake) directory-structuur krijgt, waarna je met $param[1] en hoger de parameters kan ophalen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$path
= substr($_SERVER['REQUEST_URI'], strlen(dirname($_SERVER['SCRIPT_NAME'])));
$param = explode('/', trim($path, '/'));
?>


Dan heb je dus www.site.nl/page/1

Verder loont het ook om gebruik je maken van slugs
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
function slugify($str) {
    $search= array("", "", "", "", "?", "?", "", "", "?", "", "?", "?", "?", "?", "", "?", "?", "", "", "", "?", "", "", "?", "?", "?", "?", "?", "?", "?", "?", "", "", "", "", "?", "?", "", "", "?", "", "?", "?", "?", "?", "", "?", "?", "", "", "", "?", "", "", "?", "?", "?", "?", "?", "?", "?", "?", "?", "?", "I", "", "", "?", "", "", "?", "?", "?", "?", "?", "?", "?", "?", "?", "", "?", "", "", "", "", "", "?", "", "?", "", "?", "?", "?", "", "", "i", "", "", "?", "?", "?", "?", "?", "?", "?", "?", "?", "", "?", "", "", "", "", "", "?", "", "?", "", "?", "?", "?", "?", "", "?", "?", "?", "", "", "", "", "", "?", "?", "?", "?", "?", "?", "?", "", "?", "", "?", "?", "", "?", "?", "?", "?", "", "?", "", "?", "?", "", "", "", "", "", "?", "?", "?", "?", "?", "?", "?", "", "?", "", "?", "?", "");
      $replace   = array("A", "A", "A", "A", "A", "A", "A", "A", "A", "AE", "C", "C", "C", "C", "C", "D", "D", "D", "E", "E", "E", "E", "E", "E", "E", "E", "G", "G", "G", "G", "G", "a", "a", "a", "a", "a", "a", "a", "a", "a", "ae", "c", "c", "c", "c", "c", "d", "d", "d", "e", "e", "e", "e", "e", "e", "e", "e", "g", "g", "g", "g", "g", "H", "H", "I", "I", "I", "I", "I", "I", "I", "I", "IJ", "J", "K", "L", "L", "N", "N", "N", "N", "O", "O", "O", "O", "O", "O", "O", "O", "CE", "h", "h", "i", "i", "i", "i", "i", "i", "i", "i", "ij", "j", "k", "l", "l", "n", "n", "n", "n", "o", "o", "o", "o", "o", "o", "o", "o", "o", "R", "R", "S", "S", "S", "S", "T", "T", "T", "U", "U", "U", "U", "U", "U", "U", "U", "U", "U", "W", "Y", "Y", "Y", "Z", "Z", "Z", "r", "r", "s", "s", "s", "s", "B", "t", "t", "b", "u", "u", "u", "u", "u", "u", "u", "u", "u", "u", "w", "y", "y", "y", "z", "z", "z");
    $str = str_ireplace($search, $replace, strtolower(trim($str)));
    $str = preg_replace('/[^\w\d\-\ ]/', '', $str);
    $str = str_replace(' ', '-', $str);
    return preg_replace('/\-{2,}', '-', $str);
}

Zie ook deze code met de verdwenen tekens uit $search, vanwege een bug op deze site:
http://pastebin.com/9twMtuX6

Dan krijg je dus:
www.site.nl/page/1/het-verhaal-van-zipje-en-sopje-op-de-zuidpool

Desgewenst kan je voor betere resultaten er zelfs nog .html achter plakken.
Gewijzigd op 02/03/2015 15:37:45 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

02/03/2015 15:12:22
Quote Anchor link
Als je webserver Apache is kun je gebruik maken van mod_rewrite. Hiermee kun je regels opstellen om een externe aanroep van een URL (/nieuws/rubberen-eendjes) te vertalen naar een interne aanroep (/nieuws.php?id=3). Dit wordt gevangen in zogenaamde "rewrite rules" in een .htaccess-bestand.

Nu zou je voor elke pagina of onderdeel een aparte rewrite rule kunnen opstellen, maar dat wordt al snel een chaos en is niet erg flexibel (je moet het bestand rechtstreeks editten). Wat je ook kunt doen is alle requests die een niet-bestaande directory of een niet-bestaand script aanspreken (oftewel, die niet rechtstreeks een (standalone) script aanroepen) doorsturen naar de centrale "voordeur": index.php.

In index.php zou je verder kunnen bepalen hoe het oorspronkelijke verzoek afgehandeld moet worden (in zijn simpelste vorm zou dit ook met een switch-statement kunnen). Dit is (ongeveer?) hetzelfde als wat Aar doet. Maar/ook hier heb je volledige vrijheid in de naamgeving, Je moet er natuurlijk wel voor zorgen dat elke pagina een unieke naam heeft.

Een van de vele varianten op dit concept kun je hier vinden. (In mijn site zit dit principe ook ingebouwd en heb ik ook een functie voor het genereren van "slugs").
Gewijzigd op 02/03/2015 15:18:18 door Thomas van den Heuvel
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

03/03/2015 00:22:13
Quote Anchor link
verdiepen in een framework waar het allemaal in zit is een goede investering.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.